Se văd nori negri de retrogradare

09 Mar. 2012, 00:48 Pregătiri, amicale

Amicalul de miercuri dintre Metaloglobus și Comprest a arătat că cele două echipe au destule lacune înaintea startului returului de campionat. Chiar dacă primii au câștigat cu 4-1, nu se pot lăuda cu această victorie în condițiile în care succesul a fost facilitat de erorile unui adversar cu mulți jucători aflați în probe. Fundașul dreapta Jeleanu și-a adus contribuția la primul gol după ce a rașchetat un balon, dând o pasă aiurea fix între cei doi colegi din centrul apărării, dar ideală pentru atacantul advers M. Neagu, aflat în acea zonă. Fostul jucător al Chiajnei a spus bogdaproste, a luat mingea cadou și a deschis scorul. A fost semnalul pentru antrenorul Nica de a-l trimite pe Trestenicu la încălzire pentru a-l schimba pe Jeleanu, care probabil a fost la ultimul meci pentru Comprest.

Implant ilfovean la Metaloglobus

Bucuria albaștrilor a fost anulată de o nouă achiziție a Comprestului, atacantul Boțu deviind cu capul lovitura liberă a lui Mirescu. Însă o nouă eroare pe axul central al Comprestului a făcut ca la pauză scorul să fie 2-1. De abia intrat pe teren, Potecea țâșnește la un balon aruncat în față, ia obiectul muncii din fața fundașilor adverși, intră în careu și împinge mingea pe sub un Porumbel ieșit la blocaj.

Portarul Sandu este la un pas de a le da o mână de ajutor celor de la Comprest să egaleze din nou, dar scapă cu bine, nu înainte de a fi mustrat virulent de pe bancă. După pauză, pe fondul schimbărilor din ambele tabere, Stan și din nou Potecea au punctat pentru Metaloglobus, fiecare transformând câte un penalty.

Demn de remarcat că la câștigătorii de ieri au evoluat în prima repriză o grămadă de ilfoveni: trei foști titulari din tur ai Chiajnei II (Furtună, Neagu și Militaru), fostul portar al Ștefăneștiului (C. Sandu) și un fundaș dreapta de la Brănești (Fulea). Însă impresia generală este că jocul bucureștenii scârțâie serios, iar o conspirație a echipelor minere, dar și a celor oltene și vâlcene din serie ar putea să îi ducă pe cei de la Metaloglobus la retrogradarea în Liga a IV-a. Pănă la începerea returului se va mai juca un amical, mâine de la ora 13,30 pe arena Juventus contar celor de la Voluntari

Speranța moare ultima la Comprest

Chiar dacă au adunat doar trei victorii în tur, toate cu 1-0, cei de la Comprest nu au depus armele și speră ca în al 24-lea ceas să găsească un sponsor interesat să ajute echipa alături de președintele Marian Lumînare. După o primă încercare eșuată cu un investitor italian care venise cu Augustin Călin ca principal, echipa care joacă pe Rocar îl are acum pe bancă pe Cornel Nica. În tur, acesta a condus Turris-ul, fiind pus pe liber în iarnă după ce echipa a terminat pe un modest loc 8.

Comprestul nu duce lipsă de jucători, chiar dacă i-a pierdut în iarnă printre alții pe Buga, Cheleș sau Pârvan. Noul sosit Boțu a lăsat o impresie bună în avanposturi, iar echipa a doua produce pe bandă rulantă, fiind lider în Liga a V-a sub bagheta lui Claudiu Georgescu. Au fost păstrate câteva tinere speranțe care au lăsat o impresie bună în tur cum ar fi Manofu sau Rupedeal, dar și veteranul Fenny. Singurul lucru care mai lipsește pentru a se putea gândi la evitarea retrogradării sunt banii.

Iată mai jos și formulele din prima repriză folosite de principalii Nica și respectiv Burcă, cu mențiunea că după pauză au fost rulați toți jucătorii avuți la dispoziție:

Comprest: Porumbel – Jeleanu (Trestenicu), Bălănescu, Hristu, Mirescu – Cioalcă, Zamfir, Dumitru, Bonciulescu – Verdeață, Boțu
Metaloglobus: Cip. Sandu – Fulea, Voicu, Furtună, Bondar – Stanciu (Potecea), Rață, E. Vlad (Militaru), Anghelini – M. Stan, M. Neagu

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

09 Mar. 2012, 00:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă