Transferurile întârzie la Pandurii, însă s-a înscris în Liga 2! Echipa gorjeană nu are bani nici pentru un cantonament montan

Deși au mai rămas doar trei săptămâni până la startul ligii secunde, fosta prim-divizionară CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă n-a perfectat vreun transfer și nici nu va afectua un cantonament montan. Noul antrenor Ștefan Nanu a avut în probe foarte mulți jucători proveniți din ligile inferioare, chiar județene, și, în urma trialului de ieri, a renunțat la o parte dintre nou-sosiți.

Chiar și administratorul special Marin Golea recunoaște că echipa gorjeană nu va putea lupta pentru promovare cu lotul actual, dar e de părere că se poate face o pregătire corespunzătoare și pe plan local. Oficialul de la Târgu Jiu speră ca CS Pandurii să se întărească cu jucători experimentați, chiar dacă aceștia au devenit liberi de contract, după ce n-au mai intrat în vederile colegelor de serie pentru noul sezon.

„După ce a făcut o selecție din jucătorii pe care i-a avut la dispoziție, Ștefan Nanu a oprit 22 de jucători. Cu acest lot doar participăm în campionat, e greu să ne batem la promovare. Vor veni însă opt-zece jucători, cât mai repede posibil. Aducem de la toate echipele din țară care și-au definitivat loturile și care au lăsat în afara loturilor jucători care la noi pot da randament maxim. Când avem bugetul asigurat, atunci se semnează actele cu jucătorii și antrenorii. Nu semnăm pe promisiuni, ca fostul președinte Narcis Răducan. Cantonamentul se va desfășura la Târgu Jiu. Avem condiții bune de pregătire și aici, deci nu este o mare problemă. Vom stabili și un program de meciuri amicale. În cel mai scurt timp vom ști totul”, a spus Golea, conform gjx.ro.

Răzvan Stanca, antrenor cu portarii

CS Pandurii s-a despărțit în această vară de majoritatea componenților din sezonul precedent, iar lotul a fost completat cu mulți jucători de la echipa a doua, care, cel mai probabil, nu va mai fi înscrisă în noul sezon al Ligii 3.

Din vechea gardă a echipei Pandurii, în Liga 1 au rămas Ionuț Cioinac (CSM Poli Iași), Yassin Hamed (CFR Cluj), Laurențiu Popescu (revenit la CS U Craiova), Erico da Silva (Astra Giurgiu), Adelin Pîrcălabu (FC Voluntari), Olivian Surugiu, Sorin Bușu și Paul Păcurar (toți trei la Gaz Metan Mediaș), iar Dragoș Firțulescu și Sergiu Negruț au ajuns în prima ligă bulgară, la Beroe Stara Zagora. În schimb, fundașii Florin Ilie și Cornel Ene vor continua tot în eșalonul secund, dar la ASA Târgu Mureș, iar apărătorul Samson Nwabueze a preferat să lase Pandurii pentru Academica Clinceni.

Veteranul Răzvan Stanca, care va ocupa și funcția de antrenor cu portarii după ce Valentin David a primit preaviz, e printre puținii care a ales să continue la Pandurii și după retrogradare.

Liga a 2-a va începe pe 5 august, iar pe 25 iulie va fi stabilit programul competițional. În tur, CS Pandurii va disputa meciurile de pe propriul teren pe stadionul Minerul din Motru. Cât privește noua arenă din Târgu Jiu, în care s-a investit circa 20 de milioane de euro, aceasta ar trebui să fie gata în toamnă.

S-au înscris în Liga 2

Înscrierea în noul campionat al Ligii 2 expiră pe 20 iulie, însă administratorul special Marin Golea spune că a depus de miercuri cererea la FRF.

„Am depus CV-ul meu și cererea de înscriere în Liga a 2-a. Pe 25 iulie este Adunarea la Federație, legat de tragerea și stabilirea anului competițional, câte echipe joacă. Solicitarea va fi acceptată. Legat de buget, o să luăm banii de la sponsori, de la acționari, din drepturi de televiziune, pentru că și Liga a 2-a are sume, dar modice”, a declarat, pentru pandurul.ro, Marin Golea.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii CS

Pe aceeași temă