Un puști de 15 ani, noul star al Oțelului. Sefer a impresionat și în al doilea amical în care a fost titular

FC Oțelul a susținut, miercuri seară, cel de-al doilea meci amical din această vară, în deplasare, cu Gloria Buzău, formație antrenată de fosta glorie a formației gălățene, Ion Viorel. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Noua echipă a Oțelului, cu foarte mulți puști proveniți din propriul centru de juniori, s-a descurcat foarte bine în fața unui adversar mult mai omogen, cu jucători mai experimentați, evoluția generală fiind una promițătoare pentru următorul sezon. Puștii antrenații de Daniel Florea au dominat prima repriză, când au și deschis scorul prin Diarra, jucătorul venit de la Petrolul fiind folosit ca mijlocaș ofensiv pe flancul stâng.

Pasa de gol dată de Sefer, puștiul de 15 ani care marcase în primul amical (1-1 în deplasare cu Dacia Unirea Brăila), l-a entuziasmat pe managerul sportiv Cristian Munteanu: „A dat în stilul lui Cernat, cu exteriorul, privirea în altă direcție, l-a lăsat pe Diarra singur cu portarul”.

Oțelul a avut o mare șansă de a face 2-0, însă Claudiu Stoian a ratat din poziție de singur cu portarul. Mijlocașul dreapta din sezonul trecut a fost folosit de Florea ca atacant, în următoarea formulă de echipă din prima repriză: Preda – Blănaru, Cojoc, M. Ioniță (venit de la Dinamo), Murgoci – V. Ștefan (Dinamo), I. Codreanu – Adăscăliței, Sefer, Diarra – Cl. Stoian.

După pauză, în timp ce Florea i-a trimis în teren pe ceilalți jucători din lot, Ion Viorel a continuat tot cu „prima garnitură”, Gloria Buzău preluând controlul partidei. Gazdele au beneficiat de un penalti, care „nu prea a fost” în opinia lui Cristian Munteanu, apărat de portarul Preda. La această fază s-a dictat și eliminare în tabăra gălățeană (Eduard Dumitru).

Gloria a evoluat în formula: Sârbu – Chivu, Dăniță, Vlaicu, Ghiță, Marcu, N. Popescu, Al. Marin, Mug. Dedu, Danciu, Pălimaru. Pe parcurs reprizei secunde au mai evoluat: Agache, Burlacu, Iordache, Ghinea, Ghiviziu, Al. Ioniță și Koprindzhiyski.

Cu un jucător mai mult, presiunea buzoienilor s-a concretizat în ultimul minut cu golul egalizator. „În fața unui adversar care a terminat pe locul trei sezonul trecut și care are în linii mari același lot, copii noștri au arătat calitate, ne dau motive optimism. Rămâne acum să confirme și la jocurile oficial, când va fi presiunea punctelor”, a conluzionat Munteanu.

Amical la Liești, între echipe din Galați!

În perioada imediat următoare, Oțelul mai are perfectate două jocuri amicale. Sâmbătă va întâlni echipa gălățeană din liga a treia, Metalosport, partida urmând să se dispute (ora 10:00) la Liești, în condițiile în care, cel puțin deocamdată, cele două echipe n-au acces pe stadionul Oțelul, singurul din oraș în care se poate juca în acest moment în condiții acceptabile. Apoi, Oțelul urmează să întâlnească miercuri, 19 august, nou-promocava în liga a treia CS Panciu, partida urmând să se dispute cel mai probabil la Focșani.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Adi SOARE

Pe aceeași temă