Start Sănătos pentru Gloria!

Marius ANGHEL 24 Jul. 2013, 13:41 Pregătiri, amicale
Start Sănătos pentru Gloria!

În jur de 200 de spectatori au ținut să asiste la primul amical al Gloriei din această vară, joc disputat pe terenul central din complexul Jean Pădureanu, împotriva echipei de liga a treia, Sănătatea Cluj.

Cu o bancă tehnică nouă, cu mulți jucători veniți la echipă doar de o săptămână Gloria a arătat destul de bine ieri, chiar mai bine decât au terminat campionatul trecut, asta și în condițiile în care adversarul a fost unul destul de modest care a ținut cât de cât pasul cu bistrițenii doar în prima jumătate de oră.

Bineînțeles că se vor găsi și destui care vor spune că nu se leagă încă jocul, că nu merg pasele strună, că relațiile de joc încă scârție, sau multe altele, dar jucătorii se află în plină perioadă de acumulări fizice, după opt zile cu două antrenamente pe zi, după opt zile în care au fost storși la maxim de Cristi Negrușa, preparatorul fizic.

Pentru jocul cu Sănătatea Cluj, Cristian Coroian și Sandu Negrean au folosit câte o garnitură pentru fiecare repriză, în timp ce Enescu, Polgar, Antonescu, Antonache, Colța, Moț, Stancu, Bucur și Sîplăcan au făcut antrenament. Jocul a fost unul la discreția bistrițenilor, aospeții opunând rezistență doar în prima jumătate de or[, staff-ul tehnic reușind să trimită pe teren în fiecare repriză câte o echipă echilibrată în care au îmbinat experiența unor jucători cu elanul și tineretea noi generații.

În prima repriză au jucat Oghinciuc (30 Uilean), Budăcan, Matei, Hlinca, Sănmărtean, Mariș, Mărginean, Feier, Roșu, Curtuiuș, Pădurariu. A fost o repriză mai echilibrată în primul sfert de oră, după care încet încet bistrițenii au pus stăpânire pe joc, fără a-și crea însă foarte multe faze de poartă. În minutul 15, Dinu Sănmărtean centrează dar Roșu reia imprecis, pentru ca trei minute mai târziu Pădurariu să-l lase singur cu portarul pe Curtuiuș care deschide scorul. Același Curtuiuș este blocat în careu de portar în minutul 22 și reia imprecis o centrare a lui Sănmărtean în minutul 27. În minutul 30 Budăcan șutează pe lângă de la 20 metri, Pădurariu scapă spre poartă dar este deposedat și Curtuiuș mai ratează o dată după o bună angajare a lui Matei.

În repriza a doua Gloria a jucat în formula: Uilean (15 Albuț), Țârcă, Berceanu, Chibulcutean, Echim, R. Radu, Fizeșan, Nalați, Chițu, Mario, Negruț(jucător adus de la Zimbru Chișinău). A fost o repriză mult mai bună a bistrițenilor, datorată și  căderii fizice a clujenilor, care reușesc să înscrie încă patru goluri și să rateze încă cel puțin tot atâtea ocazii clare de gol.

În minutul 47, Nalați șutează de la 20 metri și portarul respinge în corner. Radu execută cornerul șiChițu marchează pentru 2-0 din interiorul careului. Două minute mai târziu Țârcă face o cursă pe dreapta, trimite înapoi în careu de unde Mario marchează pentru 3-0.

După zece minute mai liniștite bistrițenii ratează trei ocazii mari din interiorul careului prin Mario de două ori și Chițu. În minutele 71, 73, 75 este rândul lui Țârcă, Radu și Mario să rateze ocazii bune de poartă, pentru ca în minutul 80 oaspeții să trimită primul șut spre poartă. Pe finalul jocului bistrițenii  mai marchează două goluri prin Țârcă în minutul 87 când trimite o scăriță peste portarul ieșit greșit din poartă și Negruț în minutul 89 care trimite sub bară din marginea careului de 16 metri.

Sandu Negrean,antrenor: „Această partidă a fost pentru noi un test reușit, în care ne-a interesat să vedem atitudinea și disponibilitatea la efort a tuturor jucătorilor folosiți. O să mai jucăm și sâmbătă și săptămâna viitoare niște jocuri de verificare pentru a consolida relațiile de joc, deoarece avem un lot destul de mare cu mulți jucători noi la echipă. Ne bucură cel mai mult faptul că nu ne-am accidentat. Suntem în faza în care contează prea puțin rezultatul, urmărim doar să ne asigurăm un lot competitiv pentru noul sezon”.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 24 Jul. 2013, 13:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă