Slătinenii au testat în ultimul amical un fost farist: „L-am și schimbat, ca nu cumva să se accidenteze”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2015, 18:25 Pregătiri, amicale

Tehnicianul grupării FC Olt, Dan Oprescu, a urmărit, în amicalul cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 0-0, un jucător sub 21 de ani, ultima dată la Farul Constanța, Constantin Arotăriței.

Tânărul jucător a fost trimis pe teren, în actul secund, acesta evoluând în spatele lui Bobi Verdeș. Oprescu a precizat că timpul a fost prea scurt, pentru a se edifica. „A avut puțin timp să ne demonstreze ceva, un lucru este clar, mi s-a părut un pic în urmă cu pregătirea, de-asta l-am și schimbat, ca nu cumva să se accidenteze”, a spus antrenorul despre Arotăriței, care a evoluat aproximativ 20 de minute, fiind în cele din urmă înlocuit.

Oprescu: „Jocul nu se apropie încă de ceea ce ne dorim”

FC Olt a remizat în al doilea amical, scor 0-0, cu CSM Râmnicu Vâlcea. Dacă în primul test au marcat de trei ori, de data aceasta nu au mai reușit să puncteze pe tabelă, însă au continuat să nu primească gol. Tehnicianul grupării din Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat mulțumit de atitudinea elevilor săi, însă totodată le-a reproșat anumite greșeli, în zonă centrală, care au adus câteva oportunități în dreptul adversarilor.
 
„Atitudinea a fost destul de bună. Au încercat să joace ceea ce vrem, ceea ce trebuie, este adevărat că pe alocuri nu le-a ieșit. Adversarii au fost periculoși prin mingi pierdute în zonă centrală și ne-au prins pe contraatac. Da, a fost repriza a doua mai bună, dar asta și pe fondul schimbărilor de la echipa adversă. Cred că lotul nostru, per ansamblu, este mai echilibrat decât al lor. Jocul încă nu se apropie de ceea ce ne dorim”, a declarat  Oprescu.
 
„Deocamdată, nu se conturează primul unsprezece”
 
Acesta nu s-a edificat, deocamdată, asupra formulei standard pentru meciurile oficiale. Oprescu spune că va da șansa tuturor să-l convingă, după aceea va trage linie. „Trebuie să dăm șansa tuturor jucătorilor să se impună, să demonstreze că merită să prindă primul unsprezece. Deocamdată nu se conturează, sunt oscilații, este normal, n-am intrat în ciclul săptămânal competițional”, a mai precizat Oprescu, vizavi de primul unsprezece.
 
Până la startul meciurilor rămase de disputat din retur au mai rămas trei săptămâni. Asta în situația în care programul stabilit de FRF va fi respectat.

Mai au programate două amicale. „E o problemă că nu avem mai multe meciuri”

FC Olt a întâmpinat probleme, în această iarnă, în găsirea unor adversare pentru susținerea amicalelor programate. După ce jocul cu Sporting Roșiori a fost anulat, divizionara secundă slătineană nu are parteneră de joc nici pentru amicalul programat, sâmbătă, pe 14 februarie. În aceste condiții, tehnicianul Dan Oprescu intenționează să susțină, vineri, cu începere de la ora 11.00, un joc-școală, urmând ca jucătorii să primească liber în week-end. Antrenorul grupării slătinene s-a arătat nemulțumit din acest punct de vedere.

„Este o problemă că nu avem meciuri amicale mai multe, iar acest lucru se vede. Relațiile de joc se încheagă greu tocmai pentru că nu avem adversari. Ar trebui foarte multe meciuri, dar ducem lipsă de așa ceva”, a declarat Dan Oprescu.

Divizionara secundă slătineană a susținut, până în acest moment, două amicale în compania colegei de serie, CSM Râmnicu Vâlcea. Gruparea aflată sub comanda tehnicianului Dan Oprescu va mai întâlni, pe data de 18 februarie, CSO Filiași, iar pe 21 februarie, cu o săptămână înaintea începerii meciurilor oficiale, Urban Titu. Cele două jocuri este posibil să se dispute pe terenul sintetic din cadrul Stadionului „1 Mai”.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 12 Feb. 2015, 18:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă