Unirea Slobozia a pierdut primul amical montan

Mihai Andries 05 Aug. 2014, 00:11 Pregătiri, amicale

Refugiați într-un cantonament montan de 10 zile la Predeal, fotbaliștii Unirii au scăpat de cele 35 de grade Celsius la umbră din Bărăgan, dar au dat peste antrenamente fizice dure, câte două pe zi a câte o oră și jumătate fiecare, pregătite cu minuțiozitate de antrenorul Adrian Mihalcea. După trei zile de chin în care tehnicianul a scos untul din jucători, echipa Unirea a mers la Bușteni pentru primul meci de pregătire, cel cu echipa CS Afumați.

În căutarea unei formule de echipă cât mai potrivită Mihalcea a ales să împartă lotul în două echipe, câte una pe repriză, cei trei portari primind fiecare drept de joc a câte de 30 minute. Cu Dobre în poartă și jucătorii de câmp Drăguț, Soare, Lazăr, Toma, Alexe, Coconașu, Ibrian, Dumitru Gheorghe, Patrianca și Jianu, Unirea a controlat autoritar centrul terenului, atacantul Jianu reușind să deschidă scorul în minutul 30 după o fază desenată simplu pe flancul drept, ca la antrenament, de Ibrian și Drăguț, centrarea pe 6 metri fiind reluată simplu în poartă.

La pauză Mihalcea a schimbat în totalitate: Oprea – Stan, Tudorache, Hristian, Topală, Macare, Ivașcă, Florea, Bolat, Șolcănea și Ene și Unirea are șansa de a-și dubla avantajul după ce Florea scapă prin dribling și de portar dar mingea îi sare și șutul trece peste poarta goală. Era minutul 59 și ratarea avea să schimbe complet datele problemei. CS Afumați scapă pe contraatac și reușește să egaleze prin Vlada, cu largul concurs al fundașului Tudorache. Echipa lui Mihalcea pierde inexplicabil partea mediană și centrările curg una după alta în careul portarului Măstăcan, trimis și el în teren în locul lui Oprea.

Înghesuită bine de tot în apărare, Unirea ratează o nouă ocazie monumentală, Ene scapă singur pe centru, intră în careu dar trage slab în portar! Nu trec două minute și Ionică este găsit liber în careul mic și împinge ușor mingea în poartă pentru o victorie a echipei care a fost mai pregătită fizic în meciul de la Bușteni.

„Suntem într-o perioadă de pregătire și acumulare, antrenamentele sunt destul de solicitante dar nu cred că acesta este motivul pentru care am jucat destul de prost. Unii jucători parcă au rămas în minte cu rezultatele de anul trecut și încă nu s-au trezit la realitate.”, a spus antrenorul Unirii Slobozia, deranjat nu de scor, ci de atitudinea băieților săi. Mihalcea a mai spus că antrenamentele dure vor continua și în zilele următoare și speră ca marți, în amicalul cu CS Mioveni, fotbaliștii săi să fie mult mai concentrați pe toată durata jocului.

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 05 Aug. 2014, 00:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă