Sporting pierde amicalul cu FC Pojorâta

Marius ANGHEL 16 Feb. 2013, 13:20 Pregătiri, amicale
Sporting pierde amicalul cu FC Pojorâta

Gruparea de eșalonul al treilea Sporting și liderul Ligii a IV-a sucevene, FC Pojorâta, s-au întâlnit ieri într-un meci amical, găzduit de baza de pregătire a alb-verzilor de la Sfântu Ilie. Câștig de cauză la final au avut oaspeții, care s-au impus cu scorul de 3-2, grație golurilor semnate de V. Nuțu, M. Bosancu și Irimia. Pentru Sporting au punctat Șuleru și Ferariu, din penalty.

Partida s-a disputat în condiții improprii, suprafața de joc acoperită cu un strat gros de zăpadă creând vizibile dificultăți de echilibru jucătorilor celor două formații. Chiar și așa, s-a putut observa că cei de la Sporting dispun de câțiva tineri jucători foarte talentați, în vreme FC Pojorâta a părut o echipă solidă, bine închegată, capabilă să susțină în retur lupta dură pentru accederea în eșalonul superior.

Managerul celor de la Sporting, Ciprian Anton, a declarat: „Jocul acesta a venit pentru noi după zece zile intense de semicantonament, în care s-a acumulat destulă oboseală. La mijlocul săptămânii viitoare vom disputa un nou meci amical, în compania grupării Știința Miroslava, după care, pe 22 februarie este programată plecarea în Republica Moldova, unde vom susține alte două jocuri test, cu Milsami Orhei și Dacia II Chișinău”.

Cei doi stranieri au debutat la Sporting

În partida cu FC Pojorâta am consemnat debutul francezului Dimitri Billiet și al italo-belgianului Luca Giuliani în tricoul sucevenilor. Din păcate, starea precară a suprafeței de joc nu le-a permis să arate cu adevărat de ce sunt în stare, însă oficialii clubului afirmă că cei doi vor mai avea și alte ocazii ca să demonstreze ce pot.

„Condițiile în care decurg antrenamentele și meciurile de pregătire în această perioadă a anului reprezintă oricum un lucru nou pentru ei. Din punctul meu de vedere amândoi sunt fotbaliști cu certe calități, care pot evolua chiar mai sus de nivelul Ligii a III-a din România”, a precizat Ciprian Anton.

Alb-verzii au început meciul în formula Pascal – Longher, Amănăloaie, Kuruc, P. Bosancu – Stănescu, Billiet, Azaharioaei, Lumaicu – Pamparău, Șuleru. În repriza a doua, garnitura trimisă în teren de antrenorul Mihai Guriță a arătat astfel: Ungureanu – Antonesei, Ferariu, Ivan, Pantea – Apetri, Gheorghiciuc, Duman, Giuliani – Cutaș, Nițu. Au mai intrat Netbai și Căeriu.

FC Pojorâta a evoluat în alcătuirea Axinte – Tivodari, Prundean, Nuțu, Cherariu – Botezatu, Ioniță, Iftimie, Lazăr – Irimia, Movileanu. Pe parcursul jocului au mai intrat Rotariu, Moroșan, Aionoaie, Stroe, M. Bosancu și antrenorul jucător Dănuț Mândrilă.

Liderul FC Pojorâta gândește fotbalul în mod profesionist

Fără doar și poate că gruparea FC Pojorâta este marea revelație a sezonului 2012-2013 în fotbalul județean. După mai mulți ani de penitență în Liga a V-a, gruparea din Pojorâta a revenit vara trecută mai puternică ca niciodată în eșalonul al patrulea, iar la jumătatea întrecerii este poziționată cel mai bine în lupta pentru promovare. Fotbaliștii pregătiți de Dănuț Mândrilă au încheiat pe prima poziție prima parte a campionatului, cu un punct avans față de Foresta Mălini și cu patru mai mult decât Minerul Iacobeni.

„Obiectivul nostru în acest moment nu poate fi decât promovarea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc. N-am plecat la drum cu acest gând, însă seria de rezultate bune obținute în tur ne-au făcut să luăm tot mai serios în calcul această oportunitate”, a declarat tehnicianul formației din Pojorâta. În acest sens, liderul Ligii a IV-a a căutat să se întărească în intersezon pe posturile deficitare, iar rezultatele înregistrate până acum în jocurile de pregătire îi fac pe oficialii clubului să aștepte optimiști startul sezonului oficial. „Am izbutit să scăpăm neînvinși din confruntări cu adversari mai puternici, cum sunt Rapid Suceava, Bucovina Rădăuți sau Sporting, ceea ce denotă că echipa se află pe un drum bun”, a precizat Mândrilă.

Nu în ultimul rând, trebuie amintit că echipa de fotbal beneficiază de sprijinul constant al primarului din Pojorâta, Bogdan Codreanu, care face toate eforturile ca fotbaliștii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a face performanță. Gândind în perspectivă, șeful administrației locale a început să facă tot ceea ce este necesar, astfel încât, în eventualitatea mult doritei promovări în eșalonul al treilea, echipa să poată susține meciurile de pe teren propriu, acasă, la Pojorâta. Astfel, în ultimele luni s-a lucrat intens la modernizarea bazei sportive, s-au înnoit vestiarele și suprafața de joc, construindu-se totodată și o tribună nouă, cu 300 de locuri pe scaune.

„Ținând cont că în zona de munte nu mai există nici o echipă pe tabloul Ligii a III-a, rezultatele echipei noastre au început să fie urmărite cu interes în acest perimetru și de aceea vine multă lume să asiste la meciurile oficiale. Suntem hotărâți să facem tot ce depinde de noi pentru a promova și a-i răsplăti într-un fel pe acești oameni care ne susțin cu atâta ardoare”, a conchis Dănuț Mândrilă.

Iată și lotul de jucători cu care FC Pojorâta va aborda lupta pentru accederea în Liga a III-a: Axinte, Rotariu, Moroșan – portari, Tivodari, Prundean, Nuțu, Cherariu, Botezatu, Ioniță, Iftimie, Lazăr, Irimia, Movileanu, Aionoaie, Stroe, M. Bosancu, Sârbu, C. Ilie, Tomco, Cimbru, Jăscu și Piticari – jucători de câmp.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 16 Feb. 2013, 13:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă