Ripensia a pierdut la limită amicalul jucat cu ACS Poli. Codrea: „Concluzia e că a fost bine. Nu trebuie să schimb nimic la echipă”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2018, 01:22 Pregătiri, amicale
Ripensia a pierdut la limită amicalul jucat cu ACS Poli.** Codrea:

ACS Poli și Ripensia au stabilit să dispute un amical marți după-amiază, deși ambele sunt în plin sezon competițional. Alb-violeții au câștigat cu 1-0 meciul jucat pe terenul sintetic de la Baza Sportivă nr 2, cu gol marcat de argentinianul Esteban Ciaccheri. Grozavu a făcut o nouă demonstrație de „forță” și le-a cerut jucătorilor săi disciplină.

S-au jucat două reprize de 45 de minute. Grozavu a vrut să utilizeze fotbaliștii care au evoluat mai puțin, obiectiv similar pe care l-a urmărit și Paul Codrea, cu mențiunea că roș-galbenii nu vor avea meci în Liga a 2-a nici dacă etapă nu se amână, deoarece au deplasare la retrasa ASA Târgu Mureș. Ambele echipe au avut inițiativa, dar ocaziile foarte concludente au lipsit. Poli a marcat în minutul 59, prin Esteban Ciaccheri, după o combinație a argentinianului cu Croitoru.

Nu e loc de comentat în fața lui Grozavu

De menționat că deși era foarte frig, Grozavu le-a spus jucătorilor să își dea jos căciulile. De asemenea, când Croitoru l-a certat pe unul dintre tușieri, antrenorul i-a transmis că îl dă afară din teren dacă nu se potolește.

Leo Grovazu a precizat că va mai organiza astfel de meciuri de verificare. „Un joc de antrenament bun, mulțumim celor de la Ripensia că au răspuns prezent. Ne-au ajutat astăzi să facem un antrenament de joc. Vom face mereu asemenea jocuri, pentru că și jucătorii care evoluează mai puțin au nevoie de minute, de jocuri, să simtă și ei terenul distanțele în teren, adversitatea. Periodic vor mai fi astfel de jocuri, pentru că vrem să ținem jucătorii în priză. Când e nevoie, unul dintre ei să nu intre nepregătit, pentru că dacă stă două-trei săptămâni, e mai greu apoi să intre în joc. Sunt multe lucruri de îmbunătățit. Am trei săptămâni la echipă, trebuie să fie minimum șase luni să se vadă ceva”, a declarat tehnicianul.

Și Paul Codrea a fost mulțumit. „A fost un amical foarte bun. Ne-a căzut și nouă bine, mai ales că etapa aceasta stăm. Au jucat mai mult băieții care nu au jucat în primul meci. Am beneficiat și de un teren bun pentru vremea de afară. Concluzia e că a fost bine. Nu trebuie să schimb nimic la echipă. Trebuie doar să muncim mai mult. Astăzi din păcate am avut trei băieți accidentați la echipă, toți fundași. Nu era în planul meu să joace Bocșan 90 de minute, pentru că a jucat și sâmbătă, Burdeț la fel. Din păcate, Stoi, Marius Toma și Apro sunt accidentați și atunci am fost în criză de fundași. A jucat și un băiat de la echipa a doua, dar scopul era să dăm minute celor care nu au jucat sâmbătă”, a precizat antrenorul ripensiștilor.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Cochintu (Neagu 46), Khubutia, Șeroni – Haruț, Zaluschi (Oprea 75), Croitoru (Pop 75), Carabela – Ciaccheri, Roman (Velcotă 60), Bîrnoi

Ripensia Timișoara: Munteanu, Popa, Burdeț, Bocșan, Horcea, C.Toma, Bobină, Tudor, Ungureanu, Golda, Dumiter
Au mai intrat: Contra, Zurbagiu, Costinaș, Cluci, Țugui, Mediop, Bădăuță

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 28 Feb. 2018, 01:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă