„Stegarii” au urcat o poziție în clasament după etapa 24. Brașovenii abia așteaptă meciul cu UTA: „Nu avem cum să nu câștigăm pentru că și ea are slăbiciuni”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 12:32 Pregătiri, amicale

Deși au dorit să joace la sfârșitul săptămânii trecute un meci amical, pentru că nu au găsit un adversar cel puțin de Liga a 3-a, „stegarii” s-au mulțumit doar cu un meci-școală pe terenul de la ICIM. Pentru că sunt câțiva jucători cu probleme de lot din cauza accidentărilor, stafful tehnic al „stegarilor” a apelat și la câțiva juniori, iar pe final a bifat câteva minute și secundul Mihai Stere.

„Noi trebuie să câștigăm meciul cu UTA pentru a lua o opțiune pentru locul 3. Dacă echipa va avea 90 la sută exprimarea din turul campionatului, nu avem cum să nu câștigăm pentru că și UTA are slăbiciunile ei, care s-au observat și în meciul de la Mioveni”, a spus Stere.

Meciul UTA Bătrâna Doamnă – FC Brașov, contând pentru etapa a 25-a, se va disputa duminică, de la ora 11:00 și va fi transmis în direct de DigiSport și DolceSport.

Contracandidatele la promovare și-au câștigat meciurile

Runda a 24-a din Liga a 2-a a adus și prima victorie a Brașovului în 2017, trei puncte obținute de „stegari” la „masa verde”, asta pentru că Unirea Tărlungeni s-a retras în această iarnă din campionat. „Stegarii” nu au însă prea multe motive de bucurie după această rundă, ținând cont că principalele contracandidate la promovare, UTA și Sepsi, au obținut victorii importante în deplasare.

UTA a câștigat, surprinzător, meciul disputat vineri la Mioveni, pe un teren unde se câștigă foarte greu puncte. Nu au lipsit nici greșelile de arbitraj, iar antrenorul piteștenilor, Alexandru Pelici, era foc și pară la finalul meciului pierdut cu scorul de 2-0 de echipa sa. „Mi-e greu să mă liniștesc și să nu fac greșeli care să mă coste în cariera de antrenor. Luați cele două meciuri, cu Călărași și cu UTA, sunteți specialiști, trageți voi concluziile. Atât despre arbitraj”, declara Pelici la conferința de presă de la finalul meciului de vineri.

Controverse cu arbitrajele

Ieri, în ultimul meci al etapei a 24-a, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus cu 2-1 la Clinceni, grație dublei golgheterului Attila Hadnagy. Golul victoriei celor de la Sepsi a venit târziu, în minutul 84, după o fază controversată, în care Alexandru Lazăr a fost faultat de Issa, faza a continuat, iar senegalezul i-a pasat pe culoar lui Attila Hadnagy, iar atacantul oaspeților, plecat dintr-o poziție suspectă de offside, a marcat golul victoriei.

Arbitrajele de care au avut parte UTA și Sepsi nu au rămas neobservate de oficialii Brașovului, care consideră că jocurile sunt făcute. „Ce poți să spui de arbitraje când noi, la Călărași, avem penalti clar și nu primim nimic, iar UTA câștigă la Mioveni, după ce David este iertat de eliminare înainte de pauză, iar la scorul de 0-1 golul lui Ayza este anulat eronat după semnalizarea tușierului Vișan. Și la Clinceni au fost ceva probleme la golul doi al celor de la Sepsi. Asta este, vom merge la Arad să ne jucăm ultima șansă de a rămâne în lupta pentru locul doi”, spun oficialii lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 12:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă