Turda a renunțat la 7 jucători! „Avem un plan de criză”

12 Jan. 2012, 15:57 Pregătiri, amicale
Turda a renunțat la 7 jucători!**

Ieri, gruparea turdeană de liga secundă FC Arieșul s-a reunit în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Chiar dacă la finalul turului ocupă poziția de lanternă roșie în clasamentul seriei vest, turdenii mai speră în salvarea de la retrogradare, dacă vor avea susținere financiară suficientă.

Din lotul care a activat în sezonul de toamnă nu mai fac parte Tiberiu Bier, Florin Țârcă, Cătălin Bucur, Ciprian Străuț, Sorin Tegzeș, Daouda și Cristian Pop, care și-au reziliat contractele cu gruparea de pe Arieș, în condiția să renunțe la 50%, din partea financiară datorată de club.

Ciprian Străuț a semnat cu gruparea din prima ligă Voința Sibiu, Cătălin Bucur este foarte aproape de UTA, iar Daouda se pare că a semnat cu gruparea din Zăvoiul Vâlcii. La baza rezilierii contractelor cu cei plecați au stat valoarea mare a acestora în condițiile în care clubul nu mai putea face față datorită crizei financiare.

Până săptămâna viitoare se va lua o decizie în ceea ce privește lotul cu care Arieșul va aborda sezonul de primăvară. Celor prezenți la reunirea lotului li s-a prezentat un plan de criză, iar jucătorii care vor accepta condițiile actuale din punct de vedere financiar vor rămâne la echipă, iar cei care nu vor accepta vor fi liberi să plece. Pentru a completa lotul conducerea tehnică și cea administrativă au în vedere cooptarea unor jucători din ligile inferioare, dar și o parte din proprii jucători împrumutați la alte echipe. Turdenii mai așteaptă câțiva jucători, cu care s-au purtat discuții de principiu.

Încă de la primul antrenament George Ciorceri s-a prezentat cu un plan de pregătire care cuprinde antrenamente pe plan local pentru reacomodarea la efort. Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 10, principalul turdean a stabilit un joc amical în compania Arieșului Mihai Viteazu, echipă aflată pe locul 2 în liga a IV-a.

Până la 31 ianuarie, turdenii se vor pregăti la propria bază sportivă, după care își vor muta ,,cartierul general” pentru 10 zile la Pensiunea ,, Poarta Apusenilor,, din Moldovenești

La reunirea lotului un lucru care trebuie evidențiat a fost conferința de presă, în care s-au punctat câteva aspecte în ceea ce privește viitorul echipei.
,,Dacă va exista suportul financiar, eu sper să putem redresa fotbalul turdean, chiar dacă în aceste momente ne confruntăm cu probleme de efectiv. Vom apela la jucătorii împrumutați la alte echipe, dar și la cei mai talentați de la Centrul de Copii și Juniori. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, care urmează să sosească, iar dacă vor accepta condițiile actuale nu o să-i neglijăm. Trebuie să mai așteptăm aproximativ o săptămână, ca să știm exact care dintre jucători vor rămâne și abia apoi să intrăm în febra căutărilor pentru completarea lotului. Celor prezenți le-am prezentat un plan de criză, prin care li s-a adus la cunoștință băieților că se are în vedere rediscutarea contractelor. Ne dorim să fim cât mai transparenți, pentru a elimina orice suspiciune”, a declarat George Ciorceri, tehnicianul celor de la Arieșul

Vicepreședintele Alexandru Faur, cel care a preluat sarcinile președintelui Virgil Blasiu, aflat în spital după accidentul vascular cerebral, a ținut să facă unele precizări în ce privește situația financiară cu care se confruntă clubul și perspectivele de viitor.

„După cum bine vedeți, nici în acest an nu suntem scutiți de evenimente, nedorite datorită crizei. Mai mult ca sigur în cursul săptămânii viitoare va fi o ședință extraordinară unde vom prezenta un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului de finanțare din partea Consiliului Local pentru Arieșul Turda, iar după dezbaterea în comisii vom ști exact de pe ce poziție se va pleca și ce sumă se va aloca. Pentru o mai bună informare, vă aduc la cunoștință faptul că și alte sporturi presupun o finanțare din partea Consiliului Local. Vrem să punem în practică un vis mai vechi al turdenilor și anume să promovăm tinerii din oraș, în așa fel încât într-un termen cât mai scurt majoritatea jucătorilor să fie localnici. Ne dăm interesul ca acest proiect al nostru să de-a roade. Din punctul meu de vedere ar fi păcat să renunțăm” a încheiat Alexandru Faur.

Articol scris de Ioan ARION

12 Jan. 2012, 15:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă