Un autogol a făcut dreptate!

Un autogol a făcut dreptate!

Fortuna a avut parte, foarte probabil, de cel mai puternic amical de până acum, adversara – Juventus București – punând ceva probleme. Chiar și așa, elevii lui Florin Stăncioiu au fost superiori în exprimare, ratând marile ocazii ale partidei, Vali Munteanu (min. 19, șut în bară) și Buhuși (min. 34 – șut pe direcția portarului din poziție ideală) fiind aproape de a deschide scorul. Nu au reușit însă să-l învingă pe portarul advers… Ceea ce nu s-a putut din fazele clare de gol a reușit, până la urmă, un apărător al celor de la Juventus, în min. 53, Wincentowitz având ghinionul de a fi pe direcția mingiei respinse de portar, la o centrare a lui Damian, din genunchiul activului fundaș dreapta mingea sărind în proprie poartă!

Pe final, „balanța estetică” a partidei s-a înclinat și mai mult în favoarea Fortunei, odată cu efectuarea schimbărilor, echilibrul de până atunci dispărând, astfel că, pe teren, nu a mai existat decât echipa prahoveană. Chiar și așa, la una dintre ultimele faze ale meciului, Juventus putea egala, la o minge bâlbâită în careu, care a trecut însă pe lângă poarta apărată la acel moment de Manyur.

Un plus pentru disponiblitatea la efort al celor de la Fortuna, care, clar, sunt bine pregătiți la acest moment, la amicalul de ieri „sărind în ochi” jucători precum Zegheru, Damian, V. Munteanu, la capătul „opus” fiind de notat evoluția „obosită” a lui Camara, care a și fost schimbat de altfel, după vreo 30 de minute.

Astăzi, Fortuna încheie stagiul centralizat de la Snagov cu un amical împotriva echipei Gloria Buzău, care s eva juca tot la Izvorani, d ela ora 11,00.

Rămâne Buftea

Oficialii Fortunei au decis locația unde echipa va disputa cele câteva meciuri din retur, pe perioada cât arena din Poiana Câmpina va fi în proces de modernizare. Astfel, elevii lui Florin Stăncioiu vor juca în … județul Ilfov, urmând ca la Brazi să se facă doar antrenamentele.

„Există o înțelegere cu cei de la FRF pentru a folosi baza de la Buftea, în linii mari suntem deciși să evoluăm acolo cele trei partide pe teren propriu, din retur” – spune Virgil Munteanu.

Nu este exclus ca primul meci oficial din 2014, cel cu Avântul Reghin, din 28 februarie, să se dispute chiar pe terenul sintetic, urmând ca de abia apoi să se intre pe cel de iarbă, ambele fiind însă omologate.

Vereu – oficial la echipa a doua

Fortuna 2 – satelitul din Liga A Prahova – a efectuat, de asemenea, primul antrenament, la Filipești, unde folosește ambele stadioane, „Metalul”, respectiv „Minerul”, sub comanda lui Cătălin Gheorghe fiind, la acest moment, 12-13 jucători.

„Am format un lot restrâns, din câțiva juniori de la Filipești, câțiva copii aduși de la Moreni, de la clasa de fotbal a liceului de acolo și trei copii din Câmpina. Vom mai aduce câțiva tineri și, desigur, acestora li se vor adăuga fotbaliștii de la prima echipă care nu prind lotul lui Stăncioiu pentru meciurile oficiale sau cei care joacă foarte puțin” – spune Virgil Munteanu, care a cooptat în staff și un „delegat” pentru echipa a doua – Nicolae Vereu find cel care se va ocupa de aceasta.

A mai apărut un fundaș

În amicalul de ieri al Fortunei a fost testat și fundașul central Robert Paraschivoiu. Acesta aparține clubului Viitorul Constanța și a fost testat și de Farul Constanța, la un moment dat, prima impresie lăsată de acesta fiind aceea că este sub „forma” titularilor de acum pe care-i are Stăncioiu la dispoziție.

Ieri, antrenorul a încercat ca unul dintre apărătorii centrali – Ionuț Stan – să fie reprofilat, în dreapta, dar odată cu eliminarea lui Șandru (min. 15, pentru un „șut” aplicat adversarului), Stan a revenit în centrul
apărării.

AFC Fortuna Poiana Câmpina – Juventus București 1-0
Stadion: Complexul Olimpic Izvorani. Marcator: Wincentowitz (53 – autogol)

Fortuna: Zegheru – I. Stan, M. Marin, B. Șandru, G. Damian – V. Minciună, B. Barbu – V. Munteanu, Buhuși, Chipirliu – Camara. Au mai intrat: Manyur- D. Cristescu, B. Năstase, Paraschivoiu, Ad. Ungureanu, Alb. Gheorghe, Jugaru, Mircescu, Caramalău, R. Moise. Antrenor: Florin Stăncioiu.

Juventus: Lazăr – Wincentowitz, Dăescu, Zeciu, Amet – Burlacu, Voinea, Rotaru, I. Dumitrescu – Iosofache, Buștea. Au mai jucat Chiș – Ad. Ilie, Pătru, Delcea, Mihai, Vârlan, Trică, Fl. Anghel, Cristea, Țâră, Ciocănaru, Blaga. Antrenor: Dumitru Grigore.

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă