UTA a cedat la limită cu Debrecen, dar arată promițător. Ionuț Popa: „Mi-ar fi plăcut să fim mai curajoși și inventivi la construcție”. Probleme cu unul dintre nou-veniți

Marius ANGHEL 15 Jul. 2018, 14:12 Pregătiri, amicale

UTA s-a prezentat onorabil în cel mai greu amical pe care l-a avut programat în această vară. În fața maghiarilor de la Debrecen, sâmbătă după-amiază, în Ungaria, arădenii au cedat cu 0-1, după ce au încasat golul imediat după începerea celei de-a doua reprize.

În fața unui adversar care se află la o săptămână de reluarea campionatului, utiștii n-au prea contat în atac, ci și-au exersat mai mult tactica defensivă. Tandemul Manea – Benga s-a descurcat onorabil la „raidurile” periculoase ale înaltului Takacs, principala „gură de tun” a maghiarilor. Și Bodea (30) a avut o intervenție excelentă la voleul lui Bodi, pe care l-a scos din vinclu, dar a și reușit să pună pentru prima dată în pericol poarta adversă. Nou-venitul Pop a percutat în stânga suprafeței de pedeapsă, a depășit portarul, însă a întârziat șutul și a fost oprit de un apărător în 8 metri, scrie UTA pe site-ul oficial.

Superioritatea celor de la Debrecen s-a resimțit totuși și pe tabelă, la patru minute după revenirea de la cabine. Takacs s-a demarcat în 9 metri dreapta și l-a surprins cu un șut puternic, la colțul scurt, pe portarul Jovetic. Ritmul intens a persistat până la sfârșit, gazdele au avut destule momente bune, însă aproape de gol a fost și UTA, cu două minute înainte de ultimul fluier. Gall a deviat cu capul în stânga, spre Janos, acesta a „întors” excelent pentru Costin, al cărui șut din prima, de la 16 metri, a fost parat de goalkeeperul gazdelor, astfel că scorul a rămas neschimbat, 1-0, și UTA a suferit astfel prima înfrângere în meciurile amicale, după ce până acum remizase cu Elore Bekescsaba (2-2) și câștigase cu Ripensia Timișoara (2-0).

UTA: Bodea (Jovetic 46) – Cr. Costin, Al. Manea (Gall 82), Benga, Copaci (Suslak 70) – Cubleșan (Iuga 66), I. Tănase (D. Dan 82), L. Oprea (Opriș 68), Janos – Cr. Matei (Petriș 65), Al. Pop (D. Popa 65)

Pentru UTA urmează un nou amical luni, de la ora 11:00, la Sânnicolau Mic, cu Szeged 2011 (NB III).

VEZI o GALERIE FOTO a amicalului cu Debrecen

Ionuț Popa: „Cel puțin în prima repriză ne-am apărat bine în fața unei echipe bune”

În testul cu Debrecen, Ionuț Popa a utilizat jucătorii favoriți la poziția de titular în noua ediție de campionat. Exceptând fotbaliștii accidentați, Vădrariu, Enescu, Petra și Stahl, plus Coulibaly, care nu are dreptul de a părăsi țara. „Mi-aș fi dorit mult să-i am pe toți la dispoziție sau măcar să nu avem atâția indisponibili, plus că la un moment dat l-am schimbat și pe Cubleșan din pricina unei accidentări. Astfel, au apărut pe teren și jucători care încă nu sunt la nivelul fizic pe care l-am dori noi și mă refer în special la Oprea sau Janos. Ambii ni s-au alăturat mai târziu la pregătire, dar sunt și alții de care ne așteptăm la mai mult. Cel puțin în prima repriză ne-am apărat bine în fața unei echipe bune, care a cochetat cu cupele europene și care încep campionatul săptămâna viitoare. În schimb, noi am terminat pe locul 13 în Liga 2-a și suntem în plin proces de construcție a unei echipe cu destule noutăți și probleme de lot. Păcat de golul primit pe o greșeală destul de gravă în apărare, dar și de ocaziile – e adevărat, puține – irosite. Mi-ar fi plăcut să fim mai curajoși și inventivi la construcție, iar aici aș fi așteptat mai mult de la cei trei mijlocași centrali, Oprea, Tănase și Matei.  Dar, sunt lucruri pe care le putem regla cu mențiunea să fim feriți de accidentări într-o perioadă importantă a pregătirii”, a declarat Ionuț Popa pentru Sport Arad.

Probleme cu transferul lui Cubleșan

Pentru testul de luni, cu Szeged, antrenorul utist speră să aibă la dispoziție și jucători dintre cei accidentați, urmând a le da mai multe minute și celor care au evoluat mai puțin până acum. Astfel, Ionuț Popa se va decide în privința ultimilor noi veniți și speră într-o rezolvare a problemei ivite cu transferul lui Cubleșan. „Jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc vor face un antrenament complet, sperând ca măcar unul-doi dintre cei accidentați să-și revină și să poată juca contra celor de la Szeged. Probabil, vom schimba destul de mult la nivelul echipei de start pentru meciul de luni, căci avem de văzut la lucru și alți jucători. Trebuie văzut exact cine merită să rămână dintre ultimii sosiți, căci altfel vom încerca să căutăm alți doi-trei jucători. Se știe că ne mai dorim un portar, un fundaș central, un fotbalist de bandă și – poate – un atacant. Din păcate, am înțeles că sunt ceva probleme cu transferul lui Cubleșan, în sensul că ar trebui plătită ceva grilă, iar UTA nu-și permite acest lucru. Vom vedea dacă băiatul va rămâne cu noi, noi ni-l dorim, dar…Îl urmărim cu atenție și pe Petriș, care, din câte observ, e și el destul de în urmă cu pregătirea, dar va avea ocazia să demonstreze ceea ce poate în amicalele săptămânii viitoare”, a mai spus antrenorul utist.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 15 Jul. 2018, 14:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă