„Una manita” împotriva echipei suporterilor stegari! Petrolul a câștigat la scor și amicalul cu AS SR Brașov

Marius ANGHEL 01 Feb. 2018, 11:22 Pregătiri, amicale

Petrolul arată bine în amicale, cel puțin asta transmite echipa ploieșteană prin rezultatele înregistrate în acest an. Ieri, „lupii” au câștigat la scor al doilea test din cantonamentul de la Cheile Grădiștei și al treilea disputat de când și-a reluat pregătirea.

După ce în primul amical din 2018 a spulberat-o la Câmpina pe ACS Steagu Roșu Brașov, cu 12-1, o echipă de mijlocul clasamentului în Liga a 4-a Brașov, miercuri, Petrolul a trecut la scor și de AS SR Brașov, clubul suporterilor stegari și liderul aceluiași campionat. Ploieștenii au învins-o cu 5-0 pe echipa care a fost înființată pentru a înlocui emblematicul FC Brașov. Între cele două meciuri, găzarii au trecut cu 2-1 și de Olimpic Cetate Râșnov, din Liga 3.

Golurile victoriei cu AS SR Brașov, meci disputat pe terenul sintetic de la Cheile Grădiștei, au fost marcate de către Sergiu Arnăutu (penalty), Georgian Păun, Nini Popescu, Daniel Cârjan și Cosmin Lambru.

Petroliștii au condus la limită la pauză în fața echipei brașovene cu gânduri mari de promovare și care are un lot în care se regăsesc destui jucători cu experiența primului eșalon. Prima repriză a fost una echilibrată, de luptă, cu puține faze de poartă, și decisă, până la urmă, de o lovitură de pedeapsă, acordată în urma unui fault comis asupra lui Nini Popescu, și transformată, fără emoții, de către Sergiu Arnăutu (36).

După reluare, însă, lucrurile s-au schimbat radical, „lupii” preluând autoritar frâiele confruntării. Georgian Păun (66) a majorat diferența, reluând din fața porții, după o pasă a lui Nini Popescu. Mijlocașul petroliștilor a reușit, la rândul său, să și înscrie, în minutul 71, atunci când a pătruns decis pe partea dreaptă și a finalizat, cu un șut perfect, la colțul lung. Pe final, Daniel Cârjan (89) a plasat superb, cu capul, de la 10 metri, la o nouă centrare ideală a lui Nini Popescu, cel care, în cel de-al treilea minut al prelungirilor, i-a oferit o pasă decisivă și lui Cosmin Lambru (90+3), acesta punctând din fața porții.

Strătilă a debutat la brașoveni

În a doua repriză a amicalului, pentru brașoveni a debutat și mijlocașul Sorin Strătilă, ultima dată la UTA. Fostul dinamovist a fost primit excelent de cei circa 30 de suporteri brașoveni, care i-au scandat numele, semn că mijlocașul s-a împăcat cu fanii după episoadele din trecut. Strătilă s-a zbătut pe teren în cele 45 de minute în care a fost utlizat, însă fără realizări notabile.

Meciul cu AS SR Brașov a fost ultimul joc de pregătire de la Cheile Grădiștei pentru Petrolul, însă elevii lui Romulus Ciobanu își vor continua cantonamentul până vineri, atunci când este programată revenirea la Ploiești. Pentru „stegari” urmează amicalul de sâmbătă, din deplasare, cu AFK Miercurea Ciuc.

PETROLUL PLOIEȘTI – AS SR BRAȘOV 5-0 (1-0)
Arnăutu ’36 – pen., G. Păun ’65, N. Popescu ’71, D. Cârjan ’89, Lambru ’90+3

Bolboașă (R. Avram ’46) – Olaru, Antoche, Frîncu (Țicu ’89) – Saim Tudor (Catană ’89), Andor (Ene ’84), M. Chindriș (Nițescu ’89), Velisar – N. Popescu, Arnăutu (Lambru ’60), G. Păun (D. Cârjan ’82)
Antrenor: Romulus Ciobanu

Mutu (Maxim ’30, A. Popa ’60) – Rusu, Poverlovici, Rz. Damian (Dumitraș ’60), Răduțoiu (Poenaru ’46) – Vagner (Cocan ’62), Țuțu (Popescu ’46), Cocan (Stîngă ’46) – H. Popa (Taraș ’60), E. Popa (Mirceoiu ’80), Vîrlan (Strătilă ’46)
Antrenor: Florin Stîngă

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 01 Feb. 2018, 11:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă