Ripensia a trecut de Național Sebiș și a ajuns la a doua victorie în amicale. Golgheterul Mediop a ieșit din nou în evidență

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 17:16 Pregătiri, amicale

Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-1 în meciul amical jucat astăzi în cartierul timișorean Plopi, cu formația de Liga a 3-a Național Sebiș. Ambele reușite ale roș-galbenilor în poarta adversarilor au fost ale golgheterului Ndiaye Mediop.

Dintre jucătorii testați, Paul Codrea a renunțat la Mădălin Livan și Alex Rus, dar ar putea să-l aibă în viitorul apropiat la antrenamente pe Andrei Țugui, plecat recent de la concitadina ASU Poli.

Cele două goluri ale Ripensiei au venit din faze fixe și au fost marcate de Mediop. Primul l-a dat în minutul 39, după ce a reluat cu capul în plasă o minge centrată de Ungureanu dintr-un corner de pe partea stângă. Al doilea a fost reușit tot cu o lovitură de cap, în minutul 41, însă, de această dată, după o centrare din flancul drept a lui Vlădia.

În a doua repriză, Sebișul a redus diferența cu reușita lui Dragoș Săulescu din minutul 63. Mijlocașul lateral a primit o pasă de la Petculescu, a intrat pe stânga în careu și a găsit colțul scurt al porții adverse. Apoi, Mărgărit, Tătulea și Petculescu au avut ocazii bune a înscrie, însă nu au făcut-o, demonstrând de ce Sebișul e în Liga 3, iar Ripensia în Liga 2.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Vlădia, M. Toma, Apro, C. Toma – Laur. Tudor, Mînecan, Zurbagiu, Ad. Ungureanu – Golda, Mediop
Au mai intrat: Munteanu – Semeniuc, Burdeț, Horcea, Popescu, Stoi, Bobină, Z. Radu, Neamțu, Matiș, Dumiter, Cluci și Codrean

Național Sebiș: I. Poiană (Fagău 46) – Poștoarcă (Deliman 70), Basic (Pîslaru 46), Dumitrache, Siminic (Moise 70) – Pintea (Sz. Vereș 46), Ruță (Rugină 46) – Săulescu, Petculescu (Susan 70), Tătulea (Cl. Vereș 70) – Mărgărit

În amicale, Ripensia mai câștigase cu echipa de Liga a 5-a Fortuna Becicherecu Mic (2-1). De asemenea, roș-galbenii au mai făcut un egal cu CSM Școlar Reșița (0-0), au pierdut cu ACS Poli (1-4) și au făcut egal cu Centrul Național de Pregătire Timișoara (2-2).

Sâmbătă, de la ora 12:00, Ripensia are următorul meci, la Șiria, cu UTA, formație cu care se află la egalitate de puncte în Liga 2, 25. De partea cealaltă, pentru sebișeni urmează testul cu Crișul de pe teren propriu.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 17:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă