SC Bacău s-a reunit cu doar două noutăți în lot. Popovici: „Le-am cerut să se pregătească și să-și dorească să joace în prima ligă”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2016, 16:29 Pregătiri, amicale

Printre echipele care și-au reluat pregătirea astăzi, 11 ianuarie, se află și SC Bacău. Gruparea pregătită de Cristian Popovici s-a antrenat pentru prima dată în 2016 cu mai puțini jucători față de cât avea atunci când a evoluat pentru ultima dată în 2015, în etapa a 18-a a Ligii 2. La alergările de la baza „Constantin Anghelache” (Letea) nu au luat parte Andrei Pavel, Pungă, Sascău, Lozneanu și Antim, cărora li s-a transmis că nu mai sunt doriți, dar nici Hurdubei, Savu și Cosmin Neagu. La capitorul noutăți pot fi trecuți doar Adrian Gheorghiu și Alexandru Belecciu, anunță site-ul oficial al clubului băcăuan.

Hurdubei se află în probe la FC Botoșani, el anunțându-și intenția de a se transfera în Liga 1, Savu se antrenează cu Aerostar, în timp ce Cosmin Neagu nu a ajuns la primul antrenament. „Neagu era liber de contract, la fel ca toți jucătorii de altfel, dar am convenit să mă sune dacă nu mai vrea să continue cu noi. Nu m-a sunat, deci îl aștept la antrenament”, a spus Cristi Popovici după reunire.

Noutățile din lot, Gheorghiu și Belecciu, vin de la Ceahlăul Piatra Neamț, respectiv Aerostar Bacau. „Gheorghiu este un jucător cu experiență crescut, practic, la Bacău. Este un plus pentru noi. Cât despre Belecciu, acesta revine la SC Bacău după ce a evoluat la Aerostar”, a spus antrenor Sport Clubului, care i-a anunțat pe jucători ce-și dorește de la aceștia în partea a doua a sezonului. „Le-am cerut să se pregătească și să-și dorească să joace în prima ligă. Asta trebuie să fie obiectivul lor, altfel pierd timpul. Avem un lot cu foarte mulți jucători tineri, cred că cel mai tânăr lot din Seria 1, și au o mare șansă cu care e greu să se mai întâlnească. Nu le rămâne decăt să joace și să demonstreze și le-am dat exemplu pe Hurdubei, care a ajuns la o echipă de primă ligă”.

Obiectivul rămâne neschimbat: depășirea crizei financiare

Președintele clubului, Cristian Ciocoiu, prezent la primul antrenament din acest an, a transmis că obiectivul a rămas neschimbat. „Rămâne, în continuare, supraviețuirea clubului. Sper să reușim să depășim criza financiară și să ne putem propune obiective mai îndrăznețe. Vrem să avem un parcurs cât mai bun și să jucăm în play-off”, a spus Ciocoiu, citat de SC Bacău.

SC Bacău se va pregăti la baza proprie și va avea meciuri de pregătire cu Ceahlăul, Aerostar, Rapid CFR Suceava și Laminorul Roman.

Foto: FB SC Bacău

Marius ANGHEL 11 Jan. 2016, 16:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă