Tărlungeniul câștigă cu Metaloglobus, dar încă nu convinge!

Marius ANGHEL 08 Feb. 2013, 13:35 Pregătiri, amicale

Liderul Seriei C6, Unirea Tărlungeni, a reușit să învingă ocupanta locului trei din seria C2, Metaloglobus București, cu scorul de 2-1, într-o partidă amicală disputată joi pe terenul sintetic din cadrul bazei Icim Brașov.

În ciuda rezultatului pozitiv, jocul echipei lui Gyuszi Balint lasă de dorit în multe momente, și asta, citând un spectator aflat la meci, „fiindcă jucătorilor li s-a urcat la cap locul din clasament și nu mai au aceeași atitudine și determinare totală. Nu se poate ca Brujan, la 37 de ani, să alerge cel mai mult, iar puștanii de 20 de ani să facă doar act de prezență”.

După 30 de minute anoste, fără faze de poartă, dar cu greșeli de ambele părți, gazdele trec pe lângă deschiderea scorului la lovitura de cap a lui Liviu Nicolae. Două minute mai târziu, același jucător își trece în cont a doua ocazie imensă la o lovitură liberă deviată de zid în corner. Repriza se încheie cu ratarea lui Damian și bara lui Nicoară, prea puțin pentru pretențiile unei candidate la promovarea în liga secundă.

În primele 45 de minute, Gyuszi Balint a mizat pe formula: Dărăbanț – Toderașcu, Căpățână, Potecu, Dobrea – Iaru, Brujan, Cristea – Nicoară, L. Nicolae, Damian.

Trei goluri și multe faze spectaculoase

În mitanul secund, Balint și Adrian Matei au operat numeroase schimbări în lot, ceea ce a afectat calitatea confruntării conduse de centralul Florin Ghimbășan. Unirea a mizat pe Dărăbanț – Vlăsceanu, Mândru, Tatarciuc, Mihalache (70 Vârlan) – Crețulescu, R. Balint, Airinei – Pricop, Lita, Postolache.

Bucureștenii au început mai bine și au ratat trei situații de singurul cu portarul. Contrar cursului jocului, ei s-au văzut conduși în minutul 67. Lita a dejucat perfect ieșirea greșită la ofsaid a defensivei ilfovene și a punctat cu un lob din lateral.

Din minutul 70 au început problemele pentru Gyuszi Balint. Mihalache a suferit o comoție și a fost înlocuit cu Vârlan. Cinci minute mai târziu, Postolache s-a accidentat și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. Bucureștenii au profitat rapid și au egalat în urma unui corner (78).

Au continuat ocaziile la poarta gazdelor, însă cei care au marcat au fost tot jucătorii formației patronate de Kiss Iosif. Airinei a insistat la o minge bâlbâită de portarul advers și a marcat pentru 2-1 (86), stabilind scorul final al partidei.

Mulțumit și nu prea

La finalul partidei, Gyuszi Balint a evitat să comenteze atitudinea și jocul slab al unora dintre jucătorii săi. „Suntem o echipă și eu vorbesc doar despre o echipă. Niciodată nu voi nominaliza jucători, fiindcă nu-mi stă în caracter. Unii ar fi bine să revină cu picioarele pe pământ și să înțeleagă că încă nu am realizat nimic. Dacă nu ne vom pregăti corespunzător și nu vom trata cu maximă atenție și seriozitate fiecare detaliu din această perioadă, vom avea surprize neplăcute în timpul campionatului. Una peste alta, am obținut o victorie de moral, chiar dacă nu pun mare accent pe rezultate în acest moment. Cel mai mult mă bucur că am avut parte de acest teren de foarte bună calitate și le mulțumesc celor de la FC Brașov pentru amabilitatea de a ne găzdui”, a declarat Gyuszi Balint.

Articol și foto de Marius Gherman

Marius ANGHEL 08 Feb. 2013, 13:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă