Lovin, Hăisan și Gheorghiu se pregătesc cu FCM Bacău! Poenaru i-a scos la zăpadă

26 Jan. 2012, 18:31 Pregătiri, amicale

La antrenamentele din această perioadă ale FCM Bacău participă și trei foști jucători ai „galben-albaștrilor” cu o activitate respectabilă la nivelul primei ligi: portarul Cristi Hăisan și mijlocașii Adrian Gheorghiu și Florin Lovin.

Hăisan și-a încheiat conturile cu CS Mioveni, Gheorghiu nu mai face parte din planurile lui FC Vaslui, în timp ce Lovin a evoluat în toamnă la o formație din Grecia, fiind aproape de o nouă plecare în străinătate. Până își vor găsi un nou angajament, cei trei se vor pregăti sub comanda lui Gheorghe Poenaru la FCM Bacău.

„Sincer, eu mi i-aș dori în echipă, însă trebuie să recunoaștem că Hăisan, Gheorghiu și Lovin reprezintă un lux pentru o formație de ligă secundă. Sper ca ei să-și găsească angajamente într-un timp cât mai scurt pentru că sunt jucători valoroși, care mai au multe de spus în fotbalul românesc”, a declarat Gheorghe Poenaru.

Ca-n „Iarna pe uliță”

Antrenorul FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, a programat la antrenamentul de ieri un meci de fotbal pe zăpadă, spre bucuria elevilor săi.
Uneori, week-end-ul cade la mijlocul săptămânii. Vreți o dovadă? Ieri dimineață, jucătorii FCM Bacău au intrat în vestiar cu privirile în pământ. Urma o nouă ședință de pregătire dificilă, care includea două reprize de alergare a câte 30 de minute. Antrenorul Gheorghe Poenaru i-a întâmpinat însă cu o surpriză. Una extrem de plăcută. „Ați văzut ce ninge afară? Ei bine, pe o vreme din asta merge ca uns un meci de antrenament. Luați-vă ghetele de joc și mingile. De alergat, vom alerga mâine”, le-a spus tehnicianul jucătorilor săi. „Ura, nea’ Ghiță, azi e duminică!”, au exultat „galben-albaștrii”.

Atacant contra husky

Partida de antrenament, desfășurată chiar pe „Municipal”, a avut de toate. Începând cu decorul; unul de basm. S-a jucat pe tot terenul, 12 la 12, „galbenii” cu „roșii”, după culoarea vestelor de echipament. Au fost goluri, ratări, driblinguri și, mai ales, intrări prin alunecare. Totul, la intensitate maximă. Bineînțeles, n-a lipsit buna dispoziție. „Stați departe de careul nostru, că dăm drumul la câini. Băgăm un echipaj de husky la înaintare”, și-a avertizat unul din fundași adversarul direct. „Asta e cel mai bun antrenament. Nici nu realizează că vor depune mai mult efort decât dacă ar fi avut în program obișnuitele reprize de alergare”, a zâmbit Poenaru.

Cu Hăisan în atac

Deși din echipa „roșiilor” au făcut parte și Hăisan și Lovin și Gheorghiu, pentru a nu-l mai pune la socoteală pe „veteranul” Fane Apostol, scorul a fost favorabil „galbenilor” până aproape de final. La două minute de la primul fluier al „arbitrului” Jean Bogdan, Doboș a sprintat pe stânga, a centrat la meserie, iar Dragoș Huiban a marcat în poarta apărată de Hăisan. Ulterior, Hăisan a urcat în câmp pentru a da mai multă consistență ofensivei, însă golul de 1-1 s-a cam lăsat așteptat. Salvarea a venit tot de la un „stranier”, Adi Gheorghiu, care a șutat cu…zăpada la colțul scurt, restabilind egalitatea.

Vineri, cu Dinamo II

„De ar fi și mâine același program…” au spus „galben-albaștrii” în momentul în care părăseau terenul, în speranță că-și vor sensibiliza antrenorul. Dar cum nu poate fi duminică în fiecare zi, meniul de azi va include din nou porții de alergare. „N-avem ce face, trebuie să continuăm pregătirea fizică generală de bază”, a explicat Gheorghe Poenaru, care nu va închide însă prea mult timp mingile în vestiar. Vineri, de la ora 14.00, echipa fanion a Bacăului va susține primul joc de verificare din această iarnă, întâlnind, la Onești, colega de serie, Dinamo II. Altfel spus, dacă e vineri, e week-end. Adică și fotbal.

Sursa: Deșteptarea

26 Jan. 2012, 18:31 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă