UTA a învins Honved în repriza a doua

26 Feb. 2012, 14:29 Pregătiri, amicale

Echipa fanion a Aradului a câștigat după aproape o lună de zile un meci amical. De la partida cu Flacăra Făget, disputată spre finalul cantonamentului de la Moneasa, „alb-roșii” nu au mai terminat o partidă în avantaj pe tabelă, aici incluzând și cele cinci confruntări din Antalya, unele dintre ele disputate împotriva unor adversari abordabili. Nici întâlnirea cu Honved, de pe sinteticul de la Mako, nu părea să aibă un final fericit, căci echipa maghiară preluase conducerea, iar „alb-roșii” nu au arătat mare lucru timp de o oră de joc, însă în ultima jumătate s-a produs o tresărire de orgoliu în tabăra arădeană.

Roland Nagy și Dan Stupar au optat pentru un prim „unsprezece” considerat ideal în acest punct al sezonului, însă UTA a intrat foarte greu în joc, realizările primei reprize fiind foarte puține. Jocul modest al „textiliștilor” a fost taxat după numai 13 minute, în urma unui penalty foarte ușor acordat de Dorinel Hețeg. Maghiarul Hidi a sărit ca în bazin după o alunecare a lui Bălan, pentru ca lovitura de la 11 metri să fie transformată în gol de Ivancsis. Deși nu au legat prea bine jocul în jumătatea lui Honved, utiștii și-au creat o mare ocazie de egalare în minutul 18. Ignea i-a pasat excelent lui Purece, care, din 7 metri a tras defectuos peste poartă. Tot ce au mai produs arădenii în prima parte a fost un contraatac tăios prin Hidișan și Mara, dar Debreceni a intuit pasa decisivă a ultimului.

În rest, pressingul ridicat al adversarilor a încurcat foarte mult construcția „alb-roșiilor”, care, însă, cel puțin în defensivă nu au riscat aproape deloc. În mintul 40, meciul s-a întrerupt, fiindcă un bulgăr de zăpadă venit din grupul de suporteri euforici al ungurilor l-a lovit în tâmplă pe Smaranda. S-a pus chiar problema întreruperii partidei, căci ultrașii lui Honved și-au dat în petec încă din primul minut, careul arădean fiind bombardat cu zăpadă de pe margine. Până la urmă, cele două formații au schimbat terenurile mai repede și confruntarea a putut continua în condiții cât de cât normale.

Schimbările efectuate au avut efecte diferite pentru cele două „garnituri”. „Bătrâna Doamnă” a început să se exprime mai bine, să amenințe tot mai mult buturile adverse, dar asta și pe fondul intrării în luptă a rezervelor de la Honved. În minutul 54, Alex Manea a reluat prea slab cu capul centrarea lui Nădăban, însă la următoarea fază de poartă a venit și egalarea. Hidișan a trimis o excelentă pasă filtrantă, Mara i-a rezistat atacului lui Verner și l-a executat la colțul lung pe Kunenes: 1-1 (min. 63). Czak a finalizat cu un șut defectuos un contraatac bun al maghiarilor, iar Smaranda a respins de sub bară la o fază fixă în careul său, pentru ca finalul să aparțină „alb-roșiilor”.Gligor a șters prea mult balonul cu capul după un corner, însă același fotbalist s-a revanșat în minutul 89. Mara a centrat de pe dreapta, Pascariu a trimis cu capul în fața porții, de unde Alin Gligor a reluat din voleu în plasă, concretizând tresărirea de orgoliu a unei echipe ce părea că a uitat să mai câștige.

UTA: Smaranda – Calvin (52 Nădăban), Pocuca, Gligor, Neagu (52 Siminic) – Bălan (46 Manea), Ignea (60 Pascariu), Hidișan (60 Bucur), Purece – Mara, Capătă (46 Galanis).

Honved: Santa (Kunenes) – Lovric (Marshal), Debreceni, Botiș, Vidovic (Hajdu) – Faggas (Verner), Hidi (Horvath), Ivancsis, Tcahmi – Hadzic (Bozovic), Delczeg.

Au arbitrat: Dorinel Herțeg – Paul Ardelean și Daniel Bondar

Nagy: „E o victorie foarte importantă”

UTA a reușit să se impună în partida amicală disputată în Ungaria, în ciuda tuturor dificultăților întâlnite, pornind de la suporterii recalcitranți și continuând cu avantajul luat de maghiari încă din primele 15 minute ale partidei. Reușitele lui Mara și Gligor au adus victoria „Bătrânei Doamne”, una așteptată după cele cinci partide fără succes din Turcia.

„A fost un joc cu destul de multe peripeții, însă per total am întâlnit un adversar care se află în pregătiri, care peste o lună va începe returul în prima ligă din Ungaria. A fost un joc bun, însă cu nedreptăți, ei au marcat dintr-un penalty rezultat din nimic. Însă, îmbucurător este că am întors scorul și după mult timp am simțiti gustul victoriei”, ne-a declarat Roli Nagy, care a continuat: „Trebuie să creștem în joc până la începutul returului, mi-a plăcut însă dispoziția la efort, modul de organizare al echipei atunci când nu avem mingea. Avem încă destul minusuri, îmbucurător e faptul că am reușit să înscriem dintr-o fază fixă, aspect la care am bâlbâit până acum. Am reușit să câștigăm, a înscris și Mara, am mai avut ocazii, per total a fost un test reușit, cu un joc bun al ambelor echipe. Mă bucură victoria, aveam nevoie de ea, trebuie să ne bucurăm de victorie și să continuăm să muncim la fel de mult”.

Hidi contra „Hidi”

Situație inedită la amicalul dintre UTA și Honved, disputat pe sinteticul de la Mako. Față în față s-au găsit doi fotbaliști cu același nume, așa că, deseori, s-a creat ceva confuzie în ambele tabere. „Hajra Hidi!” și „Hai Hdi!” au fost încurajările partenerilor de întrecere și asta pentru că maghiarul Hidi și arădeanul Hidișan evoluau pe două posturi „cheie” la mijlocul terenului, unul „închizător” la Honved și celălalt coordonator de joc la „Bătrâna Doamnă”.

Echipierul grupării din Budapesta s-a acoperit bine de sarcini atât cât a evoluat sâmbătă, în timp ce Florin Hidișan a jucat la capacitate maximă de abia după minutul 40, la reluarea partidei după incidentul dintre ultrașii maghiari și Smaranda, care a fost lovit în tâmplă cu un bulgăre de zăpadă. Utistul chiar a dat pasa ce a destabilizat defensiva lui Honved la golul egalizator al lui Mara. Din câte se pare, cel puțin deocamdată, Hidișan i-a luat fața lui Cătălin Bucur în poziția de mijlocaș central ofensiv, chiar dacă și fostul turdean a jucat destul de bine în ultima jumătate de oră a amicalului de sâmbătă.

Un alt duel de culoare s-a disputat pe banda stângă de atac a lui Honved. Acolo, au ieșit scântei în duelul dintre camerunezul Tchami și arădeanul Calvin Ali Tombaye.

Mai multe POZE pe Sport Arad

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

26 Feb. 2012, 14:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă