UTA a pierdut amicalul revanșă cu Szeged. Popa trage semnale de alarmă: „Sper să nu jucăm așa și în campionat, pentru că ne vom face de râs. Vom pierde de la 3-0 în sus fiecare joc”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2018, 17:41 Pregătiri, amicale

UTA a înregistrat, astăzi, al doilea eșec în meciurile amicale susținute în această vară. După înfrângerea cu Debrecen, 0-1, arădenii au cedat cu 1-2, în deplasare, împotriva echipei maghiare Grosics Akademia Szeged 2011, pe care în urmă cu nouă zile îi învingea cu 1-0 la Sânnicolau mic. Ungurii joacă în Liga 3.

Maghiarii de la Szeged au marcat încă din minutul 11, atunci când Olah l-a învins pe Bodea cu un șut superb de la 28 de metri ușor lateral dreapta, direct în vinclu. Tot adversarii UTA-ei au punctat în prima repriză, care a ținut doar 40 de minute. Zadori (32) a înscris din apropiere, în urma unei respingeri în față a lui Bodea la reluarea cu capul a lui Cigan.

În partea secundă, care a ținut 60 de minute, Ionuț Popa a mutat încontinuu în echipă, a scos și a reintrodus jucători, însă doar Vădrariu a ieșit la rampă. În minutul 76 a reușit să reducă din diferență după ce a înțepat mingea pe lângă portar, din 13 metri ușor lateral stângă, după o pasă printre oferită de Pop. Același Vădrariu a avut și șansa egalării, în minutul 78, dar a ratat voleu din 6 metri, după o centrare a aceluiași Pop, iar în minutul 83 a trimis direct în brațele portarului.

UTA: Bodea (Orlic 41′) – R. Iuga (A. Iuga 80′), Al. Manea, Benga, Copaci (Suslak 62′) – L. Oprea, Andr. Enescu (D. Dan 77′) – Cubleșan (Stahl 41′, D. Popa 85′), Matei (Petra 55′), Petra (Janos 33′, Vădrariu 55′) – S. Pavel (D. Popa 41′, Al. Pop 65′).

Următorul amical pe care UTA îl are programat are loc sâmbătă, cu Șoimii Lipova, atunci când ar trebui să fie inaugurat terenul sintetic al stadionului Motorul.

„E o înfrângere care mă pune pe gânduri”

La final, antrenorul Ionuț Popa era pe gânduri de jocul arătat de elevii săi, și a decis să le ofere o zi liberă. „E o înfrângere care mă pune pe gânduri, de fapt am luat chiar acum hotărârea să îi las mâine liberi. Trebuie să admitem că jucătorii sunt foarte obosiți, pentru că ieri, de exemplu, am avut un antrenament fizic, poate chiar atletic, de 100 de minute. M-am gândit că va apărea astăzi această stare de neputință, o parte dintre greșelile în jocul nostru au provenit tocmai din aceaată cauză. Am luat două goluri aiurea, de portar, după părerea mea. A fost distrat, ca să zic așa, iar unii jucători au făcut figurație în prima repriză. În repriza a doua am mai redresat corabia puțin, am dat un gol și am mai avut vreo trei-patru situații”, a spus Ionuț Popa pentru Sport Arad.

Pavel și francezii: out

Cu ocazia acestui test, Popa s-a decis și în privința atacantului băcăuan Sorin Pavel, adus în probe de agentul Cristea Opria, dar și a celor trei francezi nou-veniți. Niciunul nu se ridică la pretențiile de la UTA.

„Nu este atacantul pe care l-am dorit. El se bazează foarte mult pe fizic, iar noi avem nevoie de un vârf cu viteză și mai multă tehnică. De altfel, sunt și alte posturi care trebuie acoperite imediat și nu știu dacă le mai putem acoperi, așa că ne rezumăm la ce avem. Sper să nu jucăm așa și în campionat, pentru că ne vom face de râs. Vom pierde de la 3-0 în sus fiecare joc, pentru că sunt adversari mult peste cel de astăzi”, a concluzionat Popa, care a luat un verdict dur și în privința fotbaliștilor francezi sosiți duminică la Arad: „Le-am spus să dispară după primul antrenament, pentru că ne făceam de râs cu ei în teren”.

Ionuț Tănase, așteptat înapoi în lot de Popa

Dacă Codru Grădinariu a fost tranșant în privința lui Ionuț Tănase, Ionuț Popa nu a fost la fel de tranșant, antrenorul așteptându-l în continuare la antrenamente pe mijlocaș.

„Tănase a făcut mai mult figurație în ultimele trei-patru jocuri. În momentul în care a văzut că e rezervă nu a mai avut interes și nu am înțeles de ce. El dă vina pe conducere, conducerea spune că vina e a fotbalistului. E problema lui ce face mai departe, nu știu ce gândește, din partea mea poate să rămână. Eu încă îl aștept, l-am și folosit atâta timp în echipă”, a comentat antrenorul arădenilor.

„Aradul nu poate face performanță în acest moment”

În final, antrenorul UTA-ei trage un nou semnal de alarmă în privința lotului de care dispune cu o săptămână și jumătate până la startul noului sezon al Ligii 2. 

„Așa cum am tras un semnal de alarmă vis-a-vis de terenul de joc, care nu va fi niciodată unul bun, dar nimeni nu m-a înțeles, această înfrângere este și ea un semnal de alarmă. Dacă vrei să-ți faci o echipă performantă trebuie să aduci jucători, iar Aradul nu poate face asta în acest moment. Culegem jucători, nu îi alegem. Știu că noul team-manager (n.r. – Marian Costea) a promis că ne vom bate la promovare, dar aceasta este părerea lui. Știu că managerul general este în contact permanent cu el, dar nu au fost aduși jucătorii promiși. Nu știu ce se va întâmpla în continuare”, a mai afirmat Ionuț Popa, pentru Sport Arad, la finalul amicalului din Ungaria.

Marius ANGHEL 25 Jul. 2018, 17:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă