Ripensia a făcut scor cu o echipă de Liga a 4-a. Ciprian Urican testează noi juniori interesanți

Marius ANGHEL 27 Jul. 2018, 12:09 Pregătiri, amicale
Ripensia a făcut scor cu o echipă de Liga a 4-a.** Ciprian Urican testează noi juniori interesanți

Ripensia Timișoara a câștigat cu 5-0 al șaptelea meci de verificare al verii, jucat în Ciarda Roșie cu nou-promovata în Liga a 4-a Timiș, Fortuna Becicherecu Mic. Totuși, la pauză, bănățenii au avut doar 1-0, la un joc la care Gueye Mansour a fost odhnit. Bănățenii continuă să aducă jucători tineri, și alți doi fotbaliști juniori au apărut și la acest meci.

Începutul de meci a fost unul mai sărac în ocazii, iar Călin Toma a avut o mare ratare. În minutul 35 a venit și primul gol, marcat de Bădăuță din careu, după o centrare de pe dreapta de la Zaluschi. Ripensia a jucat cu o formație cu mulți tineri în repriza a doua, dar a găsit drumul spre poartă. În minutul 55, Claudiu Apro a marcat direct din lovitură liberă, la prima bară, peste zid. Dumiter a ratat un penalty, dar a înscris în minutul 78. Pe final, adversarul nu a mai continuat, iar în minutul 81 a marcat japonezul Takenori, urmat de Dumiter peste alte patru minute.

Alți trei jucători acontați

Deocamdată, Ripensia nu i-a anunțat ca „rezolvați”, dar rămân pe portarul de 17 ani Ștefan Dobre, împrumutat de la Centrul de Pregătire Timișoara, mijlocașul central de 19 ani Cătălin Tineiu, împrumutat de la Sibiu și mijlocașul central japonez de 22 de ani Takenori Kawagoe.

La meciul de joi au fost testați mijlocașul Iustin Ardelean de la Ardealul Cluj și Alin Bărîcă, fundaș central de 20 de ani format la Pitești.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, M. Toma, Burdeț, C. Toma, Stoi, Anghelina, Ungureanu, Zaluschi, Monea, Bădăuță. Au mai intrat: Rădulescu, Dobre, Vlădia, Apro, Kawagoe, Lemnaru, Tineiu, Cluci, Dumiter, Ardelean, Barîcă

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Oneț, Mihuț, Szalkai, Vârșog, Zurbagiu, D. Roman, Z. Radu, Neguț, Cioancă. Au mai intrat: Ungureanu, A. Ilie, Terec, Croitoru, Iacob.

Ciprian Urican nu caută rezultatul

Antrenorul Ciprian Urican a precizat că în amicale vrea ca elevii săi să respecte indicațiile prioritar raportat la rezultat, iar evoluția din meciul cu Fortuna a „bifat” acest obiectiv. „Important e ca ei să aplice, și nu contează adversarul, maniera de joc. Noi avem obiectiv să ne fixăm stilul, să ne aprofundăm și să îl expunem în timpul campionatului. Astăzi am respectat asta de la bun început până la sfârșit. Inclusiv tinerii, care spunem că sunt echipa a doua, dar sunt tinerii noștri, care au jucat în același mod ca și cei din prima repriză. Este un lucru îmbucurător. Asta înseamnă că lucrăm bine. Sunt niște principii care trebuie învățate și puse pe terenul de joc. Clubul s-a decis să creștem, să ne facem o pepinieră de jucători tineri, de perspectivă, să nu mai fim nevoiți să împrumutăm și să cumpărăm, datorită legislație, că trebuie tot timpul jucători tineri. Îi pregătim în spiritul nostru. Tot ce e bun, tineret, îi aducem la Ripensia”, a precizat Urican.

Fortuna a câștigat faza pe Timiș a Cupei României. De atunci l-a adus pe Robert Szalkai, dar i-a pierdut pe Ion Dragu și Dragan Paulevici.

Vasile Luță a spus că testul cu Ripensia a prins bine echipei sale. „Consider că a fost un meci în care am învățat multe astăzi. De acea am și luat acest meci cu o echipă de Liga a II-a, să vadă și băieții mei la ce nivel se află. Cu toate că noi suntem în urmă cu pregătirea fizică. Am început doar de o săptămână și jumătate. Am făcut și lucruri bune, mai ales în prima repriză. Dar ținând cont că valoarea s-a văzut din partea Ripensiei… Îi felicit, au un grup frumos. Sperăm să ajungem și noi în curând la un nivel ridicat. Mă refer la aspectul fizic”, a spus Luță.

Ultima „repetiție” a Ripensiei va fi sâmbătă, cu formația de Liga a 3-a CSM Școlar Reșița.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 27 Jul. 2018, 12:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă