Săgeata a făcut spectacol cu Farul!

Mihai Andries 15 Feb. 2014, 09:20 Pregătiri, amicale
Săgeata a făcut** spectacol cu Farul!

Prim-divizionara Săgeata Năvodari a câștigat cu 4-0 meciul amical de ieri, de pe teren propriu, cu Farul. Mai mult ca sigur, a fost ultimul amical al năvodărenilor înaintea debutului în Liga 1. De cealaltă parte, constănțenii mai au două partide de verificare până la startul campionatului.
 
Într-un peisaj în care ceața când a coborât, când s-a ridicat de pe stadionul „Flacăra”, Săgeata a fost mai bună decât Farul la toate capitolele, impunându-se extrem de clar. Valoarea superioară a jucătorilor, diferența de pregătire și omogenitatea lotului au făcut diferența. În plus, „marinarilor” le-a lipsit prospețimea fizică (după ce au jucat un meci amical și miercuri și sunt la final de perioadă de acumulări fizice), dar au acuzat și mai multe absențe, lipsind, de pildă, din pricina accidentărilor, ambii stoperi titulari, Bumbac și Buzea, ceea ce l-a obligat pe Ștefan Petcu să improvizeze în defensivă cu mijlocașul Florea.

În aceste condiții, Săgeata a fost tot meciul la cârma jocului, a combinat bine, creând faze spectaculoase, a înscris de patru ori și a ratat multe alte ocazii, scorul fiind limitat de portarul Puia, cel mai bun jucător al Farului ieri. Constănțenii au avut o evoluție palidă în atac, doar două situații mai de Doamne ajută, una în minutul 33, cealaltă cu patru minute înainte de final.


 

 

 

Un autogol și jumătate

După ocazia pe care a avut-o în minutul 9 (intervenție Puia), Guerra a trecut la serviciu în minutul 18. Vârful spaniol a combinat rapid cu Tigoianu, care a înscris cu o execuție fulgerătoare din apropiere. În minutul 26, Săgeata a urcat scorul la 2-0. Achim l-a pierdut pe drum pe Mansur, Ionuț Florea a intervenit stângaci în careu, iar pasa lui Achim a fost fructificată simplu de Guerra. Farul s-a arătat mai periculoasă în minutul 33, când Lădaru a tras de la distanță din lovitură liberă, dar nu a obținut decât corner. La pauză, în ambele echipe a intervenit câte o schimbare la mijlocul terenului, post pe post, Silviu Pană în locul lui Dulee la Săgeata, Tothăzan în locul lui Daniel Stan la Farul.

Fane Petcu a schimbat apoi întreaga echipă (cu excepția portarului și a lui Tothăzan) în minutul 64, astfel că „marinarii” au jucat până la final în alcătuirea: Puia – Tudor, E. Năstase, Romașcanu, Nițescu – Bolat, Tothăzan, M. Dan, Coteanu – Butoi, Muscă.

De cealaltă parte, Săgeata nu a schimbat în bloc, ci pe parcursul mai multor minute, astfel: Băican (78 Gordin) – Peteleu (78 Filip), Fl. Popa, Borja (78 Mera), D. Lopez (78 V. Lupu) – Dulee (46 S. Pană; 87 Vieru), Muzac (78 Bărbulescu) – Achim (72 V. Dinu), Vezan (78 Chiacu), Tigoianu (62 Deletic) – Guerra (72 S. Chițu).

Căpitanul Florin Popa a fost singurul dintre năvodăreni care a jucat tot meciul. Nici după pauză sarabanda de ocazii de la poarta lui Puia nu s-a oprit. Două dintre oportunități s-au transformat în goluri, înscriind Deletic (min. 76), cu un șut spectaculos din careu, și Eddy Năstase (min. 87), care a deviat în propria poartă mingea trimisă de Valeriu Lupu. De la Săgeata au mai ratat Guerra (51, 70), Peteleu (62), V. Lupu (79), iar Băjan a fost și el aproape de autogol, în minutul 61. Farul a avut o singură situație periculoasă, prin Marian Dan, care nu l-a putut învinge însă pe Băican din careu. Meciul a fost arbitrat de Cătălin Toader (Năvodari), asistat de Servin Gheldiagi și Cristian Pascu, ambii din Constanța.

SĂ‚GEATA – FARUL 4-0 (2-0) Tigoianu 18, Guerra 26, Deletic 76, Ed. Năstase 87 – aut.

Echipe de start:

Săgeata (antrenor, Cătălin Anghel): Băican – Peteleu, Fl. Popa (cpt.), Borja, D. Lopez – Dulee Johnson, Muzac – Achim, Vezan, Tigoianu – Guerra;

FC Farul (antrenor, Ștefan Petcu): Puia – Băjan, Ghinea, I. Florea II, Mansur – Scărlătescu, D. Stan, V. Apostol, Lădaru – Ivanovici (cpt.), Cr. Cristea.


 
„Am văzut unde suntem la ora actuală”
 

 „Nu rezultatul este important. A fost doar un meci de pregătire, într-adevăr mai tare, cu un adversar superior. Partida ne-a arătat unde suntem la ora actuală. Cu acest joc am încheiat o perioadă de încărcare fizică. Le-am dat 60 de minute celor cu care mă gândesc să formez echipa de bază. Am avut însă și absențe, iar lipsa din apărare a lui Bumbac (accidentat contra Dunării Călărași) s-a cunoscut clar. În plus, acțiunile noastre ofensive au fost sporadice. Săgeata ne-a dominat fără dubiu, noi avem vreo șapte jucători noi în echipă. E greu să fac deocamdată omogenizare, având în vedere și condițiile de pregătire care au fost în această iarnă la Constanța, unde n-am putut lucra prea mult tehnic și tactic. Fizic, băieții stau foarte bine (după cum au arătat testele), dar s-a acumulat oboseală, fiind finalul pregătirii. De săptămâna viitoare, vom micșora volumul antrenamentelor și sperăm ca, până la primul meci de campionat, să avem alți indici. Cu siguranță, jocul se va îmbunătăți. În prima echipă, suntem cât de cât așezați, dar nu-mi vine niciunul din restul lotului care să schimbe ceva în timpul jocului și să dea același randament ca titularul. Nu am echilibru pe posturi. Dacă îmi cad unul-doi, nu am soluții viabile de înlocuire. Ne confruntăm cu probleme și la nivelul juniorilor, nu al primilor doi, ci al celorlalți”, a arătat Petcu. La meciul de la Năvodari, a asistat și patronul Farului, Giani Nedelcu, însoțit de fostul președinte, Marian Diaconescu. Săptămâna viitoare, „marinarii” vor mai disputa două amicale: cu ACS Berceni (miercuri) și revanșa cu Dunărea Călărași (sâmbătă, în deplasare).


 
Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 15 Feb. 2014, 09:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă