Todea a testat doi fundași în amicalul câștigat cu Ripensia. Cine sunt și când se decide antrenorul dacă îi păstrează sau nu în lot

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Feb. 2018, 13:38 Actualizat: 04 Feb. 2018, 13:42 Pregătiri, amicale
Todea a testat doi fundași în amicalul câștigat cu Ripensia.  Cine sunt și când se decide antrenorul dacă îi păstrează sau nu în lot

UTA a legat a doua victorie consecutivă în partidele amicale ale iernii. După 1-0 cu Szegedul a urmat un succes cu 4-2 în fața colegei de serie, Ripensia Timișoara. Sâmbătă, la Șiria, pe o suprafața de teren foarte bună în condiții de precipitații abundente, „roș-albii” au făcut diferența pe tabelă în partea a doua a meciului, prin juniorii săi, care au construit și finalizat toate fazele de gol ale disputei cu teamul de pe Bega.

La final, antrenorul Cristian Todea nu se putea declara decât mulțumit de cele petrecute pe arena „Otto Greffner”. „Nu rezultatul a fost cel mai important la meciul de azi, ci să facem un antrenament bun, să reușim să alergăm, iar terenul ne-a ajutat în acest sens, fiind destul de bun pe o așa vreme rea. Ne-a mai interesat să vedem la lucru și jucătorii veniți în probe, dar și pe cei care au terminat pregătirea centralizată, la ce nivel au ajuns. Rezultatul favorabil e un bonus, ca să zic așa”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Utiștii i-au testat și pe fundașii centrali Opriș și Roșca, dar s-au bucurat și de realizările frumoase ale lui Dorin Toma și David Popa, ce au decis – practic – echipa câștigătoare. „Copiii au calitate, au tot viitorul în față. E important să le iasă aceste execuții și acum în meciurile amicale, pentru a prinde încredere și curaj în a le încerca și în partidele oficiale. Cei doi jucători se vor antrena cu noi și săptămâna viitoare, îi vom vedea și în cele patru amicale programate, iar apoi vom decide în ceea ce-i privește. Am luat patru partide de verificare tocmai în ideea ca fiecare jucător să aibă cel puțin 90 de minute în picioare”, a adăugat Todea, care nu a putut conta pe Polgar. „A făcut infilitrații la unul dintre genunchi și are nevoie de câteva zile de repaus”, a mai explicat „Dulăul”.

Basarabeanul Mihai Roșca (22 de ani) a evoluat până acum la Dacia Chișinău, AC Chișinău și Dinamo-Auto, în timp ce Vlad Opriș (21 de ani) a jucat în prima parte a sezonului la CS Balotești.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Feb. 2018, 13:38 Actualizat: 04 Feb. 2018, 13:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă