Ripensia, prima echipă din noul sezon al Ligii 2 care s-a reunit. Antrenorul nu știe de ce au lipsit doi dintre cei mai buni jucători, iar Mediop poate face pasul în Liga 1

Marius ANGHEL 20 Jun. 2017, 15:20 Pregătiri, amicale

Nou-promovata Ripensia Timișoara s-a plictisit în vacanță și a decis să fie prima echipă din noul sezon al Ligii 2 care dă start pregătirii de vară. După trei săptămâni de la finalul campionatului Ligii 3, Seria 4, acolo unde a fost campioană, gruparea roș-galbenă s-a reunit astăzi, 20 iunie, la stadionul din Ciarda Roșie cu 25 de jucători, dintre care trei noutăți, dar și câteva absențe nemotivate. Pregătirea pentru Liga 2 va fi efectuată pe plan local, deci fără un cantonament la munte sau în afara țării, iar primul amical e stabilit tocmai pe 8 iulie, împotriva unui adversar neștiut deocamdată.

Fără Adrian Zaluschi, Raul Briciu, Mihai Hecsko și Ciprian Ștreangă, jucători absenți nemotivat, dar și Georgios Gakos, învoit pentru a susține BAC-ul, primul antrenament condus de antrenorul Remus Steop pentru pregătirea noului sezon a ținut o oră. Sub conducerea sa s-au aflat și trei tineri care își încearcă norocul într-un campionat superior. Răzvan Cluci și Ionuț Mărgan, de la Banatul, puști născuți în 1999, și Alexandar Radovan (24 ani), golgheterul echipei de Liga a 4-a Timiș Unirea Banloc, vor să impresioneze și să fie păstrați în lotul Ripensiei.

„Avem multă încredere, ca de fiecare dată când am început pregătirile. A fost unul dintre factorii importanți pentru noi. Probabil vom face o pregătire centralizată. Eu de fiecare dată când am preluat o echipă, obiectivul meu a fost să bat toate echipele, să câștig toate jocurile. Rămâne de văzut la sfârșit de campionat ce va fi. În funcție de cine pleacă, probabil vor și veni, în funcție de ce se preconizează legat de obiective, în funcție de partea financiară, putem discuta de veniri și plecări. Deocamdată, am început pregătirile și vom vedea pe parcursul perioadei următoare ce vom face. Sunt câteva posturi care sunt descoperite, dar rămâne de văzut dacă vom putea aduce jucători la cerințele noastre. La U21 stăm destul de bine anul acesta, mai ales că acum joacă fotbaliști născuți în 1996. Problema e la fundașii centrali, în general în zoan centrală, zona laterală, în atac. Fiecare compartiment ar putea fi îmbunătățit”, a declarat, citat de TMsport.ro, antrenorul Remus Steop.

Antrenorul nu știa nimic de absențele lui Zaluschi și Hecsko

Dintre absenții nemotivați, Ștreangă are probleme medicale și își va rezilia contractul. Despre absențele lui Zaluschi și Hecsko, antrenorul nu știa nimic. „Încă nu vă pot spune 100 la sută de ce nu au venit, dar vă pot spune zilele viitoare. Voi avea o discuție cu conducerea și voi știi de ce. Gakos a fost singurul pe care l-am învoit. Ștreangă am înțeles că lipsește din motive medicale, Briciu lipsește din considerente legate de serviciul pe care îl are în ultimul timp. Zaluschi am înțeles că și-a prelungit înțelegerea cu clubul. Probabil că e în vacanță, nu știu să vă spun”, a explicat antrenorul Ripensiei.

În schimb, la reunirea a fost și Adrian Ungureanu, mijlocaș împrumutat în partea a doua a sezonului la ASU Poli, în Liga 2, însă care acum revine la Ripensia, echipă de care e legată contractual.

Mediop e dorit de Gaz Metan, în Liga 1

La reunirea a fost prezent și golgheterul Ndiaye Mediop (26 de ani). Senegalezul care a înscris 21 de goluri în cele 23 de meciuri jucate pentru Ripensia sezonul trecut, însă cel mai probabil nu va mai sta prea mult la Timișoara, fiindcă e dorit în Liga 1. Gaz Metan Mediaș îi face curte.

„Mediop are ofertă din Liga 1, dar deocamdată se pregătește cu noi. Vedem ce se va întâmpla în perioada următoare. Eu m-aș bucura foarte tare să ajungă în Liga 1, pentru că asta își dorește orice antrenor și jucător, să ajungă la cel mai înalt nivel. El mai are contract. Eu cred că îl vom lăsa liber, nu ne putem opune unui jucător care vrea să ajungă în Liga 1. Chiar m-aș bucura acolo, m-aș bucura să și joace”, a spus Steop, citat de TMsport.ro.

 

Jucătorii prezenți la reunirea Ripensiei: Rădulescu – Filip, Ad. Popa, Mânecan, C. Toma, Luca, Stoi, Bobină, Vlădia, Andr. Popescu, Golda, Mediop, Olărescu, Dumiter, Apro, Matiș, Semeniuc, Nanu, Olar, Găvruță, Ad. Ungureanu, Vasiliu, Radovan (Banloc), Cluci și Mărgan (ambii de la LPS Banatul).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: TMsport.ro

Marius ANGHEL 20 Jun. 2017, 15:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă