„Stegarii” se gândesc deja la derbiul cu UTA, de săptămâna viitoare. „Echipa o să zbârnâie la Arad. O să vedeți!”, promite Florentin Petre

Marius ANGHEL 10 Mar. 2017, 16:27 Pregătiri, amicale

„Stegarii” au început cât se poate de prost sezonul de primăvară, cu doar un punct din primele două meciuri, astfel că numai de liniște nu au avut parte jucătorii, antrenorii și oficialii clubului. Profitând și de faptul că în etapa programată la sfârșitul acestei săptămâni, FC Brașov va sta, după ce Unirea Tărlungeni s-a retras din campionat, jucătorii au beneficiat de două zile libere după meciul de la Călărași.

Înaintea primului antrenament din această săptămână, cel de marți, jucătorii, antrenorii și șefii clubului au avut parte de o ședință în vestiar, una care s-a dorit constructivă în perspectiva derbiului cu UTA. S-au clarificat anumite lucruri, au fost jucători care și-au exprimat anumite nemulțumiri referitoare la antrenamente și alegerea primului 11, iar concluzia a fost una singură: „să strângem rândurile acum, până nu e prea târziu”.

„E altceva”

Situația pare a fi detensionată, cel puțin pentru moment, iar Țălnar și principalii săi colaboratori, Mihai Stere și Florentin Petre, au pregătit o serie de antrenamente mult mai plăcute, ținând cont că s-a insistat mai mult cu mingea. „E altceva, antrenamentele sunt mai plăcute, lucrăm mai mult cu mingea, sper să prindem o formă bună la meciul cu UTA”, spun jucătorii brașoveni. „Echipa o să zbârnâie la Arad. O să vedeți!”, promite Florentin Petre.

Și ultimul venit în tabăra brașovenilor, atacantul Robert Moldoveanu poate aduce un plus la nivelul jucătorilor U 21, capitol la care „stegarii” au suferit în primele două etape, în care doar Paul Iacob și Băjan s-au ridicat cât de cât la nivelul așteptărilor.

Tripșa, separat, Băjan și Iulian Popa cu probleme musculare

În această săptămână, mijlocașul Ionuț Tripșa s-a pregătit separat, dar va putea fi recuperat pentru meciul de săptămâna viitoare. Tripșa s-a accidentat în meciul de la Călărași, atunci când a fost înlocuit cu Cristil și a ratat și trialul de selecție la echipa națională Under 21 a României. La antrenamentul de miercuri s-a accidentat și fundașul dreapta Robert Băjan, astfel că acesta a fost menajat la ședința de pregătire de ieri. Mijlocașul Iulian Popa a suferit o accidentare ușoară, astfel că nu a putut termina ședința de pregătire. Fiind vorba de o contractură musculară, „Popică” va reveni în următoarele zile la antrenamentele cu echipa.

Nu au găsit adversar pentru un meci amical

Cum la finalul săptămânii, în etapa a 24-a, FC Brașov urmează să stea, deoarece ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu Unirea Tărlungeni, echipă retrasă din campionat, Țălnar ar fi dorit un meci de pregătire pentru sâmbătă, însă nu s-a găsit un adversar. „Am fi dorit să jucăm un meci amical la sfârșitul acestei săptămâni, însă nu am găsit un adversar, asta și din cauza distanțelor foarte mari. Din echipele care stau în etapa a 24-a, Dunărea Călărași, Foresta sau Chindia, doar cu târgoviștenii puteam parafa un joc amical, însă ne întâlnim cu ei în campionat peste două etape, astfel că am renunțat. AFC Hărman și Cetate Râșnov au meciuri în campionatul Ligii a 3-a, nici la Sibiu nu am găsit o echipă disponibilă, astfel că am fost nevoiți să renunțăm la organizarea unui meci amical”, a spus Țălnar, cel care s-a ferit să mai joace cu echipe de amatori din ligile inferioare din județul Brașov.

Continuă telenovela în cazul Chipciu la CNSL

Altfel, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal nu a dat un verdicat în cazul Chipciu nici în ședința care a avut loc ieri. Sporting Pitești a reclamat Steaua și FC Brașov la FRF, cerând o sumă de bani din transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht Bruxelles.

CNSL a amânat pronunțarea, cel mai probabil un verdict în acest caz urmând să fie dat în ședința care va avea loc săptămâna viitoare. Oficialii, jucătorii așteaptă cu sufletul la gură o decizie favorabilă în acest caz, aceasta fiind singura varianta ca FC Brașov să-și continue activitatea în acest sezon.

„Un lucru este cât se poate de clar: dacă nu vom primii acei bani de la Steaua, 100 la sută vom închide porțile, pentru că altfel nu ne vom putea continua activitatea”, spunea Cornel Țălnar.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Mar. 2017, 16:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă