UTA a câștigat amicalul cu Castellon. Una dintre cele trei achiziții ale iernii a înscris golul victoriei. „A fost o dispută destul de dură”

Marius ANGHEL 08 Feb. 2017, 17:52 Pregătiri, amicale
UTA a câștigat amicalul cu Castellon.** Una dintre cele trei achiziții ale iernii a înscris golul victoriei.

Al treilea meci de pregătire pe care UTA Bătrâna Doamnă l-a avut programat în cantonamentul din Spania s-a finalizat cu o victorie pentru echipa antrenată de Laurențiu Roșu. După 1-2 cu TSV Steinbach și 1-1 cu Sturm Graz, arădenii au trecut astăzi la limită, scor 1-0, de CD Castellon, club spaniol din Liga a 4-a.

Singurul gol al meciului, influențat în multe rânduri de vânt, a fost reușit de noua achiziție Dumitru Muntean, în minutul 58, cu o finalizare pe lângă portar, după ce Adrian Petre i-a pasat decisiv. Tot arădenii au mai avut două ocazii bune de a înscris în prima repriză, însă nu l-au putut învinge pe portarul spaniol. Mai întâi, după un un-doi între Burlă și Curtuiuș, primul a centrat până la Filaret (18), a cărui lovitură de cap s-a dus în plasa laterală, iar, mai apoi, Costin a centrat de pe partea dreaptă, Stahl (33) a recepționat mingea și trage, din 14 metri, în brațele goalkeeperului.

„Este o victorie bună, de moral. Indiferent că e 1-0, atunci când câștigi e bine, chiar dacă este un amical. E important că am terminat meciul fără jucători accidentați pentru că a fost o dispută destul de dură, cu un adversar de liga a patra, iar între jucători au fost niște dueluri mai tari”, a declarat, citat de uta-arad.ro, antrenorul Laurențiu Roșu, care pe portarului Barna a decis să-l menajeze.

În prima repriză, UTA a evoluat în formula: Bg. Miron – Polgar, Celea, Filaret, Burlă – Cr. Costin, Tarcea, Adili, D. Copil – Stahl, Curtuiuș, iar în partea a doua a jocului antrenorul Laurențiu Roșu i-a utilizat pe: Bg. Miron (Mara 60′) – Al. David, Adili (Al. Manea 60′), Celea (I. Tănase 67′), Burlă – D. Muntean, Polgar (Jorza 60′), D. Copil (Copaci 67′), M. Vlad – Ad. Petre, Stahl (Vîlceanu 60′).

„Am reușit să vedem în continuare jucători noi, pe care nu am putut să îi urmărim în competiție până acum, decât foarte puțin, mă refer la cei tineri. Am făcut și acest experiment cu Adili la mijlocul terenului, ținând cont că el poate juca și la mijlocul terenului. În a doua repriză l-am băgat și pe Polgar o perioadă de timp la mijlocul terenului. Am hotărât să nu-i introducem pe Strătilă, Chindriș și Gligor cu ideea de a continua antrenamentele normale și de a-i folosi în meciul de sâmbătă”, a încheiat Roșu.

Ultimul amical al UTA-ei în cantonamentul din Spania va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, ora României, împotriva chinezilor de la Dalian Yifang.

Marius ANGHEL 08 Feb. 2017, 17:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă