Reunirea lui Trică e eclipsat-o pe cea a lui Marțian: 12 jucători prezenți pentru o „miuță” alături de suporteri

Mihai Andries 10 Jan. 2014, 17:39 Pregătiri, amicale

Dejeanul cu pretenții de patron al „Bătrânei Doamne” a programat vreo două reuniri ale lotului în această săptămână, însă ambele au fost un eșec total. Doar Oltean, Gornic și Monac au răspuns chemării lui Marțian, pe când celei ale lui Eugen Trică și colegilor săi din staff, Nelu Ceaușu și Ivaylo Petrov, au onorată 12 fotbaliști.

Fiindcă angajații de la stadionul „Francisc Neuman” au fost trimiși forțat în concediu, iar „prietenul lui Mutu” s-a mai și făcut șef pe vestiar confiscând cheile de la magazonier și maseuri, utiștii s-au întâlnit la baza Real Sport, deținută de fotbalistul Radu Mărginean. În ciuda problemelor ce macină clubul și implicit echipa, ce a încasat un singur salar – și acela redus cu 25% – din luna august a anului trecut, atmosfera a fost una plăcută, întreținută și de câțiva fani în frunte cu președintele SCU Proca.

Prin prezența lor, suporterii au dorit să-și manifeste susținerea pentru jucători și antrenori, alături de care au menținut clubul în viață pe vremea când Marțian era insensibil la problemele UTA-ei. Mai mult, patru dintre ei: Popa, Ionescu, Gabor și Șandor s-au implicat în jocurile pe teren redus disputate de „textiliști” în noile treninguri Givova sponsorizate de omul de afaceri, Valer Blidar.

Împărțiti în trei echipe: Ardelean, Marcu, Apostu, Mărginean, Ceaușu, Gabor (albaștrii), Trică, Zaluschi, Popa, Bîrză, Popescu (roșii), respectiv Firțulescu, Țabără, Sălăjan, Sidney, Neagu (întârziat 20 de minute) și Ionescu, plus Șandor și maseurul Călin Petrică – portari de serviciu, „textiliștii” au încins o „miuță” în care buna dispoziție, dar și ambiția, au fost la ele acasă.

Victoriasă a ieșit formația roșie, în timp ce teamul lui Firțulescu a ocupat cu brio ultimul loc. Popescu, Zaluschi, Apostu sau Bîrză s-au mișcat au arătat adevărate aptitudini și pentru fotbalul de sală, iar Trică a fost mai întotdeauna în gura porții pentru a transforma în gol acțiunile coechipierilor săi.

Spre finalul mișcării la baza sportivă dintre Arad și Zădăreni a ajuns și juniorul Trabalka, însă acesta nu a mai transpirat alături de colegii săi. Totodată, Horvat, Tecsi, Stan, Roman și Surugiu au fost motivați de antrenorul Trică, acesta transmițându-le că nu mai are niciun rost să bată sute de kilometri până la Arad, iar apoi să se întoarcă acasă până pe 20 ianuarie.

Utiștii au înțeles că sunt nevoiți să-și prelungească vacanța, cu mențiunea că cei care vor rămâne în Arad au deschisă ușa bazei sportive a lui Mărginean, dacă vor să se antreneze.

Nici jucătorii care nu mai au contract cu arădenii, Zanardini și Lăzăreanu nu au fost prezenți la reunirea lui Trică, ambii fiind pe cale să-și găsească alte angajamente.

„Nu mai vreau să vorbesc despre ceea ce se întâmplă la nivel de conducere, timpul va spune în cine merită și în cine nu să avem încredere. Am văzut comunicatul oficial al administratorului judiciar și nu avem ce face, decât să-l respectăm. Important este că m-am văzut cu băieții, că am făcut o mișcare bună și așteptăm data de 20 ianuarie. Până atunci, eu îi mai aștept pe cei care vor să se antreneze zilnic, aici la baza lui Mărginean, căruia dorim să-i mulțumim pe această cale. I-am așteptat și pe Oltean, Gornic sau Monac, probabil au avut probleme financiare dacă nu au venit. În special pe Cristi Monac l-am fi dorit alături de noi, dar am înțeles că el deja e cu gândul la o altă echipă”, a spus Eugen Trică la finalul reunirii de vineri dimineața, terminată la o șuetă cu fanii, la un pahar de vorbă și un mic.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 10 Jan. 2014, 17:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă