Todea așteaptă transferurile peste media echipei promise. „Ar fi foarte bine să apară cât mai repede acești jucători”. Mijlocașul testat cu Szeged

Marius ANGHEL 01 Feb. 2018, 13:28 Pregătiri, amicale
Todea așteaptă transferurile peste media echipei promise.

UTA a câștigat ieri amicalul revanșă cu Szeged 2011, scor 1-0, după ce în urmă cu două săptămâni cele două echipe terminat la egalitate, 2-2, în Ungaria. Unicul gol al testului desfășurat la Chișineu Criș a fost reușit dintr-o lovitură liberă de la distanță de fundașul Alexandru Manea, în minutul 85.

La final de meci, antrenorul Cristian Todea a declarat că victoria le ridică moralul jucătorilor săi. „E primul rezultat pozitiv în această perioadă grea a pregătirii, ce aduce puțin moral băieților ce nu câștigaseră până acum, în acest an, în amicale. Oricum, încă ne interesează mai mult să acumulăm din punct de vedere fizic, iar cel mai important este să trecem de această perioadă cu bine. Adică să rămânem fără jucători accidentați, iar de săptămâna viitoare să ne putem axa pe latura tehnico-tactică. Chiar am bătut în cuie patru meciuri amicale, în așa fel încât fiecare jucător din lot să aibă cel puțin 80-90 de minute în picioare. Iar dacă nu vom avea destui fotbaliști, probabil vom mai apela și la câțiva juniori de la echipa a doua pentru a-i vedea și pe ei”, a spus Todea, citat de Sport Arad.

Printre jucătorii utilizați s-a aflat și Gabriel Pădureanu, un mijlocaș de bandă dreapta, de 23 de ani, care provine de la Podgoria Șiria. Todea încă așteaptă două-trei achiziții peste media echipei promise de conducere. „Ar fi foarte bine să apară cât mai repede acești jucători, deși ar mai fi timp la dispoziție până la începerea campionatului. Suntem în discuții cu ceva fotbaliști, sperăm să reușim să le și finalizăm săptămâna asta sau cel târziu săptămâna viitoare”, a recunoscut antrenorul utist, care și-ar mai dori în lot cel puțin un fundaș și un mijlocaș. În schimb, arădenii l-ar putea recâștiga pe portarul Alexandru Barna, care e pe cale să-și rezolve situația medicală, în timp ce Bogdan Burlă încă nu e refăcut să revină la pregătire.

Todea, între 4-3-3 și 4-2-3-1

Cristian Todea a vorbit și despre sistemele de joc folosite până acum în amicale. „Până acum, am încercat în meciurile amicale două sisteme de poziționare, 4-3-3 și 4-2-3-1, adaptate mai bine pe calitățile jucătorilor noștri. De exemplu, de la mijloc în sus, avem destui fotbaliști tehnici, rapizi, care – însă – nu au un fizic prea impunător. Așa că, neputându-ne axa pe un joc de forță, am încercat mai degrabă un joc de posesie. Dar, să nu uităm că avem și doi atacanți de careu buni, Curtuiuș și Popa, care ar putea juca uneori împreună. O să decidem ulterior în funcție de adversari sau de forma sportivă a jucătorilor noștri în ce sistem vom evolua în campionat”, a mai declarat Todea, citat de Sport Arad, la finalul disputei cu maghiarii de la Szeged.

UTA are următorul amical programat sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria, cu Ripensia Timișoara.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 01 Feb. 2018, 13:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă