Tudorache arată că are lipici la gol. Rapid Suceava a câștigat la limită amicalul cu Bucovina Pojorâta

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 12:50 Pregătiri, amicale

Grupările sucevene de Liga a II-a Rapid CFR și Bucovina Pojorâta s-au întâlnit, marți, într-un meci de pregătire care s-a desfășurat pe terenul sintetic din cartierul George Enescu, aparținând Liceului cu Program Sportiv. Confruntarea derulată pe parcursul a două reprize de câte 50 de minute s-a încheiat cu victoria echipei pregătite de Costel Ilie, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș, cu scorul de 1-0.

Întrucât loturile ambelor formații au suferit transformări importante în intersezon, acest joc a constituit un bun prilej pentru antrenori de a-i introduce în angrenaj pe nou-veniți. Aflați la primul meci amical din acest an, fotbaliștii Bucovinei au arătat o mare disponibilitate la efort în debutul întâlnirii, când au ratat două bune oportunități de a deschide scorul prin Coman, scăpat singur cu portarul Hînțescu, și prin Stănescu, cu o lovitură de cap. Sucevenii au echilibrat însă repede disputa, ripostând prin Dănilă, a cărui reluare din unghi a căzut pe transversală, și Jitariuc, șut peste poartă, din mijlocul suprafeței de pedeapsă. Meciul a continuat în ritm alert, iar în minutul 25 portarul Rapidului, Hînțescu, nu a avut altă soluție decât faultul în careu asupra lui Coman, scăpat în poziție iminentă de gol. Penalty-ul acordat de centralul Robert Sroder a fost irosit însă de Căinari, șutul său de la punctul cu var nimerind bara.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat pe finalul primei părți, atunci când Tudorache a reluat cu latul, din 5 metri, o centrare șutată a lui Sandu, de pe partea stângă.

Chiar dacă antrenorii Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely au schimbat aproape toată echipa după pauză și fotbaliștii din Pojorâta au alergat după egalare, Hînțescu a fost de fiecare dată la post.

VEZI un REZUMAT VIDEO al meciului amical dintre cele două echipe sucevene

Rapid Suceava a evoluat în alcătuirea: Hînțescu – Bălan, D. Ciobanu, Velescu, Semeghin – Jitariuc, Sfrijan, Dănilă, Sandu – I. Plămadă, Tudorache. Pe parcursul reprizei secunde au mai intrat: Apostol, Galan și Gheorghiciuc.

Bucovina a început meciul în formula: Pop – Cristescu, Moisii, Răuță, Duțică – Pâslaru, Jugaru, Stănescu, Căinari – Coman, Viorică. La pauză au intrat: Puianu, Juncănaru, Vitu, Jarda, Acostăchioae, Buhăceanu, Nuțescu, Martin, Al. Marin și Țârțârau.

Rapidul mai are nevoie de întăriri

Din cauza lotului restrâns și a indisponibilității unor jucători precum Toma Niga, Mircea Negru, Cătălin Aeroaiei sau Bogdan Botezatu, antrenorul Rapidului, Costel Ilie, nu a operat decât trei schimbări în echipă pe parcursul întâlnirii amicale de ieri, cu Bucovina Pojorâta.

„A fost un joc util, disputat împotriva unei echipe agresive, bine pregătită fizic. Pot spune că am avut șansă în debutul întâlnirii, când adversarii noștri au ratat câteva bune ocazii de gol, între care și un penalty. Este îmbucurător că nu am cedat, am crezut în șansa noastră și am dus cu bine la capăt acest meci de antrenament. Încă mai avem nevoie de întăriri și așteptăm la echipă încă doi-trei jucători, cu care să ne întărim pe posturile deficitare”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Costel Ilie.

Până la startul sezonului oficial, programat pe 27 februarie, sucevenii mai au antamate două meciuri amicale, cu SC Bacău, pe 16 februarie, în deplasare, și revanșa cu Bucovina Pojorâta, pe 19 februarie.

Pojorâta este în căutarea formulei ideale

Fotbaliștii Bucovinei nu s-au mișcat rău în amicalul de la Suceava, dacă ținem cont că acesta a fost pentru ei primul meci amical din intersezon. „A fost un joc util între două echipe care tocmai au ieșit din perioada destinată pregătirii fizice. Noi am profitat de această ocazie pentru a rula tot lotul de jucători, tocmai de aceea le-am cerut celor de la Rapid ca fiecare repriză să dureze 50 de minute. După cum știți, au apărut mai mulți fotbaliști noi la echipă și încercăm să ne omogenizăm cât mai bine, astfel încât să putem să ne îndeplinim obiectivul trasat de conducerea clubului. De aceea, suntem încă în căutarea formulei de echipă ideale. Mai avem de disputat două meciuri de pregătire până la debutul sezonului de primăvară, cu Știința Miroslava, pe 16 februarie, și cu Rapid Suceava, trei zile mai târziu, și sperăm ca aceste jocuri să fie suficiente pentru a face ultimele retușuri”, a declarat directorul tehnic al Bucovinei, Bogdan Grosu.

Cu prilejul amicalului de ieri, gruparea din Pojorâta i-a testat pe atacanții Adrian Viorică (CSM Pașcani) și Sebastian Târtârău (Atletico Vaslui).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Gazeta SV
 

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă