Ripensia și-a încheiat amicalele cu o victorie, însă și cu gol primit de la niște amatori. Remus Steop e încrezător înainte de debutul în Liga 2

În ultimul amical înainte de debutul în campionatul Ligii 2, conducătorii nou-promovatei Ripensia Timișoara au ales ca adversar o altă echipă de Liga a 4-a împotriva căreia să își testeze jucătorii, pe ASO Deta. În meciul în care roș-galbenii trebuiau să demonstreze că sunt pregătiți de debut în noul sezon, jucătorii lui Remus Steop au încasat un gol de la o echipă amatoare, însă au câștigat cu 3-1. Liga 2 se anunță extrem de dificil pentru Ripensia, club care nu a realizat transferuri mai deloc și se va baza în mare parte pe jucătorii cu care a reușit promovarea.

În fața unui nou adversar de ligă inferioară, ASO Deta promovând în Liga a 4-a Timiș în această vară, Ripensia a trecut cu 3-1, pe propriul stadion, prin golurile marcate de Călin Toma (18), Claudiu Matiș (24) și Ndiaye Mediop (79). Kiss a marcat golul Detei, în timp ce Mediop a mai înscris o dată, însă reușita i-a fost anulată pentru offside.

Pentru Ripensia au evoluat: Gakos – Ad. Popa, Hecsko, Vlădia, C. Toma – Dumiter, Bobină, Stoi, Ad. Ungureanu – Matiș, Mediop. Au mai intrat: Andr. Popescu, Zaluschi, Olărescu, Luca, Cluci, Semeniuc, Fl. Nanu și Vasiliu. Antrenor: Remus Steop.

La finalul acestei săptămâni, Ripensia ar trebui să debuteze în Liga 2 în meciul de pe teren propriu cu Foresta Suceava, însă marți, după Comitetul Executiv al FRF, va afla dacă va juca sau nu cu echipa moldoveană care până acum nu s-a reunit, nu are jucători în lot și are activitatea blocată. Foresta va anunța astăzi sau mâine dacă se va retrage din competiție, astfel că Ripensia ar putea sta în prima etapă.

Altfel, în această vară, Ripensia a desfășurat șase meciuri amicale, iar împotriva celui mai puternic adversar a pierdut. În rest a evoluat cu echipe de liga a patra și a obținut victorii.

Rezultatele obținute de timișoreni în această perioadă de pregătire: 6-0 cu FC Bazoșu Vechi, o dublă înfrângere cu 1-3 cu AFC Hermannstadt, 1-2 cu Asko Oedt, 3-0 cu Pobeda Dudeștii Vechi și 3-1 cu ASO Deta.

Steop: „Am mare încredere că vom reuși să facem o figură frumoasă”

La finalul amicalului, antrenorul Remus Steop era convins că în noul sezon echipa sa va face o figură frumoasă, chiar dacă în dubla cu AFC Hermannstadt, un adversar de talia ei, a pierdut de fiecare dacă cu 1-3. Tehnicianul e nemulțumit că jucătorii săi ratează prea mult, însă transmite că e pregătit și de orice adversar pe care îl va întâlni.

„Sunt mulțumit de jocul pe care l-am prestat astăzi. Singurul lucru care mă nemulțumește e faptul că am ratat enorm de mult. Dar, ușor-ușor, am început să ne reglăm și cred eu că suntem pe o pantă ascendentă. E o perioadă destul de dificilă, și cu probleme, cu lucruri pozitive, negative, dar una peste alta, nu avem voie să stăm să ne plângem. Trebuie să mergem înainte, să rezolvăm toate problemele din mers. Noi suntem pregătiți indiferent de adversar în prima etapă. Suntem pregătiți în proporție de 80 la sută. Aș vrea, în primul rând, să nu mai ratăm așa de mult, să începem să facem pressing mai consistent pentru că vom întâlni alți adversari. Să eliminăm greșelile personale, care, din păcate, în perioada aceasta de acumulări, au fost mai evidente. Și îmi doresc un spirit foarte extraordinar pentru acest sezon. Am muncit să ajungem aici, eu am mare încredere că vom reuși să facem o figură frumoasă, chiar dacă nu am reușit să facem transferuri importante”, a declarat, citat de TMsport.ro, Steop.

Singura achiziție din această vară, Cătălin Horcea, a absentat de la meciul cu ASO Deta.

Foto: TMsport.ro

 
Pe aceeași temă