Stângă: „Sita cerne și vom face constatările la sfârșit”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 13:48 Pregătiri, amicale
Stângă:**

Ovidiu Stângă n-a fost foarte mulțumit de jocul echipei sale în jocul amical cu Baia Zugdidi, câștigat cu 1-0, dar pune acest lucru pe seama lipsei de prospețime și a unei oboseli psihice după acest cantonament. În schimb, „foarfeca” lui Ferfelea l-a încântat pe tehnicianul oltenilor.

„La cum am jucat nu cred că puteam să ne detașăm foarte ușor și asta ține numai de atitudine. Probabil că s-a simțit și o oboseală fizică acumulată la antrenamente, dar și o oboseală psihică la nivel de echipă. Viorel a făcut diferența, este un jucător care are execuții de excepție și nu ne rămâne decât să-l felicităm. Eu am ochi de mijlocaș și am văzut după cum a lovit-o că a dat bine. Nu mă așteptam să dea chiar acolo, dar se mai greșește. Nu trebuie să facem mare tam-tam acum și să sperăm că vom vedea mai multe goluri din acestea și să profităm la maximum de ele. E normal să-i aruncăm în luptă pe cei veniți acum, pentru că trebuie să-i vedem la lucru. Eu îmi propun să le dau minute să joace, să arate ce pot. Acum sita cerne și vom face constatările la sfârșit și vom vedea pe cine putem să ne bazăm în perioada următoare”, a spus Stângă.

Tehnicianul Universității a evidențiat și evoluția lui Cîju, venit după o accidentare ce l-a ținut mult timp pe tușă. „Cîju a jucat bine și eu am mai spus-o: orice jucător care este accidentat este o pierdere pentru grup. Prin concurență, prin atitudine, prin lupta de zi cu zi în a-ți câștiga postul”.

Stângă a vorbit și de noul fundaș central transferat, despre care crede că mai are nevoie de timp pentru a se acomoda. „Tomic vine după o perioadă grea, pentru că a fost în cantonament cu echipa din Serbia, nu are ritmul nostru. Ori e obosit, ori s-a integrat greu în grup, pentru că a venit abia ieri și a participat la un singur antrenament, dar ca și calitate eu zic că este în regulă.”

Totodată, tehnicianul liderului seriei a II-a a prezentat și situația jucătorilor indisponibili. „Dacian acuză o răceală și l-am izolat de grup pentru că există riscul să fie un focar de infecție în sânul grupului, o gripă. Nu atât de grav ca și Ferfelea. A făcut aseară febră și am decis să-l trecem de-o parte pentru a nu avea probleme mai mari la nivel de grup. Pleșan și Izvoranu sunt la recuperare in Serbia și de pricipiu cine pleacă de acolo pleacă sănătos. În orice caz va fi o perioadă grea și pentru ei, pentru că trebuie să o luăm treptat ca și condiție fizică. Medical vor veni bine, dar fizic vor fi puțin în urmă față de grup și asta ne costă timp pentru a-i aduce la parametri normali”.

Foto: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 13:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă