Viitorul Șimian a făcut un prim pas spre Liga 3. Mehedințenii privesc cu optimism jocul-retur, după victoria cu Minerul Costești. ”Am dominat clar jocul, iar scorul putea fi mult mai mare”

Mircea OGLINDOIU 17 May. 2021, 10:59 Liga 4

Campioana județeană de la Mehedinți, Viitorul Șimian, a câștigat manșa-tur a barajului pentru promovare/menținere în Liga 3. Pe stadionul Severnav din Drobeta Turnu Severin, echipa comunei Șimian a dispus cu scorul de 2-1 de Minerul Costești, ultima clasată din Seria 7 a Ligii a 3-a.

Gazdele au controlat clar prima repriză și au intrat la cabine cu avantaj minim, după golul lui Gabriel Iosu, din minutul 29. Atacantul adus în iarnă de la echipa de Liga 5 Mehedinți, AS Noapteșa, a înscris cu un șut din 9 metri, în dreapta portarului. Viitorul Șimian s-a desprins în minutul 71, când Daniel Mișea, scăpat singur spre careul advers, l-a driblat pe portarul Marius Vlădoi, ieșit la 20 de metri în întâmpinare, și a înscris în poarta goală.

Minerul Costești a redus din diferență după doar 3 minute, prin Petru Proteasa, care l-a învins pe portarul Daniel Popescu cu un șut din 8 metri, după un corner de pe partea stângă de atac. S-a încheiat 2-1, iar echipa care va juca sezonul viitor în Liga 3 se va stabili duminica viitoare, după jocul-retur care va avea loc pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea.

REZULTATELE din prima manșă a turului barajelor de promovare/menținere în Liga 3

”Adversarii nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor noastre”

După acest rezultat și, în special după replica palidă a vâlcenilor, mehedințenii privesc cu optimism manșa-tur.

”Am condus cu 2-0 și e păcat că am primit apoi gol. S-a văzut un pic pregătirea lor fizică în plus, dar noi am dominat clar jocul, cel puțin în prima repriză, am avut ocazii mult mai multe decât adversarii, iar scorul putea fi mult mai mare. Din păcate, ne-am precipitat în careul advers și am luat gol după o fază fixă. Așa cum am anticipat și înaintea acestui joc, calificarea se va juca la Vâlcea. La început, am zis că ei pleacă favoriți, cu 60-40, acum cred că șansele sunt egale, 50-50 la sută”, a declarat antrenorul-jucător al Șimianului, Costinel Dorian Vasilică (36 ani).

Mult mai încrezător s-a arătat atacantul severinean Daniel Mișea, autorul golului de 2-0, reușit la doar 10 minute după intrarea pe teren: ”Am întâlnit o echipă experimentată totuși, dar care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor noastre. Dacă aveam mai multă inspirație în fața porții și o atitudine mai agresivă din punct de vedere mental, puteam câștiga mult mai clar. Eu zic că, după acest rezultat, șansele noastre de calificare au crescut la 70 la sută! Am promovat în urmă cu 2 ani și cu Tractorul Cetate și sunt încrezător că voi promova și cu Viitorul Șimian.”

”Sper ca fotbalul mehedințean să urce o etapă mai sus, după acest baraj”

Președintele de la Viitorul Șimian crede că promovarea ar fi fost o simplă formalitate, la meciul-retur, dacă echipa sa nu primea gol și ar fi câștigat cu 2-0.

”Am făcut față jocului, deși am întâlnit o echipă de Liga 3. Am câștigat cu 2-1, dar se putea mai mult. Am avut multe ratări, dar sper ca la Râmnicu Vâlcea că nu mai repetăm greșelile făcute acum. Noi mergem cu gândul de a câștiga și meciul retur, nu vom juca la egal. Dacă am fi câștigat cu 2-0, promovarea era în mare parte lămurită. Așa, am luat gol acasă și ne va fi greu. Noi am făcut toate eforturile omenești și sper ca fotbalul mehedințean să urce o etapă mai sus, după acest baraj”, a declarat George Sărăcin.

Județul Mehedinți nu a mai avut echipă la Liga 3 din sezonul 2014-2015, când Minerul Valea Copcii Mehedinți a învins campioana Ligii a 4-a Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești, cu scorul de 2-0, după prelungiri, pe stadionul ”1 Mai” din Slatina.

Marius Vlădoi: ”Șansele sunt egale. Ne vom organiza mai bine dacă rămânem în Liga 3”

De partea cealaltă, antrenorul-jucător de la Minerul Costești, Marius Vlădoi (50 de ani) crede că șansele au rămas egale după rezulatul de la Turnu Severin.

Portarul-antrenor spune că nu ar fi o tragedie dacă echipa sa ar retrograda. Vâlcenii au promovat vara trecută în Liga 3 și au izbutit doar 7 puncte în 18 etape, având în componența lotului mulți jucători trecuți de 35 de ani și supraponderali.

La Turnu Severin, Minerul s-a prezentat doar cu șase rezerve.

”Noi venim după un campionat mai puțin reușit la Liga 3 și știam că vom avem un meci greu. A fost un joc deschis, ambele echipe au avut ocazii și orice este posibil după acest rezultat. Nu aveam multe informații despre echipa din Șimian, dar acum am văzut stilul lor de joc și vom fi mai pregătiți la retur. Rezultatul dă speranțe ambelor echipe, șansele sunt egale. Noi încercăm să rămânem în Liga 3, dar nu este o tragedie dacă retrogradăm. Suntem un grup de prieteni, jucătorii au și alte joburi, dar dacă vom rămâne în Liga 3, va fi altă strategie și vom fi mult mai bine organizați”, a declarat Marius Vlădoi.

Viitorul Șimian – Minerul Costești 2-1 (1-0)
Marcatori: Gabriel Iosu (29), Daniel Mișea (71) / Petru Proteasa (74)

Viitorul: D. Popescu – Țuculanu, I. Ilie , R. Doman – T. Cârstea (M. Crăc 70), M. Coca (A. Stancu 46), M. Schintee (cpt), I. Lătea, C. Vasilică (A. Tudor 78) – A. Sărăcin (L. Roman 78), G. Iosu (D. Mișea 60)
Rezerve neutilizate: I. Sălceanu – E. Popescu, R. Iorgulescu, D. Ochea

Antrenor Costinel Vasilică

Minerul: M. Vlădoi – M. Vlad, L. Nicolaescu, N. Mazilu, Pașoi, O. Marinescu, Trașcă, V. Mihalcea, C. Păun (Proteasa 60), Rădulescu (B. Preda 60), I. Vladu. Rezerve neutilizate: Zotică, R. Negoiță, M. Diaconescu, D. Negoiță
Antrenor Marius Vlădoi

Stadion: Severnav (Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi); Arbitru: Marius Daniel Bădoiu; Asistenți: Marian Cristinel Barbu și Daniela Constantinescu (toți din Craiova); Observatori: Dan Alexandru Miholcea (Bocşa – Caraş Severin) și Antonie Burtea (Reşiţa).

Foto: Mircea Oglindoiu

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-tur-ale-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-3-se-joaca-astazi-stim-deja-primele-doua-echipe-castigatoare-la-masa-verde-19185279

https://liga2.prosport.ro/liga-4/campioana-judeteana-de-la-mehedinti-multumita-de-tragerea-la-sorti-avem-o-sansa-buna-si-trebuie-sa-profitam-adversara-de-la-baraj-a-izbutit-doar-7-puncte-in-liga-3-19184757

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inedit-tata-si-fiu-ambii-goalkeeperi-adversari-in-meci-din-liga-3-m-am-bucurat-cand-am-marcat-si-noi-chiar-daca-denis-a-primit-gol-sunt-si-putin-trist-deoarece-tata-19182376

https://liga2.prosport.ro/liga-4/viitorul-simian-va-reprezenta-judetul-mehedinti-la-barajul-pentru-accederea-in-liga-3-echipa-e-formata-pe-scheletul-jucatorilor-care-in-urma-cu-2-ani-erau-campioni-in-dolj-si-obtineau-promovarea-19182030

Mircea OGLINDOIU 17 May. 2021, 10:59 Liga 4
Pe aceeași temă