SC Bacău, scor de forfait în fața Brăilei

Sport Club Bacău a trecut de CF Brăila la scor de forfait, însă nimic din ce s-a petrecut în primele 30 de minute nu anunța un asemenea deznodământ. Brăilenii au controlat autoritar prima repriză dar, în prima jumătate de oră, au suferit la capitolul pasă decisivă, nereușind să-și creeze ocazii clare.

Gazdele au deschis scorul în minutul 31, la prima lor fază periculoasă: Căinari a centrat de pe stânga, Strugariu a recentrat cu capul din colțul careului mic, mingea l-a lovit pe Ivan și a intrat în poartă. Trei minute mai târziu, Spătaru a șutat în transversală pentru ca, un minut după aceea, Onofraș să fie blocat la 4 metri de Lozneanu. Și așa, gazdele au intrat în avantaj la cabine fără să șuteze măcar o dată la poartă!

„A fost o primă repriză slabă, în care Brăila ne-a dominat. Noi ne-am creat doar faza autogolului, nu am avut deloc posesia, am greșit multe mingi, dar le găsesc o scuză, prin faptul că ieri am avut două antrenamente tari”, a declarat la final Viorel Tănase.

La pauză, antrenorul Brăilei a scos piesele grele, Onofraș și Frunză, iar acest lucru s-a cunoscut imediat. Băcăuanii au pus stăpânire pe joc, iar golul al doilea a venit după un „assist” al portarului Petrariu, în minutul 51, a cărui degajare l-a găsit pe Rusu demarcat, atacantul băcăuan scăpând singur cu portarul și majorând scorul.

Scorul final a fost stabilit în minutul 84 de Ungureanu, care l-a driblat pe portarul Leu și a înscris în poarta goală, după o pasă a lui Miron. Brăilenii au avut șansa de a puncta în ultimul minut de prelungiri, însă Olenic a irosit un penalty, șutând în transversală.

SC BACĂ‚U – CF BRĂ‚ILA 3-0
Ivan – autogol 31, B. Rusu 51, B. Ungureanu 84

Oltean (46 Petrariu) – Mihălăchioae (46 Luncanu), Lozneanu (59 Adăscăliței), Burcă (75 Belecciu), Sascău (59 Miron) – Taban (59 Țuțu) – Strugariu (46 Dumitriu), Cl. Tudor (46 B. Ungureanu), Hurdubei, Căinari (75 A. Popa) – B. Rusu (66 Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.

Mitrea (46 Comănescu; 62 Leu) – Ghiocel (46 Stănciulescu), Ivan (75 Zaharia), Olenic, Dima (75 Mucuță) – Spătaru (66 G. Gheorghe), N”Digwe (63 Radu), Frunză (46 Petean), Iordache (63 M. Gheorghe) – Onofraș (46 Muscă), S. Nicoliță (75 Niță). Antrenor: Alin Pânzariu.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Pe aceeași temă