Un timișorean trecut pe la Parma se pregătește cu ASU Poli

Un timișorean trecut pe la Parma** se pregătește cu ASU Poli

ASU Politehnica va disputa mâine un test important la Reșița cu divizionara secundă Metalul. În acest joc antrenorul Paul Codrea va avea sub comandă un jucător nou, care a avut tangențe cu fotbalul italian. Mijlocașul Samuel Feraru, crescut de LPS Banatul, a fost la Parma în 2012 și a evoluat ultima dată în Liga a II-a la Berceni.

Feraru (20 ani) a făcut parte din generația de excepție a Banatului, multiplă campioană națională. El joacă mijocaș central, dar poate fi folosit și în banda dreaptă. Tânărul jucător aparține de Avicola Buziaș și ar putea fi cedat la ASU Poli în noul sezon. În ediția 2012-13 el a avut o aventură la FC Parma în Italia, evoluând pentru formația Primavera în șase jocuri. În ediția trecută de campionat a adunat 16 jocuri în B pentru ACS Berceni.

Samuel Benjamin Feraru va evolua în jocul de mâine de la Reșița al alb-violeților alături de alți puști testați de la LPS Banatul și care au fost la Baza 2 de la startul pregătirilor. „Trebuie clarificată situația lor, nu va fi neapărat după acest joc, dar curând”, ne-a spus Paul Codrea, tehnicianul lui ASU Poli, despre jucătorii aflați în pregătire.

Până acum singurii jucători legitimați sunt Naidin și Damian, dar e de așteptat ca în lot să apară Gavriluță, Filimon și Rațiu pentru următorul joc din Cupa României, miercuri cu Mama Mia.

Partida cu Metalul se va disputa până la urmă pe arena „Gloria” din cartierul Govândari, mâine de la ora 11. Inițial jocul era stabilit în Valea Domanului, dar arena principală a în renovare, în timp ce un joc pe sintetic era de evitat.

Taub a revenit, discuții pentru Ghinescu

O veste bună pentru tabăra alb-violetă e rămânerea fundașului stânga Carol Taub la echipă. Jucătorul lui Auto nu s-a înțeles cu FC Caransebeș, acum divizionară secundă, reamintind astfel de cunoscutele cazuri în care a refuzat inclusiv echipe de Liga I, precum Gaz Metan Mediaș. Timișorenii încă speră să-l păstreze și pe talentatul mijlocaș stânga Răzvan Ghinescu. Jucătorul Unirii Sânnicolau Mare s-a pregătit toată vara cu ASU, dar era dorit înapoi pe Aranca. „Așteptăm un răspuns. E complicat pentru că e un jucător interesant, ei nu vor să-l scape”, a precizat Codrea.

Dacă-l vor reține și pe Ghinescu, „Băieții în ghete” ar rămâne cu un singur titular pierdut din echipa din sezonul trecut, Birău – plecat în B la Câmpina.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă