„U” Cluj, egal în primul amical al anului. Calcan a reușit „dubla”

  • Universitatea Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2, partida amicală disputată joi, 21 ianuarie, cu Național Sebiș (Liga a III-a), disputată la Cluj, la Baza Sportivă „Dan Anca”.
  • Lemnaru, Ciupe și Hristu Chiacu au jucat pentru „U” Cluj, deși nu au semnat încă angajamente, iar Mihai Teja mai are în probe alți trei jucători, printre care un atacant francez.


Universitatea Cluj a disputat astăzi primul amical al anului, partidă pe care a terminat-o la egalitat, scor 2-2, cu Național Sebiș, echipa din Liga a III-a antrenată de Adrian Neaga. Clujenii au condus cu 2-0 prin golurile lui Calcan și au folosit în prima parte o echipă din care nu au lipsit Lemnaru și Hristu Chiacu, jucători care ar putea semna angajamente zilele viitoare.

Calcan a deschis scorul în minutul 8, cu un șut plasat din preajma punctului cu var și tot el a realizat „dubla” (22), cu o nouă execuție din interiorul careului, fază la care mingea a lovit atât bara din stânga portarului, cât și pe cea din dreapta sa, înainte să treacă de linie. Sebișenii au revenit în joc după o acțiune continuă de atac, finalizată cu centrarea în fața porții a lui Zurbagiu și golul lui Velici (28) din șase metri.

În partea a doua a evoluat și Raul Ciupe, fostul jucător al Viitorului fiind în aceeași situație. De asemenea, Mihai Teja îi are în probe în aceste zile pe Alexandru Dan (21 de ani) și Robert Gheorghe (19 ani), dar și pe un atacant francez, Yannick Agro (27 de ani). Acesta a jucat ultima dată în luna mai, pentru Vise, club din liga a III-a belgiană. A mai jucat în carieră pentru Wohlen (Elveția, liga a II-a) și în liga a III-a din Germania, pentru Herta II Berlin și SSV Ulm.

Scorul final, 2-2, a fost stabilit după o centrare din dreapta a lui Unguru și o reluare cu capul a lui David Lazăr (57), un atacant de 23 de ani sosit în probe din liga a doua irlandeză.

„U” Cluj în prima repriză: Niczuly – Keresztes, Crișan, Mutu, Hîmpea – Boboc, Alexandru Dan – Greu, Calcan, Chiacu – Lemnaru.
„U” Cluj în repriza secundă: Țicrea – Ciupe, Cordoș, R. Gheorghe, Berci – Kovacs, Cândea – N. Janos, C. Popescu, Ursu (Patrick Popescu) – Schieb.

Național Sebiș în prima repriză: Tomșa – Dăruială, Stupu, Țoca, Cherecheș – Susan, Zurbagiu, Lazea, Z. Radu – Mihuța – Velici.
Național Sebiș în repriza a doua: Bujor – Rosenblum, Basic, Neacșu, Cherecheș – Stoian, Lazea (Negoescu), Avramescu, Rus – Unguru – Lazăr.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă