SC Bacău, victorie lejeră în fața moldovenilor de la Milsami Orhei

Marius ANGHEL 17 Aug. 2014, 17:27 Pregătiri, amicale

Sport Club Bacău a câștigat fără prea mari emoții amicalul vedetă disputat împotriva celor de la FC Milsami Orhei, scor 2-0. Fără să forțeze și cu destule ocazii ratate, elevii lu Viorel Tănase nu au fost puși în dificultate de echipa moldoveană decât în urma unor neatenții proprii. În ceea ce privește echipa de peste Prut, aceasta nu a impresionat cu nimic cei aproape 100 de spectatori prezenți pe Letea. Cât despre evoluția din teren a lui Romeo Surdu, Octavian Abrudan și Cristi Bud nu se poate decât un singur cuvânt: modest, aceștia evidențiindu-se mai degrabă prin proteste și injurii la adresa coechipierilor.

Contrar partidei de miercuri cu Brăila, băcăuanii au început mult mai bine, având posesia balonului. În pofida acestui fapt câteva ezitări pe faza de construcție ale gazdelor i-au pus pe oaspeți în poziții periculoase însă Iavorschi (”5) și Cojocariu (”15) nu i-au dat emoții lui Petrariu. La poartă cealaltă, Ungureanu și-a încercat șansa cu un șut din afara careului însă portarul oaspeților a reținut în doi timpi (”16). Zece minute mai tarziu Hurdubei și-a încercat și el șansa cu o lovitura de cap, din nou fără succes. Ultima ocazie a oaspeților i-a aparținut lui Surdu care, în urma unei respingeri a defensivei proprii, a încercat un lob de la aproximativ 35 de metri, însă Petrariu a fost din nou la post.

Deschiderea scorului a venit în minutul 31 atunci când în urma unei incursiuni pe partea dreapta a lui Ungureanu, acesta a șutat la colțul lung, Mîțu respinge în față de unde Rusu înscrie cu lejeritate.

Băcăuanii au început în forță și a doua repriză. La capătul unei actiuni personale, Hurdubei șutează însă mingea este respinsă de fundașii adverși până la Rusu, care, de la 11 metri lovește transversala porții celor din Orhei (”47). Replica adversarilor a venit în minutul 65 când Surdu l-a servit în careu pe Bud care însă a trimis mult peste, cei doi având un schimb de replici destul de acid.

De notat ar mai fi și cartonașul roșu arătat lui Abrudan care, în postura de ultim apărător, l-a oprit pe Curiliuc scăpat singur spre poarta adversă. Imediat, Claudiu Tudor a pus mâna pe balon hotărât sa execute lovitura liberă, spre nemulțumirea lui Hurdubei. Văzând aceasta, Viorel Tănase i-a reamintit pe un ton mai ridicat lui Tudor ordinea executanților, iar Hurdubei a plasat impecabil lovitura liberă, stabilind și scorul final al partidei (”82).

„A fost un joc în care ne-am impus. Iar aici mă refer și la rezultat dar și la joc. Felicit băieții pe această cale, pentru modul în care au abordat partida. Dar, in ciuda faptului că aspectele pozitive încep să fie din ce în ce mai vizibile, noi încă nu suntem la turație maximă. Rămân însă acele greșeli din zona centrală a defensivei care trebuie eliminate  astfel încât adversarii să nu mai apara atât de ușor în zona centrală”, a declarat după meci Viorel Tănase.

SC Bacău: Petrariu – Luncanu (”83 Mihălăchioaie), Lozneanu (”75 Adăscaliței), Burcă, Sascău (”80 Predoiu) – Dumitriu (”70 Miron), Taban (”75 Țuțu) – Hurdubei, Rusu (”75 Curiliuc), Căinari (”83 Strugariu) – Ungureanu (”59 Cl. Tudor). Antrenor: Viorel Tănase.

FC Milsami Orhei: Mîțu, Gheți, Abrudan, Mendizov, Patzaș, Iavorschi, Rossulov, Slivco, Surdu, Cojocari, Andronic. Au mai evoluat: Bontîș, Bud, Dulghier, Calughez, Calaruș, Gheorghiu. Antrenor: Iurie Osipenco.

Sursa: Sport.Bacăul

Marius ANGHEL 17 Aug. 2014, 17:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă