Sinescu este mulțumit de comportamentul echipei: „Am avut atitudine bună”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2014, 14:07 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești au susținut ieri primul joc de verificare din această perioadă de pregătire. Echipa pregătită de Valentin Sinescu a întâlnit pe terenul sintetic al stadionului Nico­lae Dobrin pe FC Olt, formație de liga a doua, care activează în aceeași serie cu CS Mioveni.

Confruntarea dintre cele două e­chi­pe s-a terminat la egalitate, 1-1, scor care a muilțumit la final cele două ta­bere. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, însă cele mai mari ocazii de gol au aparținut oaspeților. Oltenii pu­teau să deschidă scorul după un sfert de oră, după o greșeală a lui Miulescu, care a pierdut o minge în interiorul ca­reului, însă șutul unui jucător slătinean a fost destul de slab. Câteva minute mai târziu, lovitura de cap a oaspeților a tre­cut milimetric peste transversala pi­teș­tenilor.

Contrar cursului jocului, alb-vio­leții au reușit deschiderea scorului. Ta­meș a executat perfect o lovitură de colț, iar Andrei Panait a trimis cu latul, din interiorul careului. După primirea go­­lului, oaspeții au încercat să resta­bi­leas­­că egalitatea. Cea mai mare ocazie de gol a fost cu câteva minute înainte de finalul pri­mei părți, când portarul Dragoș Gean­tă a reușit să scoată un șut de sub trans­­­versală

La pauză, antrenorii celor două echipe au schimbat toți jucătorii. Runda secundă a fost destul de e­chi­librată cu un plus de claritate pe faza de­fensivă în dreptul oaspeților, care și-au trecut în cont câteva ocazii clare de a marca. Oltenii au restabilit egalitatea cu 25 de minute înainte de finalul tim­pului regulamentar, dintr-o fază fixă. Ma­rian Căpățînă a reluat în poartă din interiorul careului o lovitură liberă din a­propierea careului de 16 m.

Până la fi­nalul întâlnirii, ambele echipe au preferat să se con­centreze mai mult pe faza de­fensivă, pen­tru a nu primi gol.

SCM Pitești, I repriză: Geantă – Bogdan Stancu, Avramescu, Miulescu, Baicu – Albu, Mitra, A. David – Tameș, Panait, Dulcea.
SCM Pitești, a II-a repriză: Vlăsceanu – Drăgan, Bărbulescu, Bogdan Stan­cu, Dumitrache – Delcea, Mihai Stancu, Al. Neagu – Călin, Voicu, Nilă.
Antrenor: Valentin Sinescu.

FC Olt, I repriză: Bugiu – C. Căpățînă, Crușoveanu, Gligor, Covalschi – Bardu, Ignea, Pavel, Bancu – Cl. Ionescu, Dobrescu.
FC Olt, a II-a repriză: Mogoșanu – Gherghe, M. Căpățînă, Giurcă – Scheau, Huțanu, Ciobanu, Vîlcică, Ștefan, Anghelina, Walace, Marincău, Ivănică.
Antrenor: Dan Oprescu.

Sinescu, mulțumit de jocul echipei sale

La finalul întâlnirii cu FC Olt, antrenorul piteștenilor s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. Valentin Si­nes­cu spune că echipa este pe un drum bun, iar în săptămânile care au mai rămas până la startul returului va pune mare accent pe jocul cu mingea.   

Principalul alb-violeților așteap­tă ca vremea să se mai îmbu­nă­tățească, pentru a lucra mai mult la pregătirea tehniuco-tactică: „Un prim meci de pregătire cu un ad­versar redutabil, superior nouă la momentul actual. Jucătorii au avut o atitudine foarte bună, sunt mul­țumit de ce au arătat astăzi, cred că suntem pe un drum bun. Dacă privim retrospectiv în vară, când s-a demarat proiectul, ei au avut la dispoziție 30 de zile de pregătire. Eu am deja 33 de ședințe de pre­gătire și mai am în față cel puțin trei săptămâni. Cred că la ora de­butului o să arătăm așa cum tre­buie să arate o pretendentă la pro­movare. Aici e multă calitate pentru nivelul ăsta. Sunt jucători care au evoluat chiar pe prima sce­nă, și asta se vede. Mai ur­mea­ză și alte meciuri de pregătire, pen­tru că cele de verificare vor fi ul­timele două. Așteptările mele sunt de păstrare a unui tonus bun, fiindcă fără așa ceva nu putem să abordăm niciun fel de com­pe­tiție, inducerea unei stări de dis­ci­plină superioare, pentru că din pă­cate aici au fost foarte multe car­tonașe galbene primite absolut gratuit, și lucrurile astea cu­mu­lân­du-se con­tează. Încet-încet, când terenul va permite, o să trecem la ceea ce în­seamnă specificul jocului de fot­bal, pregătirea tactică, pen­tru că am valențe foarte bune aici, care trebuie exploatate”.

Terenul, înghețat bocnă

Confruntarea dintre piteșteni și olteni s-a desfășurat pe un teren înghețat pe anumite porțiuni, iar jucătorii ambelor echipe și-au pu­tut ține cu greu echilibrul. Su­pra­fața de joc a fost deszăpezită a­cum câteva zile, însă apa care a rămas pe sintetic după topirea ză­­pezii a înghețat. Fotbaliștii celor două echipe au fost avertizați în­a­­inte de începerea jocului să nu ai­bă intrări dure, pentru a nu suferi accidentări.

Brigadă locală

Meciul dintre SCM Pitești și FC Olt a fost arbitrat de o brigadă locală condusă la centru de Ro­bert Avram, care a fost ajutat la cele două linii de Romică Bârdeș și Florin Neacșu. Cei trei cavaleri ai fluierului au arbitrat fără gre­șeală, însă au suportat cu greu gerul de afară. La pauză, orga­ni­zatorii partidei i-au servit pe arbitri cu ceai cald, pentru a putea re­zista pe teren și a doua repriză.

Legiune piteșteană la olteni

Pentru FC Olt, în confruntarea de ieri, cu SCM Pitești, au evoluat mai mulți jucători care au trecut pe la FC Argeș sau CS Mioveni. Este vorba de Raul Marincău, Dă­nuț Ivănică și Walace, care în urmă cu câțiva ani au jucat la FC Argeș, dar și de Claudiu Ionescu, care a evoluat la CS Mioveni și Internațional Curtea de Argeș. Sin­gurul argeșean care nu a evo­luat pentru olteni este atacantul Marius Ion, care de curând a su­ferit o operație la ligamentele în­crucișate ale genunchiului.

A testat cinci jucători

Antrenorul piteștenilor Valentin Sinescu a avut ocazia să vadă la lucru jucătorii nou-ve­niți. Este vorba de portarul Dra­goș Geantă de la FCM Râmnicu Vâlcea, fundașul Marian Miulescu de la CS Mioveni, mijlocașul Szi­lard Mitra de la FC Zagon, funda­șul Alexandru Dumitrache și mij­locașul Andrei Panait de la CS Mioveni, mijlocașul Alexandru Nea­­gu de la Pandurii Târgu Jiu și mijlocașul Florea Voicu de la Du­nărea Galați. Tehnicianul s-a de­clarat mulțumit în mare parte de evoluția lor.

Vrea un fundaș central

Antrenorul Valentin Sinescu își mai dorește încă un jucător pen­tru a avea concurență în defen­sivă. Fotbalistul pe care tehni­cia­nul îl așteaptă ar putea ajunge la Pitești într-un timp destul de scurt: „Mai aștept un fundaș cen­tral, care în acest moment se află în pregătire cu o echipă de liga întâi, iar în eventualitatea că nu va rămâne acolo, sper să îl pot înre­gimenta pentru a exista o con­cu­rență pe toate posturile”.      

Sâmbătă, amical cu Metaloglobus

Confruntarea cu FC Olt nu va fi ultima din această săptămână pentru echipa alb-violetă. SCM Pitești va întâlni sâmbătă, de la ora 12, în deplasare, pe Metalo­glo­bus București, echipă de Liga a III-a. Săptămâna viitoare, argeșe­nii vor juca cu CS Mioveni și cu AS Va­lea Ursului, liderul diviziei D. Si­nes­cu speră ca jocul echipei să crească de la meci la meci, iar re­zultatele să confirme așteptările sale și ale conducerii clubului.   

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 06 Feb. 2014, 14:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă