Ripensia a bifat o nouă înfrângere, și cu Luceafărul Oradea. Concluziile directorului sportiv Radu Suciu

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 11:37 Pregătiri, amicale

Ripensia Timișoara a pierdut un nou meci de verificare, după cele cu UTA și Szeol Szeged. Roș-galbenii au cedat cu 3-2, sâmbătă, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea. Mansour a jucat pentru bănățeni, dar nu a marcat, ci i-a „lăsat” pe Călin Toma și Bădăuță. Orădenii au marcat prin Ludușan, Vasile Pop și Codoban, ultimii doi, din penalty.

De vineri, timișorenii l-au acontat pe Mansour, așa cum Liga2.ro anunțase în exclusivitate. Senegalezul a avut o ocazie în minutul 10, dar portarul Goia a respins balonul. Totuși, ripensiștii au deschis scorul, după o fază fixă executată bine de Zaluschi. Apărarea bihoreană a respins șutul, dar Călin Toma a tras tare, în plasa porții. Oradea a egalat după șapte minute, după ce mingea trasă de Ludușan a ricoșat din bară la vinclu. Până la pauză, Vasile Pop a fost faultat în careu de Stoi și el transformat penalty-ul acordat.

Orădenii au avut și 3-1

După 2-1 la pauză, Oradea a avut și o diferență de două goluri. Adi Popa a faultat și el în careu, de data aceasta pe Claudiu Codoban, care a înscris pentru 3-1 din penalty-ul acordat. Ripensia a reușit să micșoreze diferența în minutul 73, când Bădăuță a prins un șut la vinclu. Timișorenii au mai avut ocazii irosite prin Mansour, Bădăuță, Monea și Kawagoe, jucător aflat în probe.

Stafful nu își face griji pentru rezultate. Vor mai fi trei amicale

Deși Ripensia s-a întors de luni din cantonament și nu a mai avut de atunci alt meci de verificare, Radu Suciu nu e îngrijorat de rezultat. „Încă se simte o stare de oboseală, ceea ce este bine. Înseamnă că echipa este în grafic. Această stare de oboseală ar trebui să dispară la sfârșitul săptămânii viitoare. În ceea ce privește meciul de la Sânmartin, dacă judecăm esența jocului nostru, putem spune că drumul este bun. Sigur, pentru ceea ce ne propunem, ar fi prins bine o perioadă mai lungă de pregătire, dar probabil că lucrurile se vor mai regla și pe parcursul primelor etape”, a declarat directorul sportiv al Ripensiei.

Ripensia va mai juca trei meciuri de verificare. Unul cu echipa de Liga a 3-a Millenium Giarmata, altul, cu nou-promovata în Liga a 4-a Fortuna Becicherecu Mic și altul, cu altă echipă de liga a treia, CSM Școlar Reșița.

Luceafărul Oradea: Goia – Toroșite, Oroș, Opriș, Ban – Gunie, Chiorean, Lucaci, Vasile Pop – Ludușan, Paraschiv
Au mai evoluat: Moroz, Moga, Mitrică, Băican, Prejmoreanu, Codoban și Mussa
Antrenor: Cristian Lupuț

Ripensia Timișoara: Dobre – Ad. Popa, Burdeț, M. Toma, C. Toma – Anghelina, Stoi – Ad. Ungureanu, Zaluschi, Dumiter – Mansour
Au mai jucat: Păduraru – Bădăuță, Apro, Hecsko, Vlădia, Tineiu, Monea, Cluci, Lemnaru și Kawagoe
antrenor Ciprian Urican

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 11:37 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă