Pandurii s-a reunit fără o parte dintre titulari. Mai mulți dintre jucători au oferte să plece, iar unul are o propunere surpriză de la FC Voluntari

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Călin Cojocaru, a avut, la prima strigare din 2020, luni, nu mai puțin de 23 de jucători la dispoziție, mulți dintre ei fiind juniori. Nu au lipsit nici noile achiziții Alexandru Bodea și Aurel Pîrciu (ambii FCSB), Alexandru Catrici, Matei Babaua și Alexandru Achiriloaei (toți trei de la Rapid) și Lică Mîndrean (Gaz Metan Mediaș). La echipa gorjeană vor mai veni și alți jucători, dar tot tineri, deoarece echipa gorjeană are interdicție din partea FRF să transfere seniori, după ce nu a achitat datoriile către Finanțe, în valoare de peste 1 milion de euro! La reunire a fost prezent și George Tudoran, fost jucător al echipei gorjene. Mijlocașul originar din Târgu Jiu este legitimat în prezent la Dunărea Călărași, echipă care se va aduna miercuri.

Cojocaru: „Avem nevoie de jucători care să fie cu capul doar la Pandurii”

Pentru o cât mai bună omogenizare, antrenorul Călin Cojocaru a stabilit nu mai puțin de opt partide de verificare în această iarnă.

Primul va avea loc sâmbătă, cu echipa de Liga 4 Gorj Vulturii Fărcășești. ACSO Filiași (25 ianuarie), Viitorul Dăești (29 ianuarie), FC Hunedoara, în două rânduri, pe 1 februarie, respectiv 8 februarie, sau CSM Slatina (12 februarie) vor fi următoarele adversare ale echipei Pandurii.

Gorjenii se vor antrena doar pe plan local, neavând bani pentru un cantonament montan, în țară. De un stagiu în străinătate nici nu se mai vorbește la Târgu Jiu, deși, în urmă cu câțiva ani, pe când echipa lupta pentru podiumul Ligii 1, Pandurii efectua chiar și câte două cantonamente în afara țării.

„Am nevoie de jucători care au capul doar la fotbal și care vor să tragă pentru Pandurii ca pentru propria lor familie. Este o săptămână de reacomodare la efort și de stabilire a lotului, în mare. Mai aștept jucători și sunt convins că o să facem o treabă bună și o să formăm un lot competitiv, deși unii oameni sunt sceptici în privința noastră. Am fixat foarte multe jocuri de pregătire, pentru că sunt mulți jucători noi. Vreau să formez o echipă omogenă și acest lucru se face doar prin meciuri. Chiar aș mai fi vrut să mai jucăm un meci-două, dar m-am oprit la un număr de opt amicale. Vreau ca relațiile de joc să fie bine puse la punct, nu vreau să caut scuze că nu suntem omogeni. Trebuie să începem campionatul cu dreptul, primul joc, cu CSM Reșița, este foarte important. Sunt convins că vom arăta mai bine în partea a doua a sezonului, și vă veți da seama de acest lucru. Putem schimba fața pe care am avut-o în tur”, a declarat Călin Cojocaru.

Mulți absenți dintre titulari

Acesta nu i-a avut însă la reunirea lotului pe fundașii Robert Bratu, Gabriel Oiță și Cătălin Cotolan, dar nici pe portarul Mihai Cotolan. Toți patru și-au manifestat dorința de a părăsi Pandurii în această iarnă, nemulțumiți că nu și-au primit salariile.

De la reunirea lotului au mai lipsit, fiind învoiți, chinezul Lu Yuefeng și japonezul Kazuki Takahashi, precum și fundașul Daniel Ciobanu.

„Frații Cotolan, Robert Bratu și Gabriel Oiță și-au exprimat dorința de a merge să discute cu alte echipe. Așa cum am anunțat, nu ne opunem. Dacă ei își găsesc angajamente mai bune, noi nu o să îi împiedicăm. Unii dintre ei sunt deja în discuții cu alte echipe, Mihai Cotolan cu cei de la Voluntari și Cătălin cu echipa din Focșani. Bratu a discutat și el tot la Focșani și Oiță ar dori și el să meargă tot acolo. Acum rămâne să vedem dacă sunt de acord, dacă ei se înțeleg cu cei de la Focșani și vor primi acorduri de transfer, fără nici un fel de probleme”, a declarat directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu.

Pandurii a încheiat anul 2019 pe ultimul loc, 19, cu doar 8 puncte acumulate în 21 de etape. Gorjenii sunt la 14 puncte de locul 15, primul care asigură menținerea în eșalonul secund.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă