UTA a pierdut amicalul cu Național Sebiș

20 Jul. 2009, 13:28 Pregătiri, amicale
UTA a pierdut amicalul** cu Național Sebiș

UTA și-a punctat finalul cantonamentului de la Moneasa printr-un eșec, scor 2-1, în meciul amical de duminică seară, disputat pe arena „Francisc Neuman” în prezența a circa 1000 de utiști dornici să vadă la treabă noua trupă a Bătrânei Doamne. Dincolo de meciul în sine, mult mai importantă a fost poziția antrenorului Ionuț Popa, care a lansat un semnal de alarmă vizavi de problemele cu care se confruntă UTA.
 

 

Acesta a sosit cu întârziere la stadion și a ales să urmărească partida retras undeva în colțul tribunei a II-a. Popa nu s-a mutat în tribună pentru a vedea mai bine jocul și pentru a-și putea evalua jucătorii. Lucrurile sunt destul de grave și riscă să se complice serios din cauza tensiunilor tot mai mari dintre oficialii clubului UTA și reprezentanții Primăriei în cadrul grupării. Concret, dinspre oamenii Primăriei se încearcă influențarea deciziilor, administrarea și preluarea controlului clubului, ceea ce nici nu este firesc și nici nu convine oficialilor utiști. Atât Ionuț Popa, cât și președintele Giovanni Catanzariti, revenit din Italia, au foarte mari nemulțumiri legate de modul în care decurge colaborarea cu delegatul Primăriei la UTA, consilierul Moșneag, ambii fiind dispuși să renunțe în cazul în care lucrurile nu se clarifică, mai ales că se insistă pe probleme la care Primăria nu se pricepe. Ionuț Popa aștepta în cursul după-amiezii de ieri o discuție lămuritoare cu primarul Falcă, dar acesta n-a fost disponibil. Tehnicianul era decis să nu se mai prezinte la echipă. Până la urmă a ales să urmărească jocul ca spectator, dar în acest moment nu există certitudinea că el și președintele Catanzariti vor continua să lucreze pentru UTA. 
 

 

Revenind la meci, UTA s-a prezentat previzibil după un cantonament greu, viteza de joc fiind foarte scăzută, iar execuțiile influențate de un grad accentuat de oboseală. Înfrângerea poate fi înțeleasă acum, mai ales că ambele goluri ale sebișenilor au venit după grave erori individuale, însă lucrurile s-ar putea complica dacă la următoarele meciuri amicale Bătrâna Doamnă va arăta același joc slab.
 

 

Tehnicienii utiști au ales câte o echipă pentru fiecare repriză. În prima au evoluat: Bălgrădean – Toc, Pocuca, Yanchuk, Roman – Fl. Gâlcă, Apostol, Drida, Fritea – Edson și Sălăjan, iar în cea de-a doua: Bodea – Turcuș, Pascariu, Ștreangă, Roman (55, Draia) – Nădăban, Mutulescu, Copil, Polgar – Leucuța, Demba. Scorul a fost deschis de proaspăta achiziție a Sebișului, Alin Gligor, din penalty (min. 50). UTA a egalat prin Nădăban (min. 75), oaspeții marcând golul victoriei în ultimul minut, prin Alin Mihai. Național Sebiș a început meciul în formula: Merșca – Feieș, Lung, Sabău, Gligor – Huțanu, A. Pavel, Pantea, Militaru – A. Mihai, F. Pavel, iar pe parcurs au mai jucat: Amarinei, D. Lengyel,  A. Lengyel, Ignea, Neamț, Eșanu, Nistor.
 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

20 Jul. 2009, 13:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă