Gheorghiu revine la Bacău după zece ani: „Știți ce mi se pare trist? Atunci când am plecat am lăsat Bacăul în B și tot aici îl regăsesc și acum”

Prima achiziție a iernii de la SC Bacău este experimentatul Adrian Gheorghiu. Liber de contract după despărțirea de Ceahlăul Piatra Neamț, mijlocașul de 34 de ani originar din Roman revine după zece ani la echipa reprezentativă a Bacăului, de această dată Sport Club.

„Nici nu m-a interesat vreo altă ofertă. Tot ce mi-am dorit a fost să revin acasă și să joc din nou pentru echipa Bacăului. Mi-am început cariera în Bacău și tot aici vreau să mi-o închei. Țin minte că nu eram decât un țânc și că mergem pe jos din URA până pe stadionul din Parcul Libertății pentru a mă antrena cu regretatul nea” Lică Sosu. Au trecut anii, dar entuziasmul este același. De abia aștept să încep lucrul sub comanda lui nea” Cristi Popovici, antrenorul care mi-a oferit șansa debutului în prima ligă”, declară pentru „Deșteptarea” mijlocașul dreapta care la finalul lunii noiembrie a anului trecut a împlinit 34 de ani.

„Ciuli”, așa cum este strigat Gheorghiu, revine să joace fotbal la o echipă din Bacău după fix zece ani. „Nu, serios, chiar atâția au trecut?! Nici nu mi-am dat seama. Corect, am plecat în 2006 și revin acum, în 2016. Știți ce mi se pare trist? Că, atunci când am plecat, am lăsat Bacăul în B și tot aici îl regăsesc și acum. În plus sau, mai degrabă, în minus, nici stadionul nu mai este funcțional”, a mai spus Gheorghiu, care își aminteste toate satisfacțiile trăite la FCM: „Aveam 22 de ani, veneam din B și aveam senzația că visez tot ce mi se întâmplă cu adevărat. Iar când am învins cu 2-1 Rapidul lui Maftei, Daniel Niculae, Marius Constantin și frații Karamian am crezut că plutesc. Am dat pasa de gol pentru reușita de 1-1 a lui Goian, iar în minutul 89 am înscris golul victoriei. O săptămână întreagă după aceea mă oprea lumea pe stradă să dau autografe, iar eu mă simțeam stânjenit, deoarece nu eram obișnuit cu atâta atenție. Nu am fost un mare talent, dar am muncit foarte mult. Mă uitam la antrenamente cum driblează Narcis Răducan sau cum finalizează Cursaru pentru a fura meserie”.

Adi Gheorghiu revine la Bacău cu zece ani mai în vârsta, cu aceeași greutate, 68 de kilograme, și cu determinarea care l-a caracterizat mereu.

8 meciuri a evoluat Gheorghiu pentru Ceahlăul în acest sezon de Liga 2

CITEȘTE ce spune Gheorghiu despre experiențele FC Vaslui, cupele europene și Ceahlăul, dar și ce i-ar trebui noii sale echipe

Foto: Dan DUȚĂ‚

Pe aceeași temă