UTA a pierdut primul amical din Spania, 1-2 cu o echipă din liga a patra din Germania

Marius ANGHEL 31 Jan. 2017, 20:16 Pregătiri, amicale
UTA a pierdut primul amical din Spania,** 1-2 cu o echipă din liga a patra din Germania

UTA Bătrâna Doamnă a pierdut primul amical pe care l-a avut programat în cantonamentul din Spania. La doar o zi distanță după ce s-au cazat și au susținut primele antrenamente la Oliva Nova, arădenii au întâlnit în această după-amiază echipa TSV Steinbach, a treia clasată din Regionalliga Südwest, a patra ligă din Germania, împotriva căreia au pierdut cu 2-1, după ce au condus.

Laurențiu Roșu a testat în amicalul cu nemții două formule de echipe diferite. Fără Miron, Adili și Strătilă, menajați, UTA a jucat mai bine în prima repriză și a intrat la cabine în avantaj. În partea secundă, germanii, care la rândul lor au făcut mai multe înlocuiri, au întors scorul și s-au impus la limită.

Copil (3) a fost primul utist care a pus în pericol poarta adversă, însă mingea trimisă de el a trecut puțin peste transversală. Chindriș (5) l-a pus la rândul său în pericol pe goalkeeperul Bibelka, însă acesta a reținut. Apoi a venit rândul lui Barna să aibă câteva intervenții salvatoare. Mai întâi l-a blocat pe Muller (5) după un contraatac, ulterior a parat șutul din postură de singur cu portarul al lui Adamyan (12) și apoi a prins la încercările de a înscrie ale lui Muller (30) și Kunert (33).

Reveniți în atac, utiștii au deschis scorul. Andor a centrat de pe dreapta pentru Petre, portarul advers a respins șutul atacantului arădean, dar Vlad (40) a urmărit și a trimis în plasă din cinci metri. Imediat, Copil (41) a avut șansa majorării diferenței, însă mingea șutată de el de la 30 de metri a trecut puțin peste transversală.

Cu o nouă formulă de jucători aliniată din repriza a doua, Vâlceanu (48), ultima achiziție a UTA-ei, a creat în partea stângă a terenului faza care putea duce la un nou gol, însă mingea șutată de el a nimerit bara, iar apoi Curtuiuș a fost deposedat în ultimul moment.

La o oră de la startul jocului, nemții au reușit egalarea dintr-un penalty, prin Tahiri (60), ca mai apoi să preia conducerea. După un corner de pe partea stângă, Bremer (74) s-a înălțat perfect peste apărătorii arădeni și a înscris din 7 metri cu o lovitură de cap.

Pe final, Burlă (80, 85) și Manea (86) au încercat să readucă egalitatea, însă au trebuit să se recunoască învinși.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

UTA în prima repriză: Barna – Al. David, Celea, Gligor, Copaci – D. Muntean, Chindriș, D. Copil, M. Vlad – Andor, Ad. Petre
UTA în repriza a doua: Mara – Polgar, Filaret, Al. Manea, Burlă – Cr. Costin, Tarcea, Jorza, Vâlceanu – Stahl, Curtuiuș

În primul amical, susținut în țară, UTA Bătrâna Doamnă a remizat, 2-2, cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Marius ANGHEL 31 Jan. 2017, 20:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă