Roberto Ayza s-a retras oficial din cariera de fotbalist! Amicalul Mioveniului cu FCSB, ultimul jucat de brazilianul. Vicecampioana s-a chinuit să îi învingă pe argeșeni

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 13:09 Pregătiri, amicale
  • CS Mioveni a pierdut la limită, cu 1-0, amicalul de lux cu FCSB, disputat joi seară, în nocturnă, pe stadionul Orășenesc. Unicul gol al partidei a fost marcat din penalty, în minutul 56, de Florin Tănase. Jocul a fost unul special pentru căpitanul echipei argeșene, Roberto Ayza (38 de ani), care s-a retras oficial din cariera de fotbalist.

 

Partida de la Mioveni, una destul de echilibrată pe întreaga ei durată, a fost decisă cu golul marcat de vicecampioană după aproape o oră de joc. Mihai Roman a fost faultat în careu de Dean Beța, iar Florin Tănase nu a ratat din penalty în minutul 56.

Circa 4.000 de spectatori au asistat la acest amical care a avut și un moment special în minutul 18. Atunci, partida a fost oprită special pentru un moment dedicat lui Roberto Ayza, iar la marginea terenului au venit primarul Mioveniului, Ion Georgescu, cât și oficiali ai echipei argeșene. Aceștia i-au oferit brazilianului o plachetă, o minge, un buchet de flori și mulțumirile cuvenite pentru cariera sa și pentru activitatea avută la CS Mioveni! Ayza a decis să se retragă din activitate în această vară.

Ayza va rămâne la Mioveni, unde își va începe cariera de antrenor. „Să știți că sunt mulțumit de realizările mele, nu mi-e rușine de nimic, nu am păcălit fotbalul, dimpotrivă, m-am dăruit total. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine. Mă așteaptă o carieră de antrenor, voi rămâne în cadrul clubului CS Mioveni. Am făcut cursuri în cadrul AJF Argeș și am obținut anul trecut carnetul ce-mi permite să antrenez copii și să-i ajut să descifreze tainele balonului rotund. Sunt un om norocos, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a dăruit”, a scris Ayza, pe Facebook, înaintea partidei cu FCSB. În România, brazilianul a mai jucat pentru Cetatea Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Bihor și Gloria Bistrița.

Pentru CS Mioveni, acesta a fost al doilea test din perioada de pregătire de vară, după ce miercuri câștigase cu 16-0 cu echipa de Liga a 5-a FC Star Sport Argeș.

În schimb, pentru FCSB, acest a fost ultimul meci amical dinaintea partidei cu FC Milsami Orhei, din preliminariile UEFA Europa League.

CS MIOVENI – FCSB 0-1
Florin Tănase 56′ – penalty

V. Sima – C. Alexe, Celea, Beța, Burnea – R. Boboc, R. Costin – Hergheligiu, Coșereanu, Ayza (cpt.) – Măzărache
Rezerve: Fl. Croitoru – Rădescu, Trașcu, Rob. Gheorghe, Ed. Stoica, Anghelina, C. Năstăsie, Massaro, Călin, Ișfan, Preda, Val. Balint
Antrenor: Marius Stoica

Bălgrădean – Belu, I. Cristea, Planic, Mih. Roman – L. Filip, Pintilii, Oaidă – Moruțan, Hora, Fl. Tănase
Rezerve: Ducan – Bălașa, Rob. Ion, C. Dumitru, Ov. Popescu, Perianu
Antrenor: Bogdan Andone

În perioada de pregătire, FCSB a obținut următoarele rezultate în amicale: 7-0 cu Colțea Brașov 7-0 (Ianis Stoica 1, Răzvan Oaidă 45, Ioan Hora 49 și 56, Robert Ion 63 și Adrian Niță 75, 85), 4-0 cu SR Brașov (Bogdan Planic 4, Florin Tănase 6, 57 și Cristian Dumitru 90+2), 3-3 cu Viitorul (Ioan Hora 22, Răzvan Oaidă 48 și 54 / Gabriel Iancu 29, 72 – pen., Louis Munteanu 80) și 1-0 cu CS Mioveni (Florin Tănase 56 – pen.).

CS Mioveni a desfășurat până acum două amicale: 16-0 cu FC Star Sport Argeș și 0-1 cu FCSB.

Foto: CS Mioveni și FCSB

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 13:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă