„Situația este destul de tensionată la Rapid”. Ianovschi vorbește despre planurile familiei Moraru și despre banca tehnică

Marius ANGHEL 20 Jul. 2015, 21:42 Pregătiri, amicale

Fostul secund al italianului Cristiano Bergodi la Rapid, Mihai Ianovschi, a declarat, luni seară, la baza ProRapid, că situația este destul de tensionată la gruparea giuleșteană, deoarece nu există nici antrenor, nici președinte și nici manager.

„Liniște la Rapid nu este acum, din păcate. Vreau să lămuresc anumite lucruri, pentru că la club, după ce echipa a retrogradat, nu a mai rămas decât eu și familia Moraru. Practic, din lot ne mai putem baza doar pe cinci jucători, pentru că atâția mai erau sub contract. De aceea am făcut trialuri, pentru a găsi jucători tineri, între 17 și 20 de ani, din care antrenorul principal, indiferent care era el, urma să aleagă. Domnul Moraru a mai adus șase jucători străini, în total avem acum 30 de fotbaliști în lot. Nu domnul Moraru și Ianovschi au făcut lotul. Antrenorul principal care ar veni poate să aleagă dintre aceștia câți dorește. Noi am vrut să evităm situația din iarnă când la reunire am început pregătirea cu nouă fotbaliști. Situația este destul de tensionată la Rapid, deoarece nu există nici antrenor, nici președinte, nici manager”, a spus Ianovschi, care ar urma să ocupe funcția de director tehnic.

„Eu cred că varianta Iencsi mai este de actualitate”

Mihai Ianovschi a afirmat că nu se pune problema ca el să preia funcția de antrenor principal. „Nu se pune problema ca eu să preiau echipa în acest moment, pentru că eu nu am experiență, iar domnul Moraru dorește un antrenor cu experiență. Dacă se dorea ca eu să fiu antrenor principal, eram pus de acum două luni când v-am spus că rămăsesem doar eu și familia Moraru la club. Valerii Moraru caută antrenor. Îmi doresc ca în seara asta să se găsească o soluție, iar de mâine Rapid să aibă antrenor principal la echipă. Din păcate, Iencsi m-a sunat astăzi pe la 12:00 și mi-a zis că nu poate să vină. Nu mi-a explicat de ce. Eu însă cred că varianta Iencsi mai este de actualitate. Rămâne ca el să zică dacă decizia pe care a luat-o este finală sau nu”, a precizat Ianovschi.

Nu crede că Valerii Moraru va da clubul

Referitor la zvonurile potrivit cărora acționarul majoritar Valerii Moraru dorește să renunțe la Rapid, Ianovschi consideră că acesta nu va pleca de la gruparea giuleșteană: „Nu am discutat cu dânsul dacă vrea să plece sau nu, am discutat doar despre lucruri organizatorice. Dar, ținând cont de investițiile pe care le-a făcut dânsul aici în ultimele șase luni, nu cred că va renunța. Cine ar lăsa un club după ce a băgat atâția bani într-un business?”.

Mihai Ianovschi a declarat că Daniel Pancu își dorește să mai joace și din această cauză nu poate fi președinte. „Cu Pancu am discutat și mi-a zis clar că vrea să mai joace. Nu poate să fie și președinte și jucător. E complicat, cred că această variantă ca el să fie președinte cade”, a spus Ianovschi.

Lotul echipei Rapid, format din aproximativ 30 de jucători, s-a reunit, luni seară, la baza ProRapid, în absența unui antrenor principal ședința de pregătire fiind condusă de fostul secund al italianului Cristiano Bergodi, Mihai Ianovschi. El ar urma să ocupe funcția de director tehnic, dar deocamdată numirea sa nu a fost oficializată.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)
Foto: Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Jul. 2015, 21:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă