Un eșalon în minus, două goluri în plus

12 Feb. 2012, 13:51 Pregătiri, amicale
Un eșalon în minus,** două goluri în plus

Chiar dacă sinteticul de la Izvorani a fost acoperit cu un strat de zăpadă, iar condițiile meteo au fost departe de a fi ideale (vânt și frig), Chimia a reușit, în sfârșit, un meci concludent : cu arbitri, în care s-a putut juca, care a durat 90 de minute, nefiind bulversat de nimic.

Adversara, Astra 2, satelitul deschizând scorul la prima fază, care a fost, de fapt, un cadou de la Minciună și Neagu, păcăliți de stratul de zăpadă înghețată, care au făcut un cadou adversarului, Fertea deschizând scorul. Minciună și-a reparat repede greșeala, cu un penalti obținut și transformat tot de el (min. 12), pentru ca Rotaru să readucă avantajul giurgiuvenilor cu o torpilă din lovitură liberă, de la 25-30 de metri, care l-a lăsat spectator pe Adrian Gheorghe. Chimia a combinat mai mult, a avut posesie, și-a făcut jocul, destul de bine, pentru acest moment, iar în repriza secundă a marcat de 3 ori, prin Năstase, Stanciu (jucătorul de la Măneciu bifând primul său gol la Brazi, cu un șut din careu, lateral dreapta) și Butufei, care a primit și el un cadou, în ultimele secvențe ale meciului, de la portarul advers, acesta scăpând în poartă mingea șutată de el de la 25 de metri. A fost 4-2 pentru chimiști, care, dacă ar avea continuitate, ceva bani, stabilitate, liniște, strategie, nu au cum să rateze promovarea ! Rămâne de văzut dacă se pot realiza toate aceste condiții obligatorii…

Astra 2 – gata de performanță

Două cuvinte și despre „satelitul” Astrei, care, cu siguranță, merită banii investiți, jucătorii fiind cu salariile la zi. Șic e jucători, de perspectivă, unii dintre ei fiind, de pe acum, buni pentru Conceicao, care, cu siguranță își va face timp să vadă o echipă, un grup , de unde are ce alege, chiar pentru acest retur, când nu cred că Astra 2 va pierde vreun meci, decât accidental.Tactica noului antrenor Tătăran, când va fi înțeleasă de noii săi elevi, va face din Astra 2 o nouă „practicantă de tiki-taka”. Iar tinerii jucători aduși de la Baia Mare, Câmpia Turzii, Bistrița și de unde or mai fi ei, sunt bine aleși, rosul unei munci de scouting de luni bune, făcute de Ion Tătăran. Păcat că președintele Buduru nu a rezistat decât 25 de minute frigului, având treburi importante, pentru că fotbalul nu are „pauze amicale”.

Juve, Vispești, Axintele

Pentru Chimia Brazi, săptămâna aceasta, meciurile amicale vor fi „baza”. Astfel, miercuri, elevii lui Tavi Grigore se vor deplasa la București, pentru un amical cu o altă echipă de eșalon secund, Juventus, apoi, vineri, și sâmbătă, la Izvorani, vor avea loc alte două meciuri de verificare: cu Vispești Blejoi, din Liga A Prahova, respectiv divizionara C Viitorul Axintele.

Caseta

Chimia Brazi – Astra 2 Giurgiu 4-2 (1-2) Au marcat: Minciună (12 penalty), Năstase (46), M. Stanciu (58), Butufei (88) / Fertea (2), Rotaru (39)
Chimia: A. Gheorghe – M. Dinu, Neagu, M. Dedu, G. Roman – Vlad, Minciună, Irimescu, Năstase – Arnăutu, M. Ivan. Au mai jucat: Sava – Ciobanu, Codreanu, Prodan, Bencea, Butufei, Zamfir, P. Dedu, Fl. Dumitru, Stanciu.
Astra 2: Dragne – C. Gheorghe, Andreas, Moroiță, Florea – Ochia, Marcu, Hoprich, Gafița – Achim, Fertea. Au mai jucat: Popa, Vârtopeanu – Prunescu, Condrea, Stoian, M. Stan, Tokes, David, V. Dinu, Mureșan, Popan, Bănaru, Blaga, Rotaru, A. Dumitru.
Au arbitrat: Adrian Illieș – Cătălin Popovici, Emil Mateescu.

Sursa: Ziarul Prahova

12 Feb. 2012, 13:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă