Ripensia și CSM Lugoj s-au anihilat reciproc într-un amical jucat la marginea Timișoarei. Paul Codrea s-a decis când anunță lotul pentru partea a doua a sezonului

Marius ANGHEL 10 Feb. 2018, 18:20 Pregătiri, amicale

Ripensia Timișoara a jucat sâmbătă un meci de pregătire cu locul trei din seria vestică a Ligii a 3-a, CSM Lugoj. Jocul s-a terminat cu scorul de 0-0 și a avut loc la Chișoda, chiar la marginea capitalei Banatului, pe un teren netăvălugit, chiar dacă mai puțin afectat de ploile din ultima vreme. Ambele echipe au avut ocazii, dar niciuna nu a reușit să marcheze.

Ripensia a avut și câteva absențe: Dalin Munteanu, Adrian Ungureanu și Laurențiu Tudor, ultimul din cauza unei răceli. Echipa timișoreană a controlat mai bine ostilitățile în prima jumătate a partidei. Lugojul și-a respectat „blazonul” și a stat bine în defensivă și, astfel, cele două formații s-au anihilat reciproc. În a doua repriză, jocul s-a mai echilibrat. Ripensia a avut o lovitură liberă trasă de Vlădia puțin peste poartă, cu o execuție foarte bună. De cealaltă parte, și Gelu Velici a expediat un balon puțin pe lângă poartă, iar, pe final, Călin Toma a ratat o ocazie prin care elevii lui Codrea se puteau impune.

Codrea, mulțumit de atacanți

Paul Codrea a fost mulțumit de joc, în condițiile date. „A fost un meci destul de bun, în condițiile în care terenul a fost destul de denivelat. Sincer, am crezut că e mai bun, dar, din păcate, asta și-a pus amprenta asupra jocului. Dar ne-am făcut un antrenament bun și noi și ei. Cu puțin noroc puteam câștiga la ultima fază, dar Toma nu e atacant și nu e obișnuit să înscrie. Sunt foarte mulțumit de acest test și acum intrăm în linie dreaptă pentru campionat. Sunt foarte mulțumit de atacanți. Ei se mișcă mult, dar nu cred că e vina lor neapărat că mingile nu ajung la ei. În condițiile terenului denivelat, au fost un pic sacrificați. Nu stăm rău, probabil luni vom anunța lotul de 22-23 de jucători cu care vom aborda acest retur. Urmează un test important cu o echipă de Liga a 3-a și cu lot de Liga 1, cu ambiții foarte mari. Va fi un test edificator să vedem cum stăm de fapt înaintea începerii campionatului”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Lugojenii mai au trei săptămâni de pregătire

Cosmin Petruescu a spus că mai are de lucrat la aspectele letehnico-tactice. „Sper să nu greșesc, dar e primul joc de pregătire în care nu am primit gol. Într-adevăr, am avut și puțină șansă, pentru că în ultimele secunde Ripensia a avut o ocazie foarte mare. Dar, una peste alta, a fost un joc de angajament, util pentru ambele echipe din punctul meu de vedere, pe un teren cât de cât acceptabil dacă ne raportăm la condițiile meteo actuale. Mă bucur că am avut altă atitudine față de meciurile anterioare și că nu am avut niciun accidentat. Am încercat atât noi cât și adversarii să ne adaptăm la condițiile din teren. Din punct de vedere fizic, stăm destul de bine, suntem în grafic. Sunt puțin nemulțumit că nu am avut mai mult timp să lucrăm la aspectele tehnico-tactice, în primul rând din cauza terenurilor impracticabile din această perioadă. Mi-am propus să lucrăm mai mult pe faza  ofensivă, cu niște trasee de circulație a mingii. A trebuit să ne adaptăm la fața locului”, a precizat antrenorul lugojenilor.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Vlădia, Burdeț, Horcea, Popescu – Z. Radu, Stoi, Bobină, Dumiter – Matiș, Bădăuță
Au mai intrat: Contra – Ad. Popa, M. Toma, Apro, C. Toma, Zurbagiu, Mânecan, Cluci, Țugui, Mediop și Golda

CSM Lugoj: Păduraru – Filip, Radak, Miculescu, Fridrich – Olariu, Nicolscu, Mărmăreanu, Velici – Bozian, Pădurariu
Au mai intrat: David Filip – Precupanu, Roșie, Ciubotaru, Dobra, Grega, Szekely

Ripensia va juca vinerea viitoare cu „U” Cluj, iar apoi are ultimul meci de verificare sâmbătă, cu ACS Dumbrăvița, liderul din Liga a 4-a Timiș.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 10 Feb. 2018, 18:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă