Spectacol total pe „Ion Țiriac”: nervi, eurogoluri, roșii și penalty ratat!

Mihai Andries 17 Feb. 2014, 05:53 Pregătiri, amicale

Sâmbătă, cele două formații de seniori ale clubului din Ștefan cel Mare au acaparat centrul atenției pe cele două terenuri aflate vizavi de Cora Pantelimon. Dacă meciul echipei mari de pe „Metaloglobus” a avut parte de o audiență destul de numeroasă, în jur de circa 600 de persoane urmărind victoria cu 2-0 în fața Progresului Cernica, în schimb pe „Ion Țiriac” a rămas la un moment dat doar o mână de oameni, însă care nu au regretat opțiunea făcută. Asta pentru că duelul dintre Dinamo II și Conpet le-a oferit șase goluri – scorul final a fost 4-2 pentru prahoveni, două roșii date aceluiași jucător, un eurogol

Protocol confuz, prilej de scandal între bănci

Meciul dintre Dinamo II și Conpet a fost unul cu mulți nervi și scandal între cele două tabere. Penaltyul acordat destul de ușor de Alexandru Tudor în favoarea celor de la Dinamo II a fost una dintre „gălețile de gaz” aruncate pe focul care mocnea în timpul amicalului de sâmbătă, foc aprins inițial de o serie de intrări mai tari ale jucătorilor ambelor tabere. A urmat scânteia care a înlăturat orice speranță că lucrurile mai pot intra pe făgaș normal, după ce la eliminarea dinamovistului Roberto Radu pentru două galbene nu s-a permis înlocuirea acestuia cu o rezervă de pe bancă. Motivul? O problemă de comunicare între cele două echipe în privința protocolului de disputare a meciului, oaspeții dorind să se joace în regim de meci oficial. Banca dinamovistă a explodat, în condițiile în care pentru acest meci a avut la dispoziție un lot serios redus numeric, motiv pentru care s-a apelat și la câțiva juniori de 16-17 ani. După mai multe schimburi de replici mai mult sau mai puțin ortodoxe, spiritele s-au calmat doar până după pauză. Asta pentru că repriza secundă a mai adus o eliminare la Dinamo II și de data aceasta nu s-a mai permis schimbarea, motiv pentru alți nervi și alte discuții aprinse.

Roberto Radu, dublă la roșii

Chiar dacă au dominat prima repriză, ploieștenii au avut nevoie de superioritatea numerică obținută după eliminarea lui Roberto Radu (foto stânga), cel care marcase din penalty, pentru a marca. Și au făcut-o chiar de două ori în două minute, prin Olteanu, care a împins în plasă o minge recentrată de I. Constantin și prin Muscalu, acesta din urmă după o pătrundere terminată cu un șut „prin” Ignat. Din păcate pentru dinamoviști, prima repriză a consemnat și două schimbări forțate, fundașii laterali Mușea și Giurgiu părăsind terenul din cauza problemelor medicale.

Brigada de șase oficiali – un central, doi tușieri, doi adiționali și o rezervă – a avut de lucru și după pauză, atunci când de abia revenit pe teren, din lipsă de efectiv, eliminatul Roberto Radu a mai primit un roșu, de data asta direct, pentru o intrare tare asupra unui adversar.

Un eurogol, un autogol în vinclu și un penalty apărat

În mod surprinzător, următorul gol a venit în poarta Conpetului, pentru că Nedelcovici a fost furat de peisaj și a fost surprins mult prea ieșit din poartă de către Stănici, cu un șut de la peste 30 de metri. Bucuria elevilor lui Mugurel Cornățeanu a fost incredibil de scurtă pentru că, la faza imediat următoare, Sebi Bucur a vrut să degajeze un balon din fața propriei porți, însă nu a reușit altceva decât să îl catapulteze imparabil în vinclu, reușind un autogol de excepție. Finalul le-a aparținut ploieștenilor care au mai marcat o dată, prin Ionuț Constantin (81) și și-au permis să rateze un penalty. Un henț al lui Adi Bălan – rechemat la satelit din lipsă de efectiv, deși a fost pus deja pe liber – i-a dat șansa lui Stăncescu să facă 5-2. Dar șutul acestuia a fost mult prea slab pentru a-i pune probleme lui Muțiu și fluierul de final a lăsat scorul la 4-2 pentru Conpet.

DINAMO II BUCUREȘTI – CONPET PLOIEȘTI 2-4 (1-2) R. Radu (36 – penalty), Stănici (60) / M. Olteanu (43), A. Muscalu (44), Seb. Bucur (61 – autogol), I. Constantin (81)

Dinamo II: Ignat – Mușea (42 Babau), H. Crișan, Seb. Bucur, Al. Giurgiu (37 Vartanian) – M. Dobre, R. Mihalache – R. Radu, Stănici, Vl. Tudorache – S. Petre. Au mai jucat: Muțiu – Stan, Trandafirescu, Ad. Bălan. Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

Conpet: Nedelcovici – B. Dinu, D. Badea, Șt. Stanca, M. Olteanu – C. Munteanu, Maria – I. Constantin, A. Muscalu, D. Gheorghe – Dalu. Au mai jucat: Marinică – Al. Costache, I. Manea, V. Savu, B. Anghel, Jipa, Herea, Stăncescu. Antrenor: Florin Pârvu.

Eliminat: R. Radu (39 – 2 galbene, 50 – roșu direct)

Au arbitrat: Alexandru Tudor (centru), Ionuț Coza și Adrian Illieș (adiționali), Vlad Bârleanu și Mircea Orbuleț (asistenți) și Iulian Radu (rezerva)

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 17 Feb. 2014, 05:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă