Ripensia s-a „îndulcit” cu o victorie după o serie de trei amicale pierdute. Mansour și Anghelina au marcat primele goluri pentru roș-galbeni

Marius ANGHEL 26 Jul. 2018, 12:04 Pregătiri, amicale
Ripensia s-a

Ripensia Timișoara s-a impus cu 3-1 în partida amicală disputată miercuri pe terenul formației de Liga a 3-a Millenium Giarmata. După o serie „neagră” de meciuri pierdute cu UTA, Szeol Szeged și Luceafărul Oradea, roș-galbenii lui Ciprian Urican au triumfat după ce echipa lui Răzvan Leucă a condus la pauză.

Urican a folosit mai degrabă rezervele în prima repriză și, în această situație, Giarmata a dominat jocul. În minutul 17, acest lucru s-a concretizat cu golul marcat de George Beloescu, după o gafă a defensivei formației de Liga a 2-a. Situația s-a schimbat în repriza secundă. Scorul a devenit 1-1 în minutul 63, după ce Adi Popa a bătut o lovitură liberă, iar zidul format de gazde a deviat balonul în propria poartă.

Gueye Mansour și Marian Anghelina au marcat primele goluri în tricoul Ripensiei, chiar dacă în partide amicale. În minutul 65, „Omul-foarfecă” și-a adus echipa în avantaj. Mansour a pătruns în careu pe partea stângă și a înscris cu un șut de la 12 metri. În minutul 82, Marian Anghelina a marcat reușita de 3-1, cu o execuție de la distanță.

Ciprian Urican încă mai caută formula de start ideală

Antrenorul Ripensiei a explicat că a utilizat echipe diferite pentru că încă își caută un prim „11” ideal. „Au fost două reprize diferite, pe prima am pierdut-o, iar pe cea de a doua am câștigat-o. Însă, trebuie să ținem cont și de garniturile pe care le-am aliniat în cele două reprize. Avem mulți jucători noi și tineri toți. E dificilă perioada și trebuie ca toți jucătorii să aibă cât mai multe minute jucate. De aceea am și pus atâtea meciuri săptămâna asta. Trebuie însă să cristalizăm și primul «11» cu care vom începe campionatul”, a punctat tehnicianul.

Ripensia va mai avea două amicale până la primul meci oficial. Primul, joi, de la ora 18:30, în Ciarda Roșie, cu nou-promovata în Liga a 4-a Fortuna Becicherecu Mic. Sâmbătă dimineața, ripensiștii vor juca cu CSM Școlar Reșița, echipă de Liga a 3-a.

Millenium Giarmata: Narița – A. Rosenblum, Cochințu, Olteanu, Buga – Stupu, Ferțu – Stănilă, Popan, M. Călin – Beloescu. Au mai evoluat: Ciută – Dorobanțu, Ivan, Gînju, F. Călin, Șandru și Viorel Mihai.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Vlădia, Burdeț, Hecsko, Apro – Stoi, Lemnaru – Tineiu, Cluci, Monea – Bădăuță. Au mai evoluat: Dobre – Ad. Popa, M. Toma, C. Toma, Anghelina, Ad. Ungureanu, Zaluschi, Dumiter și Mansour.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 26 Jul. 2018, 12:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă