Test pentru B. ACS Poli trece de „gugulani” cu o formulă apropiată de cea de bază

Timișorenii au disputat ieri seara un joc barometru pentru începutul sezonului în Liga a II-a. Cu o echipă care poate fi trimisă în teren în prima etapă, ACS Poli a avut multe ocazii cu FC Caransebeș, dar și câteva bătăi de cap în apărare. Primul amical bănățean dintre ultimele două dinainte de start s-a încheiat cu succesul la limită al elevilor lui Dan Alexa, scor 1-0, prin reușita sârbului Milan Stavric.

Trupa căzută din Liga I a avut inițiativa în prima repriză și Stavric a amenințat primul poarta lui Coca. Ocazia sa a fost urmată de „libera” lui Carlos Eduardo din minutul 18, executată direct pe poartă din lateral și respinsă în corner. Tot cel din urmă a trimis peste din fața porții o centrare a lui Belu la care oaspeții au reclamat un ofsaid. Caransebeșul, care la rândul ei a mizat pe mai multe nume noi în primul unsprezece, putea să dea lovitura în minutul 24, dar Dârvaru a înălțat prea mult o minge recepționată în careu de la Negoescu. După o perioadă în care ocaziile păreau să dispară, filiera străină a lucrat bine pentru gazde. Cu șase minute înainte de pauză Eduardo l-a lansat pe Stavric iar sârbul a trimis elegant pe lângă Coca în plasa laterală.

Ratări și eliminări

Englezul Kneeshaw s-a agitat mult pentru timișoreni în prima parte și a avut un șut bun în debutul părții secunde, dar de multe ori s-a grăbit și a rămas doar cu înjurăturile învățate în românește. „Gugulanii” în schimb au început să prindă curaj în partea secundă. În minutul 51 Precup a șutat din careu, mingea l-a lovit pe Dârvaru și a ieșit în aut, dar la fel de bine balonul putea să cadă în poarta lui Pap, prins pe picior greșit. Stavric a irosit o nouă șansă după o oră de joc, singur cu portarul a încercat un lob din lateral, nereușit. Imediat Negoescu a trimis cu capul din centrarea lui Lupu, dar mingea a ocolit buturile. Lucrurile s-au animat din nou pe finalul reprizei. Lazăr a fost aproape de vinclu după o lovitură liberă acordată ușor în fața careului iar de partea cealaltă Lupu și-a testat șutul de la distanță. Au fost și două cartonașe roșii, câte unul pentru fiecare tabără. Mai întâi Cânu, în minutul 77, apoi Dicu, peste alte trei minute, au văzut al doilea galben și au fost înlocuiți conform înțelegerii. Dacă la timișoreni a intrat proaspăt Nanu, la cărășeni a trebuit să revină Muscă, deoarece Sorin Bălu epuizaseră opțiunile de pe bancă. Pe final, Caransebeșul a încercat egalarea prin șuturile lui Ganea și Ologu, dar amfitrionii au fost mai aproape de gol în prelungiri. Scăpat în careu pe partea stângă, Popovici a ochit vinclul, dar ghinionul nu s-a despărțit de atacantul timișorean – mingea a lovit încheietura barelor.

Poli mai joacă un singur amical

Amicalul-revanșă, după acel 0-0 de la Caransebeș, s-a încheiat mai bine pentru timișoreni, dar puținii spectatorii au strâmbat din nas la desele greșeli care sunt încă prezente în jocul lui ACS Poli. Timișorenii urmează să mai dispute un singur amical, sâmbătă, pe „Colterm”, cu cealaltă trupă bănățeană din B2, Metalul Reșița. Debutul în campionat pentru alb-negrii va fi pe 30 august în deplasare cu CS Mioveni, în timp ce „gugulanii” o vor aștepta în prima rundă pe Olimpia Satu Mare.

ACS Poli Timișoara: Pap – Belu, Cânu, Scutaru, Bălace – Boldea, Lazăr, Poparadu – Kneeshaw, Stavric, C. Eduardo. Au mai intrat: Todorov, Dragu, Nanu, Popovici, Bărbuț, Trandu, Ov. Popescu și Keita. Antrenor: Dan Alexa.

FC Caransebeș: Coca – Muscă, Goșa, Barbu, Manea – Săulescu, Precup, Artean, Poiană – Negoescu – Dârvaru. Au mai intrat: Rusu – Dicu, Ad. Ganea, Centea, Muscalu, Ologu, Himcinschi și S. Lupu. Antrenor: Sorin Bălu.

Sursa: Sport9
Foto Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă