Știința a revenit după trei ani la Severin. Mititelu, aclamat minute în șir de fanii locali!

Mihai Andries 05 Aug. 2013, 05:50 Pregătiri, amicale
Știința a revenit după trei ani la Severin.** Mititelu, aclamat minute în șir de fanii locali!

Revenită pe „Municipalul” severinean după 3 ani, Universitatea Craiova a fost primită cu urale de cei peste 1.200 de spectatori prezenți sâmbătă seara pe arena de 20.000 de locuri. Și patronul Adrian Mititelu a fost aclamat de publicul local, care i-a scandat minute în șir numele, drept mulțumire pentru faptul că a readus echipa-fanion a Olteniei la Drobeta – Turnu Severin, dar și ca recunoștință fiindcă că s-a luptat cu FRF pentru ca Știința să nu dispară. O parte din public l-a taxat însă pe primarul severinean Constantin Gherghe, pentru că a desființat echipa locală.

Și Mititelu a avut un mic grup de contestatari, intitulați Gruppo Motru. Aceștia au fost imediat huiduiți de cei aproape 1000 de fani severineni aflați la tribuna 0: „Huooo! Băă, voi ăștia veniți din Craiova, dacă nu era Mititelu, echipa asta nu mai exista”, au răbufnit fanii severineni. Publicul local și-a îndreptat repede atenția spre gazon, unde elevii antrenați de Nicolo Napoli au început în forță amicalul cu Minerul Motru și după un sfert de oră aveau deja 2-0, după golurile lui Robert Săceanu (12 – pen) și Petre Goge (15). Goge a avut și o bară, în minutul 19. Meciul a fost presărat și cu două eliminări. Mai întâi, Poenaru l-a faultat pe Acka și a fost eliminat în minutul 60, pentru ca, în prelungiri, Săceanu să fie trimis la cabine pentru că a strigat la un adversar să-i dea pasă, iar acesta, derutat, a trimis greșit mingea, către căpitanul Craiovei. Din lovitura liberă rezultată, Stanciu a marcat, cu un șut plasat din interiorul careului. Căpitanul Dorel Stoica nu a jucat, pe motiv că e accidentat. Cele două viitoare colege de serie se vor reîntâlni joi, de la ora 18, la Motru. La Severin, Universitatea disputase precedentul amical pe 17 iunie 2010, cu Gaz Metan CFR Craiova (4-3), joc la care asistaseră peste 2.500 de mehedințeni. O săptămână mai târziu, tot pe „Municipalul” severinean, încurajată de 12.000 de spectatori, Știința remiza cu CFR Cluj, scor 0-0 în prima etapă a sezonului respectiv, după care a revenit la Craiova

 

Mititelu: „În 2-3 ani vom da 4-5 jucători la națională”

Adrian Mititelu a explicat la finalul amicalului de sâmbătă seara planurile de viitor ale Universității Craiova și îndeamnă adevărații suporteri să creadă în renașterea Științei.  „Acest amical nu e elocvent. Noi doar ce am terminat un prim cantonament. E nevoie de multă muncă. Valoarea echipei se va vedea după cinci săptămâni, când va începe campionatul. Vom mai aduce până atunci și doi-trei jucători. Oricum, sunt mulțumit că am început acest amical cu trei juniori, ceea ce e un lucru foarte bun. Universitatea poate să redevină o echipă foarte bună, dar ne trebuie răbdare și timp. O să vedeți că această echipă va crește mult, iar în 2-3 ani vom avea 4-5 jucători la echipa națională”, a spus Mititelu.

Acesta a vorbit și despre faptul că a fost nevoit să mute iar echipa la Drobeta – Turnu Severin, oraș în care Știința se simte însă ca acasă. „Vreau să folosesc un vers din imnul Rapidului: >. Se știe că Știința e iubită în toate cele 5 județe ale Olteniei, dar, parcă aici, la Mehedinți, dragostea e mai mare, iar oamenii știu să prețuiască mai mult această echipă. Au o căldură aparte și ne simțim ca acasă. Distanța de 100 km e doar o chestiune fizică. Sufletește, ne simțim ca acasă. Cu  acordul domnului primar Gherghe, în ziua primului meci oficial de acasă, vom pune și o tăbliță prin care să numim Ion Oblemenco stadionul din Severin. Unde joacă Universitatea Craiova, acolo e acasă, acolo e km 0. Nu Olguța Vasilescu stabilește unde joacă Universitatea, ci Universitatea stabilește unde e locul ei. Știința e o stare de spirit, drept dovadă că foarte mulți sunt alături de ea și acum, la greu. Din păcate, actualul primar al Craiovei a câștigat mandatul folosindu-se de acest nume, iar acum s-a lepădat de Universitatea și a trecut în tabăra inamică”. Totodată, Mititelu e convins că Universitatea Craiova va primi aviz favorabil din partea FRF, în această săptămână: „Nu am nicio emoție în privința înscrierii, pentru că e dreptul nostru. Cât de periculos și infractor poate fi Sandu Mircea, are și el niște limite. Noi încercăm să promovăm din primul an. Nu știu dacă vom și reuși, dar ne vom bate și vom face totul pentru a reveni în Liga I”. Mititelu consideră că retrogradarea Rapidului va face și mai interesantă Liga a II-a și susține că echipa-clonă CSU Craiova trebuie să fie înscrisă în Liga a IV-a Dolj. „Îmi pare rău de Rapid. E o echipă pe care o respect și la care țin foarte mult, dar sper să fie cu noi în serie, să putem face  o competiție mai atractivă și mai puternică. Chiar dacă ei au un lot mai bun, ne vom lupta. Cealaltă echipă din Craiova să meargă în Liga a IV-a, nu în a V-a, dar să o ia de jos, să promoveze treptat. Nu are ce căuta în liga secundă, fiindcă va fi o ștampilă care nu se va șterge niciodată. Chiar și Steaua și Dinamo, echipe care, de bine de rău, au avut totuși  performanțe mari ulterior,  au rămas cu pata că au fost înscrise direct în prima ligă”.

 

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA MECI

 

Universitatea Craiova – Minerul Motru 2-1 (2-0)
Marcatori: Robert Săceanu (12- pen)  Petre Goge (15) / Nicolae Stanciu (90+3)

Craiova: Dumitru Hotoboc (80 Andrei Preda) – Milan Mitic (80 Bogdan Ciocîrlă), Bozidar Cosic (65 Eugen Rioșanu), Stephan Acka (89 Lucian Avram), Sorin  Bușu – Petre Goge (75 Georgian Dinu), Robert Săceanu (cpt) (93 Adrian Mititelu Jr), Ionuț Mîrzeanu (60 Cornel Frăsineanu), Nelu „Jackie” Nicolae (75 Rafael Corace) – Ovidiu Stoianof (30 Marko Jaksic), Claudiu Bălan (60 Steven Ahoua)
Antrenor Nicolo Napoli

Motru: Constantin Popescu (46 Daniel Popescu) – Valentin Hanu (46 Cosmin Trașcă), Andrei Dicu (80 Dragoș Inclăzan), Marius Laurențiu (cpt) (23 Victor David), Cosmin Laurentiu –  Bogdan Chirea Raul Speroni (30 Atilla Șoo, 80 Ionuț Petculescu),
Victor Rada (35 Nicolae Stanciu), Adrian Raduca (80 Roland Stănescu) – Marcel Buciuman (55 Renato Cernica), Marian Stoenac (46 Mădălin Poenaru, 61 Adrian Ștefan)
Antrenor Ștefan Nanu

Stadion „Municipal” (Drobeta Tr. Severin), spectatori 1200
Arbitri: Marian Balaci – Alex Sitaru, Răzvan Sîrboiu (toți din Drobeta Tr. Severin)

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Ediție.ro

Mihai Andries 05 Aug. 2013, 05:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă