S-a încurcat de noroi și Filiași! FC Argeș a remizat în al patrulea meci amical. Săndoi: „A fost groaznic”

Marius ANGHEL 13 Feb. 2019, 18:11 Pregătiri, amicale

Al patrulea amical al iernii desfășurat de FC Argeș i-a adus și primul semieșec. După victoriile cu Real Bradu (2-0), Academica Clinceni (3-1) și Unirea Bascov (5-1), echipa lui Emil Săndoi a remizat în această după-amiază, scor 1-1, la Pitești, cu ACSO Filiași, echipă clasată pe locul 10 în Seria a 3-a a Ligii 3.

Jocul disputat pe terenul 3 al Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin” s-a desfășurat în condiții destul de grele, din cauza cantităților mari de precipitații căzute în ultimele 24 de ore. Pe mari porțiuni ale suprafeței de joc apa băltea, iar, după pauză, gazonul a cedat și s-a transformat în mocirlă. În aceste condiții, randamentul ambelor echipe a avut mult de suferit, pentru că nu s-a mai pus problema unui joc bazat pe construcție, ci mai degrabă pe mingi lungi aruncate pe mijlocași și atacanți, care de cele mai multe ori se opreau în bălțile din fața porților.

Antrenorul Emil Săndoi a împărțit lotul de jucători pe care l-a avut la dispoziție în două echipe, una dintre acestea efectuând un antrenament în dimineața partidei, iar cealaltă parte fiind oprită pentru joc. Primul sfert de oră al meciului a fost unul destul de echilibrat, cu ocazii mai mari de partea Filiașiului. Piteștenii au deschis scorul în minutul 23, prin Eduard Florescu, care a trimis cu capul sub transversală în urma unei centrări în careu de pe stânga. Cu cinci minute înainte de pauză, trupa din Liga 3 a restabilit egalitatea din penalty, prin Stoenac, în urma unui fault în careu comis de Hreniuc.

După pauză, FC Argeș și-a mai creat câteva situații de a înscrie prin juniorii Vochin și Oprescu. Și portarul Nicușor Grecu i-a blocat în două rânduri pe Mărgărit și Sabin Lupu, astfel că rezultatul poate fi considerat unul echitabil.

FC Argeș: N. Grecu – Tofan, Vișa, Hreniuc, Ct. Stan – A. Popa, Andr. Panait, i. Năstăsie, Mihalache – Ed. Florescu, Nilă. Pe parcurs au mai intrat: Vochin, Teodorescu și Oprescu
Antrenor: Emil Săndoi

ACSO Filiași: Mănăileanu – Șchiopu, Vulpe, Lupu, Crușoveanu – Rob. Stancu, D. Stancu, Cl. Ștefan, Stoenac – Mărgărit, Ghighilicea. După pauză, antrenorul Mugur Gușatu a introdus și ceilalți jucători pe care i-a mai avut în lot.

Săndoi: „Pregătim juniorii pentru sezonul viitor”

Emil Săndoi nu a putut trage prea multe concluzii după meciul cu Filiași din cauza suprafeței de joc. „Terenul pe care am jucat acest meci a fost groaznic. Ne-am gândit într-o perioadă să mergem la Bradu, să jucăm pe sintetic, apoi ne-am răzgândit. Terenul a fost foarte – foarte mole, cu mult noroi. Astăzi am folosit doar o parte dintre jucători pentru că ceilalți au făcut dimineață antrenament. Am folosit și niște copii născuți 2002, 2003. E foarte mult de lucru cu ei, pentru că au multe lucruri de acumulat. Este foarte greu să acumuleze într-o perioadă foarte, foarte scurtă. Ei sunt de trei săptămâni cu noi și sunt foarte cruzi. Noi i-am luat pentru a-i pregăti pentru sezonul următor. Regulamentul de anul viitor ne obligă ca cei doi juniori din teren să fie născuți după anul 2000. Au intrat și astăzi, au mai intrat și în celelalte meciuri. Teodorescu și Oprescu sunt născuți în 2002 și 2003 și încercăm să-i creștem pentru a ne putea baza pe ei din vară. Mai avem un singur amical de jucat. Pot spune că a fost ok până acum. Ne-a mai ajutat și vremea pentru că nu au mai fost zăpezile din în primăvara anului trecut. Sper să nu mai avem vreo surpriză pe parcurs, cum am avut în returul campionatului trecut, când am avut zăpadă de jumătate de metru, în martie. Nu mai știam nici pe unde să ne antrenăm!. Îmi doresc ca la meciul de campionat cu Metaloglobus să nu avem accidentați”, a spus Săndoi.

Nilă și Florescu au ieșit accidentați

Partida dintre FC Argeș și ACSO Filiași nu a fost lipsită de evenimente nedorite. Atacantul Andrei Nilă a cerut schimbare după aproximativ 30 de minute, după ce a simțit dureri la un picior, iar mijlocașul Eduard Florescu a părăsit accidentat terenul de joc cu 20 de minute înainte de final. Florescu a fost scos pe brațe de colegi, întrucât nu mai putea călca pe piciorul în care fusese lovit de un adversar.

Gușatu: „Obiectivul nostru principal este să formăm o echipă frumoasă, care să joace un fotbal cât mai frumos”

De partea cealaltă, antrenorul Filiașiului, Mugur Gușatu, s-a declarat mulțumit de efortul fizic depus de jucătorii săi. Acesta consideră că meciul a fost afectat destul de mult de starea gazonului.

„Din punct de vedere fizic, pot spune că sunt mulțumit de randamentul jucătorilor mei, însă, din punct de vedere al spectaculozității jocului, au fost multe greșeli din cauza terenului care a fost foarte greu. Suprafața de joc a dezavantajat ambele echipe, dar nu avem ce face dacă asta este vremea din România. A plouat foarte mult, iar în noaptea de dinaintea partidei a și nins. A fost un joc de pregătire în care fiecare echipă a încercat să-și atingă scopul. Adaptarea la un asemenea teren de joc este foarte dificilă. Nu poți să construiești și să pui în practică planul tactic pe care l-ai stabilit înainte de meci. Obiectivul nostru principal este să formăm o echipă frumoasă care să joace un fotbal cât mai frumos. Pentru noi urmează încă două săptămâni de antrenamente și meciuri amicale până la reluarea campionatului. Sper ca vremea să se mai îndrepte pentru a putea juca pe terenuri mai bune”, a spus Gușatu.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 13 Feb. 2019, 18:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă